Com impactarà la pandèmia Corona en l’adopció de criptografia? Els experts pesen

Si el coronavirus va semblar per primera vegada purament una crisi de salut, les darreres setmanes han demostrat que no és res. El mercat mundial de valors té caigut en picat, i molts sectors que actualment es consideren no essencials s’enfronten a tancaments massius, causant estralls en diverses indústries, incloses les de viatges, hostaleria i comerç al detall.. 

Els mercats criptogràfics tampoc no s’han escapat il·lusionats, cosa que reflecteix l’esfondrament financer mundial. El 12 de març, el preu de Bitcoin va caure per sobre del 40%. El moment no podia ser més lamentable, atès que el preu de la criptografia havia començat a mostrar senyals alcistes esperats. 

En el moment d’escriure, n’hi ha hagut signes provisionals de recuperació del preu de Bitcoin, però encara no fins als primers nivells de març. La propera reducció a la meitat de Bitcoin al maig potser encara ofereix una mica d’esperança que els mercats recuperaran els propers mesos. 

Queda per veure si aquest rebot s’estendrà o no al moviment DeFi, que va créixer una vegada. A mitjans de febrer, abans que es produís el pànic del coronavirus, hi havia més de 1.200 milions de dòlars bloquejats al DeFi. 

No obstant això, a mesura que els preus de les criptografies van baixar dràsticament el 12 de març, DeFi va patir el seu primer esdeveniment “Black Swan”. De cap manera, els préstecs de Maker per valor de més de 4 milions de dòlars no van comptar amb el suport de cap actiu subjacent, cosa que va situar la dApp més destacada d’Ethereum en un bigote parada d’emergència. Actualment, els actius totals invertits a DeFi se situen en poc més de 500 milions de dòlars, menys de la meitat del pic del 2020. 


Per tant, hi ha esperança per a la criptografia? Potser les coses no són tan desoladores com poden semblar. 

El coronavirus com a impuls per a l’adopció?

Abans que el pànic del COVID-19 s’apoderés, l’adopció de blockchain per les empreses semblava prometedora. Fins i tot, a principis de març, van aparèixer informes tres quartes parts dels executius vegeu blockchain com una prioritat estratègica el 2020. 

Amb la caiguda sobtada dels preus de les accions, queda per veure si les empreses encara reservaran pressupostos per als esforços de transformació digital. Tanmateix, ens vam apropar a Lior Yaffe, desenvolupador principal i cofundador de Jelurida, la companyia que impulsa les cadenes de blocs Ardor i Nxt per a la seva comprensió. Creu que no és tan clar, afirmant: 

“Les criptomonedes existeixen al món virtual, de manera que, sempre que la gent tingui una connexió a Internet que funcioni i una gran proporció de la població segueixi sana, és difícil veure cap impacte directe de la pandèmia en l’adopció de cadenes de blocs”.

La caiguda del preu de Bitcoin sembla que sens dubte va despertar l’interès d’alguns inversors minoristes. Proveïdor onramp de Fiat a criptografia Simplex reportat aquesta compra de criptografia es va multiplicar per quatre del 12 al 14 de març. 

“Està clar que molta gent ha vist la caiguda recent com una oportunitat de compra en lloc d’un senyal que la tesi d’inversió de la criptografia ha estat invalidada”, va dir a The Block, CEO de Simplex, Nimrod Lehavi.. 

Els inversors amb seu a Europa, en particular, van comprar a BTC ja que es va enfonsar a 6.000 dòlars. Sens dubte, no és casualitat que Europa hagi estat el punt central del virus durant aquesta setmana. 

Crypto i Corona: els mateixos errors dels governs? 

La creixent popularitat de les criptomonedes fa temps que els reguladors es rascen el cap. Alguns països, com Suïssa o Singapur, han adoptat un enfocament més relaxat i pragmàtic de la tecnologia, cosa que ha provocat la proliferació d’empreses en aquests centres.. 

No obstant això, d’altres, inclosos els Estats Units i l’Índia, han tendit a ser més opacs en el tractament de les criptomonedes i les ofertes de monedes. Aquest enfocament ha donat lloc a acusacions de la innovació que s’està sufocant en aquests països, que alberguen rics grups de talent en programació. 

Lior Yaffe creu que aquesta disparitat d’aproximació entre diferents governs també és visible en els esforços per combatre el coronavirus i explica com creu que està obstaculitzant l’èxit en ambdós casos. 

“Un enfocament molt millor per tractar la pandèmia hauria estat que un equip mundial d’experts, responsables del benestar de la humanitat, emetés directrius basades en informació objectiva, deixant de banda les consideracions polítiques”.

Perspectives de futur

Si les economies globals i criptogràfiques poden sobreviure o no al pànic del coronavirus és probablement una qüestió de la durada de la crisi. Al cap i a la fi, com més ràpidament els investigadors puguin trobar una vacuna o que es facin efectives les mesures de contenció, més ràpidament es tornarà a la normalitat i l’economia es podrà recuperar.. 

No obstant això, els danys es van poder sentir en altres llocs. Yaffe va afegir un comentari final explicant: 

“La pandèmia ha afectat quan els tipus d’interès són històricament baixos i molts països estan molt endeutats. A més, els ciutadans de molts països ja han desenvolupat una profunda desconfiança envers els seus governs i, combinat amb les conseqüències de la pandèmia, podríem veure un punt d’inflexió que podria tenir un efecte durador “.

Si aquest darrer punt demostra ser precís, podria ser un punt crucial per a l’adopció de criptomonedes. Al cap i a la fi, Bitcoin i diverses altres criptomonedes no funcionen sota cap control central. Per tant, les persones privades de dret a les accions dels seus governs poden intentar garantir que les seves finances estiguin plenament sota el seu propi control.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me