El projecte DeFi Kava incorpora mesures de seguretat rigoroses com l’App Store d’Apple

Apple sol rebre crítiques per les seves estrictes directrius de l’App Store que la companyia posa en marxa per aïllar els seus usuaris amb la millor experiència. Els desenvolupadors d’aplicacions han de complir requisits i estàndards elevats o bé han de rebutjar les seves presentacions. Els desenvolupadors de la cadena de blocs Kava proposen un enfocament similar a tot l’ecosistema DeFi de desenvolupadors. Hard Protocol és la primera aplicació de Kava que serveix de mercat monetari entre cadenes per part dels usuaris que tenen actius com Bitcoin, XRP, USDX i altres. De manera similar a Apple, Kava requereix que els desenvolupadors d’aplicacions apliquin un ecosistema de desenvolupadors més estricte on la comunitat participi en la governança, voti les propostes i mantingui regles de desenvolupament estrictes. Per exemple, cal fer auditories regulars de codis. 

L’aproximació Apple protegeix els clients

Aplicar a l’App Store d’Apple és un calvari. Els termes i condicions esbossat pel gegant tecnològic indica clarament quins tipus d’enviaments s’acceptaran. Apple requereix un procés net i correcte del seu ecosistema de desenvolupadors que no deixa espai per a la interpretació. Al mateix temps, es poden tornar a enviar les sol·licituds rebutjades si es fan els canvis necessaris. 

Apple pren totes aquestes mesures per protegir els seus clients en tot moment. Tot i que l’App Store d’Apple és una mena de portera per al futur del desenvolupament d’aplicacions mòbils, implementar un enfocament similar per a finances descentralitzades, o DeFi, ajuda a eliminar el blat de la palla. A través dels desenvolupadors de lents que es basen en la cadena de blocs de Kava, s’hauria de fer efectiu aquest procés de manteniment de portes per a les aplicacions que construeixen la infraestructura financera per al futur de la banca.

L’estat actual del DeFi no és sostenible


El principi bàsic dels rendiments agrícoles de DeFi a Ethereum pot no ser factible a la llarga. Si l’objectiu de DeFi és augmentar l’eficàcia i l’abast de la tecnologia per satisfer les necessitats dels usuaris dels millors serveis amb serveis financers. Més que el que la indústria necessita per donar suport a les exigències de seguretat i escala necessàries per atendre les necessitats dels usuaris amb seguretat. Concretament, els nous projectes estan gairebé incentivats per prometre beneficis més grans als inversors en comparació amb els seus competidors. Un joc de perfeccionament únic només pot anar bé durant molt de temps abans que tot caigui perquè DeFi hauria de ser més que la guerra d’incentius i centrar-se a atendre els usuaris amb serveis financers segurs i millors que els bancs.

Font: CoinGeckoFont: CoinGecko

En el seu estat actual, la majoria dels entusiastes del DeFi hi guanyen a curt termini. Aparèixer-hi “per la tecnologia o els valors bàsics” és menys important. En lloc de crear més tensió entre els que valoren els principis i els usuaris que volen guanyar més diners, serà necessari un nou pla d’acció. 

Recompensant els col·laboradors en lloc dels especuladors

Un possible model de negoci es presenta en forma de recompensar els col·laboradors de la xarxa, en lloc d’especular sobre preus de token. Qualsevol persona que realitzi tasques a la xarxa (com ara actuar com a validador o staker) pot ser recompensada pel seu esforç. Això crea un incentiu per a aquells que contribueixen i garanteix que els desenvolupadors de protocols es puguin centrar en el que millor fan: racionalitzar el codi. 

Un projecte que explora aquest model és Kava, una cadena de blocs de capa única dissenyada per proporcionar una base als desenvolupadors de DeFi per construir aplicacions de cadena creuada. Construïdes amb el Cosmos SDK, les aplicacions de Kava també poden interoperar sense problemes amb altres cadenes de Cosmos SDK. La primera aplicació que aprofita Kava es diu Hard Protocol. Heretarà característiques de la cadena creuada així com els robustos nodes de validació de seguretat de Kava. A més, aplicacions de Kava com Hard Prtocol poden aprofitar Chainlink Oracles per obtenir preus segurs. Els actuals proveïdors de liquiditat subministren actius al mercat monetari de Hard Protocol guanyaran HARD, el testimoni de governança de Hard Protocol. Això serveix com a incentiu perquè els col·laboradors existents continuïn fent el que ja estan fent.

Un enfoc creixent en la seguretat

La seguretat és un problema per als projectes DeFi basats en Ethereum. Més específicament, hi ha hagut desenes de nous projectes que es troben amb errors, problemes o trets de catifes. Els problemes de codi es poden resoldre mitjançant auditories, tot i que els tirants de les catifes són exemples clars d’incompliments de seguretat amb una intenció nefasta. La protecció dels clients ha de ser una prioritat més gran en el sector DeFi si les institucions financeres més grans faran servir la tecnologia. 

Des d’aquest punt de vista, Kava manté activament un enfocament similar a les institucions financeres, forjant associacions i treballant amb bancs tradicionals. Més concretament, la xarxa de Kava està representada per algunes de les institucions financeres més grans de l’espai. A mesura que el projecte continua creixent, es llançaran més aplicacions i s’afegiran més validadors a l’ecosistema. Com a resultat, el fitxer llista de validadors ha crescut força en les darreres setmanes, amb més de 80 institucions que executen nodes. Tots els validadors, votants i participants descentralitzen la xarxa. Una major descentralització proporcionarà una millor seguretat a tots els usuaris. 

Un altre aspecte a tenir en compte és que el codi que alimenta aquest projecte DeFi està dissenyat específicament amb un enfocament fort a l’escalabilitat i la velocitat. A més, es realitzen auditories regulars del codi per evitar errors inesperats al llarg del camí. Aquestes auditories són un exemple més del creixent focus en seguretat. 

Aquest enfocament també s’estén a qualsevol persona que construeixi a la part superior de la Kava ecosistema. Una mica semblant als requisits aplicats per l’App Store d’Apple, Kava requerirà més auditories de codi i proporcionarà als usuaris un entorn més segur. A més, el codi de qualsevol aplicació, producte o servei nou s’examinarà durant una auditoria per crear un entorn segur per als usuaris de productes i serveis DeFi..

Pensaments finals

El panorama DeFi ha crescut significativament, però encara té problemes específics per superar. El llançament del mercat monetari de Kava Protocol dur confirmarà si l’enfocament de l’equip sobre les finances descentralitzades pot donar els seus fruits. Es tracta d’una cadena de blocs nativa, en lloc d’un projecte que s’executa a Ethereum. Això fa que sigui diferent de moltes empreses actuals de DeFi “top” actuals al mercat perquè, de manera similar a Ethereum, qualsevol testimoni pot crear i llançar els seus propis projectes com a aplicacions a Kava. 

Oferir una alternativa a l’ecosistema de finançament descentralitzat d’Ethereum pot donar resultats reveladors. KAVA encara és relativament nou i no se sap ben bé. El projecte no apareix a DeFi Pulse i encara no està disponible a Coinbase. Tot i això, es preveu que aparegui a la llista aviat. Pocs han sentit a parlar del projecte KAVA, tenint en compte quants diners hi ha actualment tancats a DeFi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me