Vigileu la continuïtat de la lliura i el dòlar nord-americà aquesta setmana


La setmana passada es va omplir de turbulències i incerteses. Vam veure alguns moviments impressionants al mercat de divises que van ser impulsats principalment per les eleccions presidencials nord-americanes i la victòria sorpresa del candidat republicà, el senyor Donald Trump. En un moment donat, la demòcrata Hillary Clinton semblava que s’emportaria la victòria. Els mercats també esperaven que guanyés Trump. Quan es va fer evident que Trump seria el nou president dels Estats Units, els mercats van reaccionar violentament davant la sorpresa. Després de moltes accions de preus similars a les de la whipsaw, els mercats van anar en una direcció que va afavorir la fortalesa de l’equitat, el dòlar nord-americà i la lliura, així com la debilitat de la divisa de les matèries primeres..

 

GBP / USD

 

La lliura ha estat un benefactor de la victòria de Trump. L’expresident dels Estats Units, Barack Obama, va prometre no negociar un acord comercial bilateral amb el Regne Unit si decidien abandonar el Regne Unit. Aquesta política canviarà segurament sota el lideratge de Trump, que és un dels motius de l’oferta de Cable i d’altres parells de lliures. A més, Trump probablement obligarà la Unió Europea a negociar amb el Regne Unit les condicions proposades per la primera ministra Theresa May. Això també és clarament positiu en lliures. És probable que el lideratge de Trump elimini molts dels riscos que el Brexit suposa per a l’economia del Regne Unit. Vegem un dels parells de divises més líquids, el GBP / USD:

 

Gràfic diari GBP / USD

 

La parella ha guanyat una tracció sòlida per sobre de la mitjana mòbil exponencial de 20 dies. Això ens indica que l’impuls és alcista, almenys a curt termini. Si examinem les tècniques, hem de reconèixer que la tendència més gran continua sent baixista. Els recents canvis fonamentals en relació amb l’economia del Regne Unit són convincents, però, seria una tonteria intentar esvair aquest últim impuls alcista del GBP / USD. Si ens fixem en períodes de temps més reduïts, és evident que els jugadors del mercat alcista tenen el control en aquest moment. Mireu aquest gràfic horari:

 

Gràfic horari GBP / USD

 

Fixeu-vos en la distància entre les quatre mitjanes mòbils exponencials d’aquest gràfic. Això fa que l’impuls alcista sigui encara més visible. Mentre aquests EMA estiguin alineats i inclinats cap amunt, no hi ha cap raó per considerar escurçar el GBP / USD. Estaré pendent de les oportunitats de compra d’aquest parell, tot i que pot ser més rendible jugar la força de la lliura contra altres monedes que són significativament més febles que el dòlar nord-americà en aquesta etapa. És millor aparellar una moneda forta amb una moneda feble. El dòlar nord-americà no ha estat definitivament una de les divises més febles dels darrers dos dies. Mireu aquest gràfic de l’índex del dòlar americà:

 

Gràfic diari de l’índex dels dòlars EUA

 

Com podeu veure, l’acció del preu d’aquest gràfic es manté fermament per sobre del 20-EMA, que és un bon signe d’impuls alcista.

 

Llavors, contra quines monedes podem comprar la lliura, excepte el dòlar americà? Normalment, en aquest espai només parlem dels principals parells de divises, però farem una excepció aquesta setmana a causa del gran potencial que hi ha en altres llocs. Vegem primer el GBP / CAD:

 

GBP / CAD

  

Gràfic diari GBP / CAD

 

Des del tancament del dimarts fins al tancament del divendres, la lliura va guanyar un 3,67% enfront del dòlar canadenc. És a dir, 604,1 pips. En el mateix període, el GBP / USD va augmentar només 220,6 pips, el que suposa un guany de l’1,78%. Això suposa una diferència enorme! Si observem un gràfic diari del USD / CAD, és fàcil veure per què aquesta diferència és tan gran:

 

Gràfic diari en USD / CAD

 

Com podeu veure, el dòlar canadenc s’ha debilitat significativament enfront del dòlar nord-americà en els darrers tres dies comercials.

 

Per tornar al GBP / CAD, el parell sembla que té molt potencial alcista. Vegem un gràfic horari d’aquest parell:

 

Gràfic horari GBP / CAD

 

En blau, tenim la mitjana mòbil de 20 exponencials. Com podeu veure, el preu no ha tocat aquest EMA en les darreres 34 espelmes. La línia negra és la mitjana mòbil de 200 períodes. Aquestes dues mitjanes mòbils (especialment el 20-EMA) ens indiquen fins a quin punt és fort l’actual impuls alcista.

 

Llavors, com podem agafar uns quants pips en aquest parell la setmana que ve? El primer que m’agradaria veure és la continuació de l’actual impuls alcista i la ruptura del màxim de divendres. A continuació, podem buscar retrocessos al 20-EMA en un gràfic horari per afinar les nostres entrades llargues.

 

Si mireu el gràfic diari del GBP / CAD, és possible que noteu que el moviment alcista sembla que ja està molt estès. Això no vol dir que el preu canviï de sobte a la baixa, però hem de tenir cura de no deixar-nos endur per una correcció.

 

Si aconseguim una altra acceleració de preus agressiva, com el dijous i el divendres, és possible que vulgueu plantejar-vos la possibilitat d’utilitzar un període de temps més reduït per calcular les entrades. Si haguéssiu esperat un retrocés al 20-EMA en un gràfic horari, us hauríeu perdut completament aquests grans moviments. Si haguéssiu utilitzat el 20-EMA en un gràfic de 15 minuts, hauríeu estat capaços de saltar a l’ona amb un retrocés. Mireu el següent gràfic:

 

Gràfic de 15 minuts GBP / CAD

 

El fort descens del preu del petroli en els darrers dies ha contribuït a la debilitat del dòlar canadenc. Si el preu del petroli continua baixant, podria augmentar l’impuls alcista del GBP / CAD.

  

GBP / AUD

 

Aquest parell ha augmentat encara més que el GBP / CAD en els darrers tres dies de cotització, amb un guany del 4,69%. Mireu el següent gràfic:

 

Gràfic horari GBP / AUD

 

Aquest parell es pot negociar de la mateixa manera que el GBP / CAD la propera setmana. Tant el dòlar canadenc com el dòlar australià són monedes de productes bàsics. També es correlacionen positivament i moltes vegades fan canvis de preus similars.

 

L’euro i el ien japonès també són dues monedes relativament febles en aquest moment. També podrien ser grans divises per vendre contra la lliura.

 

La lliura britànica s’enfronta a una sèrie d’importants publicacions de dades econòmiques aquesta setmana i, posteriorment, podem esperar molta volatilitat en parells de lliures. Llegiu més informació sobre les notícies econòmiques d’aquesta setmana al final de l’article.

 

AUD / USD

 

Els darrers dies, el dòlar australià va cotitzar fortament més baix que el dòlar nord-americà. Sembla un parell important per vendre la propera setmana, sobretot si ens trobem amb una mica més de dòlar americà. Mireu el següent gràfic:

 

Gràfic diari AUD / USD

 

Podríeu argumentar que la parella en realitat no sembla estar en una tendència baixista en aquest moment. Bé, s’ha cotitzat pràcticament de costat en les darreres setmanes, però si ens fixem en la imatge més gran d’un gràfic setmanal, ens recorda que el parell, de fet, encara està en tendència descendent. Mireu el següent gràfic:

 

 Gràfic setmanal AUD / USD

 

El parell es va tancar per sota de la mitjana mòbil exponencial de 20 setmanes el divendres i sembla que podríem veure més debilitat en la setmana que ve.

 

EUR / USD

 

El dòlar nord-americà va superar completament l’euro en els darrers dos dies. Tot i que l’Euro continua cotitzant en un rang molt ampli, és possible que hi hagi un desbordament de l’impuls baixista de la setmana passada a la propera setmana. Mireu aquest gràfic diari:

 

Gràfic diari EUR / USD

 

És possible que ara no sigui el millor moment per introduir posicions curtes fora d’un gràfic diari. És possible que hi hagi millors oportunitats més properes a la mitjana mòbil exponencial de 20 dies. Si tinguéssim la suficient paciència com per esperar que es formés un retrocés, podríem aprofitar aquesta situació. Per descomptat, també podria haver-hi grans oportunitats en períodes de temps més reduïts.

 

USD / CAD

 

Aquest és un parell que estic molt emocionat. La tendència a llarg termini i la tendència a curt termini estan perfectament alineats. Vegem un gràfic setmanal:

 

Gràfic setmanal de USD / CAD

 

Tot i que recentment hi ha hagut una forta correcció en la tendència dels bous, els bous s’han recuperat força bé en els darrers dos mesos. M’agrada molt el tancament fort de la setmana passada. La configuració diària és tan atractiva com la setmanal. Mireu el següent gràfic:

 

Gràfic diari en USD / CAD

 

Els toros dominen clarament aquesta escena. Tot i que el dilluns és possible que trobeu bones oportunitats en períodes de temps més reduïts, ara mateix no m’interessaria negociar aquest parell en un gràfic diari. Estic segur que aconseguirem algunes configuracions de compra esplèndides quan el parell es retiri una mica.

 

USD / JPY

 

Aquesta parella acaba de disparar la setmana passada. El dilluns va superar les diferències i va acabar la setmana uns 350 pips del tancament de la setmana anterior. El parell arriba a una important zona de resistència. Si aconsegueix netejar aquesta resistència, pot continuar amb fermesa en el seu curs alcista. Dijous, la parella va tancar per sobre de la mitjana mòbil de 200 dies per primera vegada en 234 dies comercials, cosa que suposa una gran gesta per als bous. Mireu aquest gràfic diari:

 

Gràfic diari USD / JPY

 

Estaré pendent de les oportunitats de compra d’aquest parell la propera setmana. Tanmateix, és important per a mi que esborri aquesta zona de resistència vermella primer.

 

Notícies econòmiques importants

 

Austràlia

 

Minuts RBA: dimarts, 15 de novembre, 00:30 GMT

Canvi d’ocupació i taxa d’atur: dijous, 17 de novembre, 00:30 GMT

 

EUA

 

Vendes minoristes bàsiques i xifres de vendes al detall: dimarts, 15 de novembre, 13:30 GMT

 

Números PPI d’octubre: dimecres, 16 de novembre, 13:30 GMT

 

Regne Unit

 

Números IPC i PPI: dimarts, 15 de novembre, 09:30 GMT

 

Audiències de l’informe d’inflació: dimarts, 15 de novembre, 10:00 GMT

 

Dades d’ocupació (recompte de demandants), guanys mitjans i taxa d’atur – dimecres, 16 de novembre, 09:30 GMT

 

Vendes al detall i xifres bàsiques de vendes al detall: dijous, 16 de novembre, 09:30 GMT

 

Europa

 

El president del BCE, Mario Draghi, parla: dilluns, 14 de novembre, a les 15:00 GMT i divendres, 18 de novembre a les 08:00 GMT

 

Xifres del PIB alemany: dimarts, 15 de novembre, 07:00 GMT

 

Números IPC de la zona euro Dijous, 17 de novembre, 10:00 GMT

 

Canadà

 

Números bàsics de l’IPC divendres, 18 de novembre, a les 15:30 GMT

 

Japó

 

Dades del PIB del tercer trimestre: diumenge, 13 de novembre, 23:50 GMT

 

El governador del BOJ, Kuroda, parla: dilluns, 14 de novembre, 01:30 GMT

 

Xina

 

Xifres de producció industrial: dilluns, 14 de novembre, 02:00 GMT

 

Que tingueu una setmana pròspera!

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment