Bon dia comerciants,

Avui, durant la sessió comercial asiàtica, els preus del metall groc no han pogut aturar el repunt baixista de la nit al dia, mantenint-se baixista al voltant del nivell de 1.835,66 dòlars, principalment a causa del sentiment de risc del mercat. Això va ser testimoni de l’actuació positiva del S&P 500 Futurs. No obstant això, el sentiment comercial optimista es podria associar amb l’optimisme als Estats Units a causa de la imminent publicació del següent paquet d’estímuls i l’inici de les vacunacions contra el coronavirus, que en última instància han minat l’atractiu de refugi del metall preciós. A part d’això, la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, i el primer ministre britànic, Boris Johnson, han acordat prorrogar les converses sobre el Brexit una setmana més, afavorint el sentiment de risc del mercat i afegint una pressió addicional sobre els preus de l’or de refugi segur.

En canvi, els problemes de coronavirus en curs (COVID-19) i el conflicte entre els Estats Units i la Xina continuen desafiant l’estat d’ànim de risc al mercat, que ha suposat encara més un impuls negatiu per als lingots. A més, la debilitat del dòlar nord-americà de base també es podria considerar com un dels factors clau que contribueix a limitar les pèrdues més profundes d’or. Actualment, el metall groc cotitza a 1.835,87 i es consolida entre 1.834,38 i 1.841,59.

El to de negociació del mercat també s’admet a causa de l’optimisme sobre una possible vacuna i tractament per al coronavirus. Aquestes esperances es van alimentar després que la Food and Drug Administration (FDA) dels EUA autoritzés oficialment la vacuna Pfizer-BioNTech COVID-19 per a ús d’emergència. Mentrestant, les esperances es van reforçar encara més amb el recent suggeriment que els membres del personal de la Casa Blanca seran dels primers a vacunar-se. No obstant això, l’evolució positiva deguda a la vacuna COVID-19 continua afavorint l’estat d’ànim del mercat i minant els preus del metall groc..

A l’altra banda de l’estany, la raó del sentiment de risc del mercat també es podria atribuir a una mica del progrés del Brexit, que es va alimentar després que la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, i el primer ministre britànic, Boris Johnson, acordessin estendre les converses sobre el Brexit una setmana més.

Com a resultat, el dòlar nord-americà de gran abast no va aconseguir cap tracció positiva, aconseguint ofertes el dia, ja que persisteixen els dubtes sobre la recuperació econòmica mundial de COVID-19. Això va ser testimoni de les baixes dades dels EUA la setmana passada. Mentrestant, el sentiment de risc sobre el mercat també va pesar sobre la moneda nord-americana. D’altra banda, les pèrdues del bitllet verd es van veure reforçades per les expectatives que la Fed mantindrà els tipus d’interès baixos durant un període prolongat, tal com es va decidir a la darrera reunió política del 2020. No obstant això, les pèrdues del dòlar nord-americà van ajudar a limitar les pèrdues més profundes al OR preus, com el preu de OR està inversament relacionat amb el preu del dòlar nord-americà. A les 21:48 ET (1:48 AM GMT), els futurs de l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del bitllet verd enfront d’un dipòsit d’altres monedes, havia caigut un 0,17%, fins al 90,773..

Per contra, la intensificació de les preocupacions del mercat pel que fa a l’augment continu dels nous casos de coronavirus als Estats Units i Europa, que continuen alimentant les preocupacions de recuperació econòmica mundial imposant noves restriccions de bloqueig a les activitats econòmiques i socials, continuen intentant sondejar el rendiment optimista del mercat. A part d’això, la incapacitat duradora de superar el paquet fiscal nord-americà i els temors d’una guerra comercial / política de ple dret entre Occident i la Xina també desafien l’estat d’ànim de risc del mercat, que podria ajudar a limitar les pèrdues en els preus del metall groc.

Avançant, els comerciants del mercat mantindran els ulls posats en els titulars d’estímuls nord-americans i en les notícies sobre vacunes. Mentrestant, les actualitzacions sobre les negociacions comercials sobre el Brexit i el conflicte xinès-nord-americà no han perdut cap importància en el dia.

 

Suport i resistència diària

S1 1.789,71

S2 1.813,47

S3 1.826,67

Punt de pivot 1.837,24

R1 1.850,43

1.861 R2

R3 1.884,77

OR es consolida en un estret rang de negociació entre 1.847 i 1.822, a causa d’un volum de negociació i una volatilitat reduïts. El mercat sol presentar una volatilitat tan feble a mitjans de desembre, ja que els comerciants acaben les seves posicions abans de la sessió de vacances. Una ruptura alcista a nivells al voltant de 1.847 podria conduir el OR preu més alt, fins al següent nivell de resistència de 1.851, juntament amb nivells de suport de 1.830 i 1.824. Prevalgui un biaix neutral. Bona sort!

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment