Durant la primera sessió de negociació asiàtica de dimecres, el WTI el preu del cru va estendre la seva concentració alcista més gran d’un dia. El petroli es va mantenir ben ofert a la meitat dels 41,00 dòlars, ja que les esperances d’una vacuna COVID-19 i la victòria de Joe Biden van impulsar el sentiment comercial del mercat i el sentiment de la demanda al voltant del cru. No obstant això, els mercats de l’or negre continuen animant les esperances d’una possible vacuna que torni a la normalitat. Mentrestant, els guanys en els preus del cru es van reforçar després que l’Institut Americà del Petroli (API) informés de la gran atracció dels inventaris de cru de 5.147 milions de barrils per a la setmana que acabava el 6 de novembre. A part, el sentiment alcista que envoltava el l’or negre es va millorar encara més pels darrers informes que suggereixen que l’OPEP + està considerant endarrerir l’acord de retallada de producció, en un esforç per esmorteir l’impacte creixent dels bloquejos.

El motiu del biaix alcista en els preus del cru també es podria associar a les dades xineses que mostren que els inventaris havien disminuït considerablement en les darreres setmanes, a mesura que es va recuperar l’economia nacional, que al seu torn va proporcionar un nou impuls al sentiment entorn de la demanda mundial . Mentrestant, el biaix baixista del dòlar nord-americà de base també es va considerar com un dels factors clau que va mantenir els preus del cru més elevats, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar nord-americà. Per contra, les intensificacions de les preocupacions per l’escalada pandèmia del COVID-19 als Estats Units i Europa s’han convertit en un factor clau que manté la possibilitat de guanyar addicionalment els preus del cru. En aquest moment, WTI Crude Oil cotitza en aquests moments a 41,80 i es consolida entre 39,42 i 41,83.

Pel que fa a les dades, l’inventari del cru va caure en 5,1 milions de barrils, enfront de les projeccions per a un sorteig de 900.000 barrils, segons l’American Petroleum Institute. També val la pena recordar que els inventaris de cru van caure en 8 milions de barrils la setmana anterior. Per tant, es pot considerar com el segon gran empat consecutiu.

Com ja hem esmentat, el sentiment de negociació del mercat va aconseguir ampliar el rendiment optimista del dia anterior i va continuar parpellejant durant la primera sessió asiàtica del dia. Com a resultat, el sentiment del mercat estava sent recolzat per l’optimisme prevalent sobre una vacuna potencial contra el coronavirus altament contagiós, que finalment va impulsar el sentiment de la demanda al voltant del cru. Val a dir que la vacuna experimental de Pfizer, desenvolupada conjuntament amb BioNTech, va ser més d’un 90% eficient per frenar les infeccions per COVID-19. Tot i això, la reclamació es va basar en dades de les primeres 94 persones infectades amb el coronavirus en els assaigs clínics a gran escala de Pfizer.

Com a resultat, el dòlar nord-americà de base general no va aconseguir cap tracció positiva, baixant el dia a mesura que persisteixen els dubtes sobre la recuperació econòmica mundial de COVID-19. A més, el sentiment de risc sobre el mercat, recolzat per l’optimisme sobre una vacuna potencial per al coronavirus altament contagiós, també va jugar un paper important a l’hora de soscavar el dòlar segur dels Estats Units. No obstant això, les pèrdues del dòlar nord-americà s’han convertit en un factor clau que limita les pèrdues addicionals del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del bitllet verd. Mentrestant, a 92.707, l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del bitllet verd contra un dipòsit d’altres monedes, ha caigut.

A l’altra banda de l’estany, la raó dels guanys en cru també es podria associar amb els últims informes que suggereixen una forta millora de les importacions de cru xinès, que finalment han prestat un suport addicional al mercat energètic. Val la pena recordar que els inventaris xinesos van disminuir considerablement les darreres setmanes, a mesura que es va recuperar l’economia nacional. A part d’això, el sentiment alcista que envolta l’or negre es va reforçar encara més amb els últims informes que suggereixen que l’OPEP + està considerant endarrerir l’acord de retallada de producció, en un esforç per reduir l’impacte creixent dels tancaments..

Pel que fa a la baixa, els guanys en els preus del cru van quedar limitats pels continus dubtes sobre la recuperació econòmica mundial, arran de la intensificació de les preocupacions del coronavirus (COVID-19) als EUA i Europa. Segons l’últim informe, la incidència dels casos de COVID-19 encara no mostra cap signe de desacceleració, especialment als Estats Units i Europa, cosa que fa que alguns països europeus, com el Regne Unit i França, imposin mesures restrictives, com ara tancaments i tocs de queda. Al front nord-americà, el comtat va registrar el seu quart dia consecutiu de més de 100.000 noves infeccions i va augmentar des de Califòrnia fins al mig oest i la frontera mexicana. Tenint en compte la situació actual del coronavirus a Europa i els Estats Units, el director de Mercats i Seguretat de l’Energia de l’Administració Internacional de l’Energia (AIE) va dir que noves mesures de bloqueig reduirien les perspectives de demanda mundial de petroli, que tendeixen a limitar la seva ratxa alcista.

En absència de dades o esdeveniments importants el dia, els comerciants del mercat mantindran els ulls posats en el drama continu que envolta el paquet d’estímuls dels EUA. Mentrestant, els catalitzadors del risc, com la geopolítica i els problemes del virus, per no oblidar el Brexit, també seran claus per vigilar una nova direcció. Bona sort!

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment