El procés d’inversió sempre és un equilibri entre assolir beneficis i arriscar massa. Si l’escala d’aquest saldo s’inclina cap a la seguretat, l’inversor es quedarà amb alguna cosa similar a un compte bancari que paga molt poc amb el pas del temps. Si la balança va més cap a la presa de riscos, és possible que l’inversor trobi ingressos creixents, però també hi hagi més possibilitats de perdre molt més.

Aquest procés és tan antic com la infraestructura econòmica que permetia als inversors ingressar diners en empreses que finalment els podrien retornar d’alguna manera. Tanmateix, al món contemporani, per primera vegada en la història, hi ha una nova forma de valor que es pot invertir: les monedes digitals. Amb ell, qualsevol persona de la indústria va aconseguir quelcom nou i potencialment molt lucratiu, però al mateix temps, el nivell d’incertesa i la manca d’entesa van allunyar-ne moltes persones interessades..

Però ara, l’estat actual d’aquesta mentalitat sembla canviar amb el fet que cada vegada hi ha més individus que troben alguna cosa com un santuari en aquesta forma d’inversió. Independentment de si les persones busquen inversions en bitcoins, possibilitats d’etereu o alguna cosa més, és evident que els diners entren al domini de la moneda digital, de manera que molts es pregunten quin és el futur d’aquesta tendència inversora..

El cas de Michael Novogratz

Michael Novogratz és un gestor de fons de cobertura que va treballar com a director del grup Fortress Investment Group. Ara, la seva fortuna val més de mil milions i recentment va produir algunes ondulacions en el món de les finances quan va anunciar que va invertir el 10% de tot el seu patrimoni net en criptomonedes. Aquest anunci va arribar mentre parlava en un fòrum de la Harvard Business School, on també va discutir la seva visió de les monedes digitals basades en blockchain..

Novogratz va afirmar que la seva inversió cobria tant bitcoin com l’èter, i va afegir que la inversió representa, almenys fins ara, algunes de les millors que va fer a la seva vida. En una entrevista amb la CNN, va explicar com va comprar èter quan el seu preu era de només 1 dòlar i que va prendre la decisió de comprar després que el fundador d’aquest digital, Vitalik Buterin, l’hagi impressionat actualment. La seva reunió va ser informal durant un sopar, però Buterin va aconseguir persuadir Novogratz perquè investís diners en la seva nova empresa..

Ara, el preu de l’èter supera els 40 dòlars, la qual cosa significa que Novogratz va fer una inversió de 40 vegades. Al mateix temps, això no és una anomalia en la seva vida professional. Durant la seva etapa a Fortress Investment Group, es va fer una inversió de 150 milions de dòlars en un fons de cobertura anomenat Pantera Capital, que és una empresa d’inversió blockchain.

Això va passar mentre Novogratz estava al capdavant el 2014, poc temps després de l’accident causat per la fallida Muntanya. Gox el 2013. Això demostra que l’home tenia la voluntat d’arriscar-se en les monedes digitals i la previsió de veure passats els problemes actuals..

Ara, Novogratz va demostrar públicament que creia tant en el concepte de monedes digitals que una gran part de la seva riquesa, que significa més de 100 milions de dòlars, es presenta en forma de criptomoneda. Quan es tracta de solters per a la comunitat financera, aquest és difícil de perdre.

Comprar monedes digitals?

Novogratz no va suggerir a ningú que anés a comprar moneda digital, però el seu cas personal és una afirmació clara sobre aquest tema. Al mateix temps, no és una veu aïllada a l’hora de promoure la propietat i la inversió en moneda digital, sobretot pel que fa al bitcoin. Com a màxim representant d’aquest grup, Bitcoin és emprat regularment per ciutadans de tot el món per a coses com les compres habituals, la visita casinos en línia, contractar préstecs i molt més.

És per això que moltes persones riques van començar a comprar bitcoins des del 2015, quan no es van realitzar les prediccions tètriques sobre la seva desaparició. Naturalment, l’abast d’aquestes inversions és difícil de calibrar perquè moltes no són tan directes com Novogratz. Tot i això, les dades que es van fer públiques van mostrar que la tendència creix.

Un dels majors impulsos va ser la devaluació del yuan xinès que va pressionar amb força els inversors locals. En el pànic que va començar quan es va iniciar aquest procés, molts van trobar almenys un refugi parcial a BTC. Moltes d’aquestes inversions eren simplement mitjans per evitar la restricció xinesa al canvi de moneda estrangera, però moltes altres encara mantenien el control del seu BTC fins i tot quan la tempesta havia passat.

Un cicle d’alimentació personal

Ara, dos anys després, no hi ha tendències que indiquin que aquesta pugui haver estat una decisió negativa per a ningú. Tot i que certament hi ha històries individuals sobre alguns problemes particulars que es troben, en general BTC sembla una alternativa vàlida per als inversors que busquen diversificar la cartera. Curiosament, també és una de les coses clau que requereix la xarxa de bitcoins o qualsevol altre sistema de moneda digital per a l’adquisició d’usuaris.

Tot i que molts grups ja coneixen les monedes digitals i les utilitzen regularment, per exemple, esports en línia comunitats, etc., la majoria només tenen un coneixement superficial del mateix domini. Però això pot canviar radicalment si gent com Novogratz surt i proporciona xifres sobre les seves pròpies inversions en bitcoins i etereu..

Això és fantàstic per a la comunitat, no només perquè valida, sinó perquè proporciona exemples clars de com una persona pot invertir en aquest camp. Per descomptat, això és menys rellevant per als usuaris finals perquè el missatge se centra en aquells que poden invertir grans quantitats en aquestes xarxes, però són essencials per al futur de qualsevol moneda digital.

A mesura que augmenta la quantitat de diners fiduciaris que es col·loquen en el domini de la moneda digital, augmentaran les oportunitats per al seu desenvolupament. Al mateix temps, als inversors se’ls proporcionarà definitivament un refugi segur per a una part de la seva cartera que no es balancejarà ni influirà juntament amb la resta de valors negociables tradicionals..

En molts escenaris, tenir aquest tipus de diversificació pot significar la diferència entre una pèrdua catastròfica i aquelles que són més que manejables..

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment