Durant la primera sessió de negociació asiàtica de dimecres, el WTI Els preus del cru no van poder ampliar la ratxa de victòries del dia anterior, portant algunes ofertes noves a aproximar-se al nivell de 41,00 dòlars, principalment després de la construcció més gran del que s’esperava de les existències de cru dels Estats Units, que va provocar instantàniament els temors a la baixa demanda de combustible i va contribuir a les pèrdues en cru. A part d’això, les renovades preocupacions sobre la recuperació econòmica mundial, enmig de l’augment del nombre de casos de COVID-19, tendeixen a minar la demanda de petroli i arrossegar els preus del petroli.

El retard del paquet d’ajuda COVID-19 dels EUA també ha exercit una pressió a la baixa sobre els preus del cru. A l’altra banda de l’estany, les tensions geopolítiques entre la Xina i alguns països notables com els EUA, també van jugar un paper principal en la minació dels preus del cru. D’altra banda, la nova tendència alcista del dòlar nord-americà de base general, desencadenada pel sentiment de risc del mercat, ha afegit una nova càrrega als preus del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del Dòlar americà.

Per contra, les converses positives entre el Regne Unit i la Unió Europea sobre l’acord comercial del Brexit s’han convertit en un factor clau que contribueix a limitar les pèrdues més profundes dels preus del cru. Mentrestant, les pèrdues del cru van quedar una mica limitades per l’esperança que l’OPEP i els seus aliats posposessin l’augment de la producció de petroli previst per al gener. De moment, el cru cotitza a 41,20 dòlars i es consolida entre 41,08 i 41,4,2

L’augment més gran del que s’esperava de les existències de cru dels EUA va arrossegar els preus del cru a la baixa, ja que va provocar temors a una lenta recuperació de la demanda de combustible i a un potencial excés de subministrament. Pel que fa a les dades, l’American Petroleum Institute (API) va anunciar d’un dia per l’altre que els inventaris de cru nord-americans havien augmentat en 4,2 milions de barrils la setmana passada, enfront de les expectatives dels analistes sobre una construcció d’1,7 milions de barrils..

A banda d’això, els temors a l’augment del nombre de casos de COVID-19 als Estats Units, Europa i algunes de les nacions asiàtiques notables, inclòs el Japó, alimenten contínuament les preocupacions sobre la recuperació econòmica mundial, que ha minat els preus del cru. Segons l’últim informe, els Estats Units informen contínuament d’un nombre rècord de nous casos de COVID-19, taxes d’hospitalització i defuncions. El Regne Unit, Europa i el Japó també han registrat el nombre més elevat de casos, amb aproximadament 54,8 milions de casos a tot el món, cosa que al seu torn empeny les principals economies cap a una altra ronda de tancaments nacionals. Les darreres actualitzacions suggereixen que els nivells d’alerta de Tòquio s’elevaran al màxim, en un esforç per frenar la propagació del virus. Això, al seu torn, ha exercit una pressió a la baixa sobre el to de risc de mercat i ha contribuït a les pèrdues del preu del petroli.

En altres llocs, als Estats Units, el fracàs del Congrés en oferir qualsevol pista important sobre el paquet d’estímuls també juga un paper important a l’hora de soscavar els preus del cru. Mentrestant, les tensions creixents entre els Estats Units i la Xina van continuar agafant ritme, cosa que va acabar pressionant el sentiment del mercat, contribuint a les pèrdues de cru.

Com a resultat, el dòlar nord-americà de gran abast va aconseguir estendre el seu biaix alcista de la nit al dia, realitzant noves ofertes el dia, enmig d’un sentiment de risc del mercat, que tendeix a fonamentar el dòlar americà de refugi segur. Tanmateix, els guanys del bitllet verd podrien ser de curta durada o temporals, enmig de l’empitjorament de les condicions del coronavirus (COVID-19) als EUA i del retard en la publicació d’un paquet d’ajuda COVID-19 dels EUA, que cita els temors d’una desacceleració econòmica. Això es va comprovar després de la publicació de les dades de vendes al detall als EUA menys positives. Per tant, els guanys del dòlar nord-americà també podrien ser un factor clau que ha mantingut els preus del cru baix, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar americà. Al mateix temps, l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del dòlar verd contra una moneda d’altres monedes, va pujar a 94.037.

Les vendes al detall van augmentar el 0,3% el mes passat, que va ser inferior al consens previst sobre un guany del 0,5%. L’increment inicial de l’1,9% de setembre es va revisar fins a l’1,6%, segons el departament de comerç.

Per contra, les converses positives entre el Regne Unit i la Unió Europea sobre el Brexit s’han convertit en un factor clau que contribueix a limitar les pèrdues més profundes de cru. Segons l’últim informe, França es redueix una mica per sobre de les seves demandes pesqueres i, en conseqüència, el Regne Unit i la Unió Europea (UE) s’acosten a un acord comercial del Brexit.

De cara al futur, els comerciants mantindran els ulls fixats en les dades d’habitatge dels Estats Units i les dades dels canvis d’ocupació australians. Mentrestant, els catalitzadors de risc, com ara les actualitzacions i les vacunes contra el coronavirus, no perdran els seus seients. Bona sort!

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment