Es demana un canvi substancial a la indústria dels mitjans de comunicació, però sobretot la indústria de les notícies ha anat creixent cada vegada més fort en els anys anteriors. El major retrocés fins ara del públic es va produir el 2016 quan una sèrie d’esdeveniments rellevants a nivell mundial van aparèixer del no-res segons els principals mitjans de comunicació. En aquesta categoria, la forma d’interacció amb els mitjans de comunicació era menys rellevant: semblava que tothom, des d’enormes corporacions que controlen una sèrie de canals fins a petites empreses de sortida única, equivocaven les seves lectures per coses com les eleccions presidencials dels EUA o el vot del Brexit.

Al mateix temps, fenòmens com les notícies falses, que avui són horriblement mal utilitzades per diverses faccions, es van convertir en termes domèstics, que van descendint lentament una mena de boira de guerra sobre la percepció de l’audiència mundial. Ara, el 2017, les qüestions de la indústria dels mitjans de comunicació són dolorosament evidents i, clarament, són un gran problema per al públic.

Tanmateix, la pressió que s’exerceix als mitjans tant des de fora com des de dins va produir uns resultats positius inesperats. Una d’aquestes és una iniciativa per utilitzar els tokens blockchain d’ethereum per interrompre el funcionament d’aquesta indústria i canviar-la per millor. Aquests són els detalls d’aquest projecte i també un examen cap a on podria conduir la indústria si té èxit.

Contractes intel·ligents civils

L’home darrere de la iniciativa anomenada Civil és Tom McGeveran, antic membre de la família Politico. Ara, McGeveran s’ha unit al projecte que té per objectiu canviar la forma en què els reporters treballen i interactuen amb el seu públic. Civil, amb seu a Nova York, intenta codificar alguns elements de la cadena de blocs, per dir-ho més precisament, a les funcions de la redacció estàndard.

Mitjançant l’ús de la funció de contracte intel·ligent del testimoni, les funcions afectarien a més d’un departament de mitjans de comunicació, intentant configurar la manera de treballar de la circulació, la venda d’anuncis, la subscripció i el màrqueting. El mateix prendria forma com una sèrie de codi autoexecutable que es troba a la part superior de la xarxa ethereum. El propòsit d’això és eliminar les figures intermèdies de la burocràcia mediàtica.

Aquests impacten dràsticament sobre la capacitat de treball dels periodistes i l’audiència per obtenir la informació que busquen; fer-los treure de l’equació seria molt beneficiós per a tots els altres inclosos en el procés. Això significaria pràcticament que s’obrissin millors alternatives per als periodistes i els seus reportatges, mentre que el públic seria capaç de premiar les històries que més els interessin i també d’orientar el curs de la producció de continguts futurs del mateix mitjà de comunicació..

L’ICO previst

Civil té actualment plans per a un oferta inicial de monedes o un ICO més endavant aquest any i espera que d’aquesta manera, les persones de les mateixes empreses de mitjans només tinguin una supervisió limitada de les tasques directives. La resta de decisions es crearien a través de les interaccions de contractes intel·ligents, periodistes i l’audiència que segueix el seu treball.

L’ús de l’economia criptogràfica només és el mitjà per permetre a l’audiència “comprar” el procés de burocràcia de les notícies i la gestió del dia a dia. D’aquesta manera, el procés es descentralitzaria i, al mateix temps, podria reduir el cost dels serveis bàsics. L’audiència seria capaç d’incentivar els periodistes a explorar els seus interessos i també reduir la capacitat de tercers d’entrar en la barreja amb les seves pròpies agendes que sovint entren en conflicte amb la de la població en general..

Una altra manera d’explicar aquesta característica de Civic és pintar-la com un mecanisme anti-lobbying que frenaria el poder dels qui tenen mitjans monetaris per influir en el cicle de notícies. Ara mateix, aquest és un dels principals motius pels quals la confiança del públic en les institucions dels mitjans de comunicació s’ha reduït tan poc en els darrers anys.

Efectes potencials del civil

Si el projecte té èxit, proporcionaria als propers mitjans de comunicació una bona opció per establir el seu negoci. Semblant als avantatges de les monedes digitals a l’hora d’obtenir préstecs, comprar i vendre articles o fins i tot jugar a casinos en línia, la cadena de blocs d’ethereum pot configurar el flux de finançament d’una manera ràpida i senzilla. L’estalvi en els costos inicials seria enorme, mentre que més endavant també es reduirien els requisits de manteniment.

Quan això es combina amb la idea de fer un contingut més significatiu per a la comunitat i més rendible per a l’organització de notícies, queda clar l’atractiu general que té. Un avantatge addicional que s’obtindria d’aquest enfocament és la idea d’habitar a l’espai que és generalment ignorat pels mitjans de comunicació més grans.

D’aquesta manera, s’introduiria un procés gairebé nínxol d’oportunitats específiques al domini dels mitjans. A diferència d’abans, quan el mateix nínxol resultava problemàtic per a l’obtenció d’ingressos, aquesta vegada vindria amb un mitjà completament desenvolupat per aconseguir no només els fons necessaris perquè els projectes fossin viables sinó també rendibles..

No en va, moltes figures de la indústria dels mitjans de comunicació han mostrat interès en aquesta empresa, però també han aprofitat el seu suport per al seu desenvolupament posterior. Això també demostra que Civil i el seu concepte bàsic tenen els seus patrocinadors entre els professionals que la seva plataforma hauria d’ajudar.

Problemes potencials

El primer i més descoratjador del projecte Civil i de qualsevol empresa similar és l’oferta inicial de monedes. En aquest moment, és una de les formes més utilitzades i maltractades d’empreses que intenten cobrar l’augment del preu de l’etereu i també una manera de aconseguir capital fora dels procediments de finançament habituals..

Tot i que Civic és un d’aquests rars projectes que realment tenen una raó significativa per fer una ICO, encara podria acabar sent un desastre per a ells si la majoria de fitxes són preses per un grapat de persones o fins i tot empreses. Això impactaria immediatament tota la iniciativa de manera molt negativa, ja que és un descarrilament directe de tot el punt de la seva descentralització..

Per això, el seu ICO ha d’estar molt ben organitzat i executat. En lloc d’això, tota la iniciativa podria acabar sent derrotada en el seu propòsit abans que arribés realment als ciutadans i periodistes que pretén potenciar.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment