El comerç al mercat de divises pot ser molt lucratiu, sobretot quan s’aprofiten les eines adequades. Tot i això, hi ha desenes d’estratègies, indicadors tècnics i maneres potencials de negociar el mercat de divises. Tot i que pot ser fàcil per a alguns negociar amb rendibilitat el mercat de divises, és cert que és molt difícil per a altres. De fet, el comerç al mercat de divises pot ser molt confús per als principiants que no tenen ni idea de l’anàlisi tècnica. Per tant, és cert que cal dominar els conceptes bàsics del comerç abans de pensar a aprofundir en els detalls de l’anàlisi tècnica.

En aquest contingut, vull presentar-vos un nivell bàsic d’anàlisi tècnica, entendreu la importància de diferents períodes de temps i com utilitzar-los al mercat de divises..

Diferents estils comercials: identifiqueu la vostra personalitat

De fet, el comerç no és un procés molt racional, tot i que, en teoria, sí. En realitat, però, primer heu d’entendre quin tipus de personalitat sou abans d’entrar al mercat de divises. Hi ha molts estils de negociació diferents, tots ells diferents en freqüència, volum i mida de posició. 


Negociació a curt termini

Negociació diària, operació de scalping i alta freqüència, etc. totes són operacions a curt termini. El comerç a curt termini es fa habitualment per persones que acaben tota la seva activitat comercial al final del dia per rebre una son regeneradora, sense preocupar-se del que està passant actualment amb el mercat i de les seves inversions. A més, el comerç a curt termini s’adapta a persones que tendeixen a ser més impacients, tenen moltes idees comercials diferents i els encanta convertir-les en nombroses posicions. L’objectiu del comerç a curt termini és que diversos beneficis menors es converteixin en un gran benefici al final del dia. La freqüència d’operacions és força elevada, mentre que la mida de la posició és relativament petita. Per tant, mentre la majoria dels vostres negocis siguin rendibles, acabareu guanyant diners. 

Els operadors a curt termini solen utilitzar el gràfic diari com una visió general de la tendència. Llavors, els comerciants experimentats de dia solen passar de la macro a la micro. En conseqüència, normalment supervisen els gràfics de 4 hores, 1 hora i 15 minuts. Per exemple, si un comerciant de dia reconeix la confluència de molts indicadors diferents que mostren alcista per al gràfic diari, podria buscar arguments alcistes i baixistes al gràfic de 4 hores. Si ha trobat més arguments alcistes que baixistes en les 4 hores, el gràfic podria vigilar la mateixa confluència en el gràfic d’1 hora. Si l’1 hora també és alcista, podria esperar que el gràfic de 15 minuts tingués un nivell d’entrada perfecte per a una posició llarga. Això podria incloure regions sobrevendudes a la RSI, un encreuament alcista a la part inferior del MACD, així com arribar a una zona de suport. 

Això és important per adonar-se perquè, com més gran és el termini, més gran és la volatilitat relativa. Si el gràfic diari indica que una espelma baixista està a punt de formar-se a curt termini, donaria lloc a una sèrie massiva d’espelmes baixistes al gràfic de 15 minuts. Si només canvieu els arguments alcistes del gràfic de 15 minuts sense mirar el gràfic diari, podeu provocar pèrdues massives, tot i que l’anàlisi inicial va ser correcta al gràfic de 15 minuts.. 

Per tant, tenir una visió general dels períodes de temps més alts permet als comerciants de dia minimitzar el risc de la seva activitat comercial.

Negociació a mitjà termini

El comerç a mig termini és per a aquells que no suporten tenir diverses posicions al dia i que suporten tenir posicions obertes mentre dormen. De fet, tenir diners al joc mentre dorms sembla una bogeria; no obstant això, les ordres de stop-loss us permeten minimitzar el risc. Per tant, el comerç a mig termini no té inconvenients reals i, de fet, us permet reduir enormement la vostra activitat comercial en comparació amb la negociació diària, sense reduir la quantitat de beneficis. De fet, els comerciants de swing solen tenir mides de posició molt més grans i una freqüència d’operacions molt menor, per això els beneficis poden ser notables tot i que no intercanvieu tant com els comerciants de dia..

Tot i això, el comerç swing no vol dir que hàgiu de treballar menys. Només vol dir que realment dediqueu molt més temps a analitzar els vostres instruments d’inversió del que dediqueu realment a entrar a les vostres operacions. Els comerciants de swing solen mirar els gràfics mensuals, setmanals i diaris i introduir operacions de forma relativament rara. Per donar una visió general, els comerciants de swing solen fer només entre un i vint negocis a l’any. Si només introduïu un comerç si hi ha molts indicadors que apunten en la mateixa direcció mentre observeu els períodes de temps més grans, la vostra activitat comercial pot ser molt gratificant. Per tant, els comerciants swing solen aprofitar una mida de posició molt més gran, ja que la seva relació risc-recompensa és molt més gran. 

Negociació a llarg termini

El comerç a llarg termini no existeix realment, més aviat es coneix com a “inversió”: si teniu previst mantenir algun valor durant anys, hi ha molts factors sociològics, polítics i econòmics que superen les capacitats d’anàlisi tècnica. La inversió es fa principalment mitjançant anàlisis fonamentals.

Relació risc-recompensa

La relació risc-recompensa descriu quant es pot guanyar amb una operació en comparació amb la quantitat que es pot perdre. Per exemple, si canvieu un patró de triangle descendent, la recompensa és l’objectiu del patró. Si col·loqueu un stop loss un dos per cent per sota del nivell d’entrada, el risc és del dos per cent. Diguem que l’objectiu del patró és un guany del 50 per cent, la qual cosa significaria que la vostra relació risc-recompensa és del 25 al 1. Això, per descomptat, és una excel·lent relació risc-recompensa i seria un canvi perfecte, sobretot si hi ha molts indicadors apuntar en la mateixa direcció.

En qualsevol cas, sempre s’ha de buscar una relació risc-recompensa superior a 1: 1. Les relacions risc-recompensa molt bones són de 4: 1 i superiors.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment