Actualització juliol 2019

Hola fans de CoinFi,

La primera meitat del 2019 ha passat volant i, sens dubte, ha tingut la seva part d’alts i baixos.

Amb el mercat de criptografia de nou cap amunt, sembla un moment tan bo com qualsevol per compartir el que hem estat fent durant els darrers mesos.

Per què hem estat tranquils

Tal com compartíem a la nostra actualització de març, durant el darrer mig any hem centrat el nostre enfocament des de l’anàlisi de cadenes de blocs i els senyals comercials fins a la creació de tecnologia comercial per a clients institucionals i empresarials..

En lloc de teoritzar en un llibre blanc sobre què pot funcionar o no: treballar amb un client proporciona una veritable validació de si el que esteu construint és útil.

Amb aquest pivot B2B (empresa a empresa), hem estat més ocupats que mai amb el desenvolupament, però també ha estat molt més difícil per als membres de la comunitat veure què havíem fet en comparació amb quan publiquem productes de comerç al detall.

És un equilibri difícil d’aconseguir: d’una banda, els membres de la comunitat (amb raó) volen saber en què està treballant l’equip. Però, d’altra banda, és estrany que els clients empresarials i institucionals de l’espai criptogràfic permetin als venedors discutir públicament sobre la seva feina: els NDA són estàndard fins i tot per a una conversa preliminar. Mireu l’excel·lent podcast de Clics Collin Nomics per obtenir més informació sobre això – “No, no podem dir-vos qui són els nostres clients”.

Debatre públicament sobre les nostres naixents ofertes B2B també pot incloure innecessàriament la nostra mà als competidors. I, en última instància, encara busquem ajustos al mercat dels productes: estem perfeccionant contínuament les nostres ofertes en funció dels comentaris dels usuaris i dels clients i, per tant, sovint no tenim notícies per compartir, fins i tot mentre treballem amb furia en el desenvolupament.

Tot i això, farem tot el possible per aconseguir l’equilibri adequat a la resta d’aquesta publicació.

Res no importa excepte ajustament al mercat

A la criptografia, és fàcil distreure’s pels moviments del mercat a curt termini, però, en última instància, l’ajust al mercat de productes + la utilitat de token és el que condueix a l’èxit d’un projecte de criptografia. I fins que no tingueu un producte que els agrada als usuaris, tot el compromís de la comunitat i els llançaments de productes al món no poden resoldre aquest problema.

Llavors, com estem treballant per aconseguir-ho?

Ens endinsarem en això en breu, però, ja que tractem el tema del desenvolupament de productes, primer deixem de fer un servei de neteja:

Restablir el producte de senyals comercials

A partir d’avui ja no acceptem registres per al producte de senyals de negociació. Si sou un dels centenars d’usuaris que encara utilitza activament senyals, continuarem mantenint el servei per sempre que puguem. Tanmateix, no hi ha cap novetat en el producte de senyals, ja que hem centrat el nostre enfocament en les ofertes de comerç B2B per a clients institucionals i empresarials..

Si voleu finalitzar la vostra subscripció i retirar les vostres monedes, podeu retirar les vostres fitxes aquí, però, per descomptat, també podeu continuar subscrit al servei..

Tot i que el nostre enfocament per construir el producte de senyals comercials era avançar ràpidament i trencar les coses, el nostre nou enfocament en el comerç de productes per a clients institucionals requereix un enfocament més acurat i robust. Com a resultat, hem decidit seguir aquesta regla fonamental: no oferim cap producte que no haguem provat amb el nostre propi capital..

Path Forward de CoinFi

Ens fa il·lusió que, fins i tot com a petit equip de vuit persones, durant el darrer mig any hem construït una important infraestructura comercial de nivell institucional.

La lluitem per provar-la nosaltres mateixos cada dia i ja està aportant un valor real als clients, encara que un nombre reduït de clients. Continuem repetint allò que hem construït, tant provant amb el nostre propi capital, com treballant amb clients.

Aquí teniu un exemple real de com els sistemes de negociació que desenvolupem estan sent utilitzats pels clients.

Tecnologia de comerç de grau institucional per a empreses

Els compradors i venedors de monedes fora dels 20 primers llocs solen haver d’esperar dies fins que es compleixin les seves comandes. Aquest és un problema per als projectes, ja que volen que el procés de compra del seu testimoni sigui el més friccional possible.

El repte sorgeix del fet que no hi ha molts compradors o venedors naturals de fitxes de capitalització petita en un moment donat, creant spreads massa amplis, cosa que redueix encara més la demanda del testimoni. Tot i que el primer no és un problema que la tecnologia pugui resoldre, el segon sí.

Mitjançant l’ús d’algoritmes de negociació que analitzen les discrepàncies de la cartera de comandes en tots els grups de liquiditat disponibles, es pot augmentar el volum real de negociació, posant ofertes i ofertes reals al mercat que els compradors i venedors naturals poden negociar, reduint així els diferencials.

Aquesta tecnologia és beneficiosa per al projecte i per als seus titulars de fitxes, ja que tenir un marge més ajustat (és a dir, oferir millors preus) acaba millorant la liquiditat, generant estalvis de costos per al comprador final i el venedor de la fitxa del projecte i augmentant el volum de negociació real – tot de les quals es bola de neu mútuament en un virtuós cicle autosostenible..

Tot comença amb un llibre de comandes agregat.

Què és un llibre de comandes agregat?

Un llibre de comandes agregat ingereix totes les ofertes i ofertes del testimoni que figuren en tots els intercanvis de tots els parells i el situa en un llibre de comandes unificat sota una moneda de pressupost. Això es fa perquè tingueu la millor oferta i preu d’oferta en tot moment.

Un llibre de comandes agregat és una infraestructura de negociació de base per a qualsevol tipus de negociació de tipus institucional; al cap i a la fi, no podeu executar cap tipus d’estratègia sofisticada si ni tan sols podeu determinar quin canvi té el millor preu i liquiditat en un moment donat.

Als efectes d’aquesta explicació, considerarem un hipotètic símbol de negociació “ABC” a Binance, OKEx i Huobi.

Així és el llibre de comandes de Binance per a ABC / BTC:

Podeu veure que la distribució de la cartera de comandes de Binance és (0,003780 / 0,003700) – 1 = 2,2%. Això significa que, de mitjana, un comprador o venedor d’aquest testimoni de projecte paga un cost del 2,2%

Així és el llibre de comandes OKEx per a ABC / BTC:

Així és el llibre de comandes Huobi per a ABC / BTC:

Quan tots els llibres de comandes es combinen en un llibre de comandes agregat, es veu així (els colors es mantenen iguals per mostrar els canvis originals).

A la part superior es mostra l’exemple més senzill d’un llibre de comandes agregat: un llibre de comandes agregat real també inclouria / ETH i / USDT i altres parells de cotitzacions, convertint tots els preus en una moneda de 1 cotització única i permetent que el sistema s’executi a la moneda de cotització de llibres, fins i tot si la liquiditat es troba en un altre parell comercial.

L’algorisme de negociació llegeix aquest llibre de comandes agregat i determina on fer comandes automàticament al mercat, cotitzant amb preus encara més ajustats i facilitant el comerç als compradors i venedors naturals..

Nota important: Això NO és el mateix que la pràctica de crear volum de negociació artificial mitjançant la negociació amb la mateixa entitat. En canvi, la nostra tecnologia fa comandes reals amb les quals els compradors i els venedors poden canviar, i és capaç de fer-ho a causa de la dispersió natural dels preus entre mercats..

A l’exemple anterior, l’usuari pot fer una comanda de compra (oferta) de 0,003745 per 1522 monedes a Binance de manera segura, ja que tan bon punt es produeix aquesta oferta, l’algoritme pot girar i vendre simultàniament a OKEx al mateix preu i mida, és a dir, a equilibri.

Així seria el llibre de comandes revisat per a ABC a Binance amb la tecnologia algorítmica de CoinFi que realitza automàticament una comanda (indicada en blau).

Com podeu veure, el diferencial s’ha reduït del 2,2% al 0,93%, estalviant als usuaris un cost mitjà de l’1,27%. Tot i que això pot semblar relativament petit, quan es repeteix en diverses operacions, aquests estalvis es poden agreujar amb el pas del temps.

Aquest algorisme explicat anteriorment és excessiu simplificat exemple de tecnologia CoinFi que s’utilitza per proporcionar liquiditat als projectes i que es pot compartir sense revelar tecnologia propietària. És enormement beneficiós per a compradors i venedors, ja que redueix la difusió d’un testimoni, proporcionant un millor preu per als usuaris i una liquiditat més real per al projecte..

La liquiditat engega la liquiditat

Hi ha una dita en el comerç que diu que la liquiditat genera més liquiditat. Com més transaccioni un testimoni en volum legítim de compradors i venedors de productes orgànics, més indica l’interès pel testimoni que fomenta l’interès i l’adopció dels usuaris..

A mesura que el mercat criptogràfic es fa més sofisticat i institucionalitzat, simultàniament estem fent anàlisis quantitatives i basades en dades de les dades del mercat per inclinar els nostres preus de compra i venda..

Aquest és un exemple molt simplificat de com la tecnologia comercial de CoinFi està sent utilitzada actualment pels clients empresarials. També ens hem vinculat com a proveïdor de tecnologia de marca blanca a altres proveïdors de serveis de l’espai que tenen accés a clients i projectes institucionals.

Aprofitant la nostra infraestructura de comerç de grau institucional per obtenir una millor experiència de comerç al detall

Tot i que el nostre enfocament s’ha centrat en les nostres ofertes de comerç B2B, ens vam adonar que part del que vam construir durant els darrers sis mesos també pot proporcionar un valor enorme als comerciants minoristes. La nostra tesi sempre ha estat que molta infraestructura que existeix en renda variable també serà necessària als mercats de criptografia i encara veiem aquesta mateixa oportunitat.

Hem realitzat desenes d’entrevistes d’usuaris en els darrers dos mesos; converses 1 a 1 en profunditat amb comerciants de criptografia de la comunitat CoinFi, per comprendre millor els vostres hàbits comercials i explorar com podem utilitzar la tecnologia comercial que estem construint per als nostres clients B2B per millorar l’experiència comercial minorista.

En aquestes entrevistes amb els usuaris, vam mostrar a alguns de vosaltres una idea del que hem estat construint en el vessant B2B i de com es podria utilitzar per millorar l’experiència de comerç al detall, i la reacció va ser molt positiva. Tot i que encara estem començant a desenvolupar aquesta idea de producte, segons els vostres comentaris, continuarem iterant i provant amb més usuaris.

Què passa amb el testimoni COFI?

Des que vam anunciar el nostre pivot al març, una de les preguntes més freqüents que rebem dels membres de la comunitat (especialment amb el mercat de criptografia), és “com funcionarà el model de token després del pivot?”

Han passat 2 anys des que vam anunciar el model original de fitxes al nostre llibre blanc i moltes coses han canviat. Crypto es mou ràpidament i és evident que el model de fitxes en el futur haurà d’evolucionar amb ell.

El nostre punt de vista és que, per a qualsevol testimoni d’utilitat com COFI, la fórmula de l’èxit prové en primer lloc de proporcionar molta utilitat de fitxes, i la utilitat de fitxes prové (ho heu endevinat) de l’adaptació al mercat de productes. Abordem totes les idees de producte amb la visió que necessita oferir utilitat als titulars de tokens, però això es basa en la creació d’un producte que els usuaris necessiten.

Continuem construint i recorrent el nostre camí cap a l’adequació al mercat de productes. Anunciarem un model de testimoni revisat només quan estem segurs que tenim un producte que es pot escalar amb èxit. Tot i això, també entenem que els titulars de fitxes volen saber d’on sortirà la seva utilitat i què estem planejant.

Tot i que el nostre objectiu principal és crear valor mitjançant la utilitat, també explorem maneres més creatives d’aportar valor addicional als titulars de COFI:

Un fons garantit per tokens?

Pel que fa als nostres productes comercials B2B, l’única manera d’assegurar la robustesa és posar els nostres diners a la nostra boca: no alliberem cap producte que no haguem provat nosaltres mateixos. Per tal de combatre els nostres sistemes, així com executar la nostra estratègia de gestió de tresoreria interna, hem creat sistemes comercials neutres al mercat a la part superior de la infraestructura que estem construint per als clients..

Actualment, aquest sistema està executant operacions neutrals en el mercat en una petita part del nostre fons de maniobra i, en els darrers mesos, ha demostrat que pot ser rendible, encara que a una escala limitada..

Tot i que el comerç privatiu no és el focus del projecte CoinFi, els antecedents del nostre equip són molt adequats per a la creació de sistemes de negociació rendibles i el model de fons és un altre camí potencial per al projecte CoinFi, especialment quan vénen llocs i oportunitats per oferir tokens de seguretat en línia. Tot i que estem purament en una fase exploratòria, hem contractat assessorament legal per entendre millor si hi ha un camí cap a la generació de rendibilitats per als titulars de tokens mitjançant un model de fons, mitjançant un testimoni de seguretat addicional emès als actuals titulars de tokens COFI..

Com a exempció de responsabilitat, això és extremadament preliminar i només és exploratori. No vol ser un anunci i ho aconsellem altament en contra prendre qualsevol decisió comercial sobre el testimoni COFI basat en aquesta informació. Hi ha alguns obstacles legals i regulatoris molt significatius relacionats amb el pagament de dividends (o qualsevol cosa que s’assembli a un dividend) mitjançant un testimoni d’utilitat (que és COFI), però estem explorant activament noves maneres de transmetre el màxim valor possible als actuals titulars de tokens COFI.

Pròximament hi haurà més actualitzacions i passarà de Telegram

En el futur, convertirem el canal de telegrama CoinFi oficial en un canal d’anuncis de només lectura i utilitzarem els comentaris de WordPress com a principal canal de comunicació bidireccional per respondre a preguntes i rebre comentaris de la comunitat.

L’objectiu és permetre als usuaris expressar les seves inquietuds i preguntes, sense els reptes d’utilitzar Telegram en temps real com a canal de suport oficial.

No és una decisió que vam prendre a la lleugera. Reconeixem que Telegram és una part fonamental de la comunitat criptogràfica. Sempre hem tingut la filosofia d’haver de permetre la dissidència i la crítica a Telegram.

Però Telegram mai no es va dissenyar per ser la plataforma principal de comunicació i suport empresarial. Té molts defectes que creen una experiència d’usuari inferior. La naturalesa del xat en temps real és que la freqüència i la freqüència s’afavoreixen per sobre de la qualitat. Telegram té molt de soroll i baixa senyal. Un comentari inútil té el mateix pes i requereix el mateix temps per tractar-lo com els comentaris de qualitat o les crítiques constructives reflexives. El FUD enganyós o les preferències idiosincràtiques d’un sol troll s’emet sense filtrar. Les preguntes (constructives o no) es repeteixen una vegada i una altra mentre les respostes es perden a l’èter, sense cap joc de paraules!

A mesura que desenvolupem les nostres ofertes B2B, també se’ns demana que presentem un front més professional a clients i socis i hem rebut comentaris reiterats de possibles socis institucionals (que sovint no estan tan integrats a la comunitat de criptografia) que el FUD i el trolling al telegrama és motiu de preocupació.

Entenem plenament que la comunitat necessita una sortida per a un debat constructiu, a més del fet que els vostres comentaris són valuosos i crítics per al desenvolupament de productes de CoinFi. Mentre avanci, el canal principal de Telegram serà només per a anuncis, ja que la direcció del projecte CoinFi ha quedat més clara durant els darrers mesos, publicarem actualitzacions al bloc de manera més regular en el futur..

Tot i que el canal de Telegram només estarà destinat als anuncis, animem els vostres comentaris i preguntes a través de:

  1. Sol·licituds per correu electrònic a [protegit per correu electrònic]
  2. Deixant preguntes i comentaris a la secció de comentaris de publicacions del bloc de les nostres publicacions d’actualització.

El canal privat d’ambaixadors de CoinFi també romandrà obert al debat i l’equip intervindrà ocasionalment per respondre preguntes i respondre als comentaris, a més de continuar distribuint recompenses COFI setmanals..

Si teniu preguntes o comentaris sobre aquesta actualització, deixeu un comentari a continuació i tots els que estem a l’equip principal estarem llegint, revisant i responent durant els propers dies.

Si encara esteu llegint això, heu estat amb nosaltres en un llarg viatge, però som optimistes que això només sigui l’inici. Gràcies com sempre pel vostre suport continuat i tornarem a parlar aviat!

Ànims,

L’equip CoinFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me