qui són i per què són importants


Balena Bitcoin

Què és un Balena Bitcoin?

Hi ha una sèrie de diferències fonamentals entre el món de Bitcoin i el sistema financer tradicional. El punt més important de divergència és que Bitcoin no està regulat per institucions financeres centralitzades. Però l’única cosa que tenen en comú són els percentatges. En el món de la moneda digital, aquests inversors són anomenats balenes Bitcoin.

Solen tenir entre 1.000 i 1 milió de BTC. La filosofia darrere del nom és senzilla: representen els principals jugadors de la xarxa Bitcoin.

Peix gros en un petit estany

Les balenes criptogràfiques solen tenir més influència en el seu nínxol de mercat que les balenes d’altres indústries. Això es deu al fet que el mercat de Bitcoin és més petit i hermètic que els mercats que utilitzen monedes tradicionals. 

Per començar, hi ha un límit de quants bitcoins es poden collir. Això crea una situació en què aquells amb grans reserves de Bitcoin tenen un efecte enorme sobre l’economia criptogràfica. L’ecosistema de Bitcoin ja és volàtil i els canvis en els volums de negociació de Bitcoin tenen un impacte significatiu en els preus de Bitcoin.

Una altra cosa que fa que les balenes al mercat de Bitcoin siguin més potents és el procés de reducció a la meitat de Bitcoin. Reduir a la meitat redueix les recompenses per blocs i el nombre de bitcoins que entren a la circulació. Com a tal, hi ha menys espai perquè altres usuaris acumulin reserves de Bitcoin més grans.

Les balenes també poden afectar el mercat venent una gran part del seu Bitcoin alhora. Qualsevol moviment d’aquest tipus obligaria a caure en picat el valor de Bitcoin. No cal dir que els multimilionaris de divises tradicionals tenen el poder de dirigir l’economia en una determinada direcció. Però les balenes Bitcoin tenen un impacte molt més gran al mercat de criptografia.

El camp s’eixampla

Tot i que el sistema bitcoin dificulta la usurpació de balenes a causa de la naturalesa d’aquesta economia, no vol dir que les noves balenes no s’uneixin regularment al club.

Per exemple, el nombre total de balenes va assolir el màxim de dos anys just abans de la meitat de març. El nombre actual de balenes ronda els 1.850. Però la mida de la seva fortuna varia. Qualsevol persona amb més de 1.000 BTC, que actualment equival a 7,7 milions de dòlars, es considera una balena i alguns tenen milers de milions en bitcoins. 

La reducció a la meitat sempre és un esdeveniment tumultuós al món dels bitcoins i, si el nombre de balenes de criptomonedes augmenta, significa que els usuaris tenen altes expectatives sobre els preus futurs de Bitcoin..

No obstant això, els que es troben en els nivells superiors de la comunitat Bitcoin poques vegades operen amb totes les seves reserves. Hi ha diverses raons per això. Per exemple, el misteriós inventor de Bitcoin, Satoshi Nakamoto, mai no comercia amb la seva fortuna, probablement per no molestar l’equilibri del mercat. Altres balenes que solen ser els majors inversors en bitcoins tracten la moneda digital com una borsa però mai no cotitzen amb tot el seu saldo.

El nombre creixent de balenes també és motiu de preocupació. El fet que tanta gent hagi adquirit reserves massives de Bitcoin està exposant el mercat a possibles riscos. Si algun d’ells decidís canviar una gran quantitat de Bitcoin, podria tenir un efecte devastador sobre els preus de Bitcoin.

Estadístiques de balenes Bitcoin

Llavors, qui són aquestes balenes Bitcoin i quina mida tenen les seves fortunes? Les balenes contenen el 42% de més de 18 milions de Bitcoin que actualment estan en circulació. Quan analitzem les carteres de Bitcoin i de les balenes, la cartera més grossa actualment conté 255.502 BTC o 1,94 milions de dòlars. La segona i la tercera cartera més grans tenen 125.500 BTC (953,8 milions de dòlars) i 101.857 BTC (774,1 milions de dòlars) respectivament. 

Aquí hi ha un altre desglossament de les fortunes de Bitcoin:

  • Actualment hi ha adreces de balenes Bitcoin de 1998. És el 0,01% de totes les adreces Bitcoin existents.
  • Les balenes tenen una riquesa acumulada de 4,88 milions de BTC.
  • 108 adreces tenen més de 10.000 BTC.
  • Tres adreces tenen més de 100.000 BTC.

Tot i que tothom pot veure les adreces públiques de Bitcoin, no hi ha manera de saber a qui pertanyen. Es poden fer un seguiment de les transaccions de Bitcoin perquè cal verificar i afegir qualsevol moviment de la moneda digital a través de la xarxa al bloc. Quan una cripta balena mou una gran quantitat de moneda, la gent tendeix a notar-ho. Tot i això, no podem connectar les adreces públiques amb persones reals. 

A més de l’avantatge de l’anonimat, mantenir o transferir Bitcoin és molt més barat que les monedes tradicionals. Tot i que la compra i venda de Bitcoin és imposable a molts països, no hi ha cap comissió bancària. Al gener de 2020, una de les balenes Bitcoin va moure Bitcoin per valor de 1.100 milions de dòlars i només va pagar una taxa de xarxa de 83 dòlars.

Balenes BitcoinBalenes Bitcoin famoses

Us pregunteu qui va poder acumular tota aquesta criptomoneda? Hem compilat una llista d’alguns dels individus més famosos (i governs!) Que pertanyen a aquesta categoria.

Satoshi Nakamoto 

Aquest és el nom que utilitzen les persones que van desenvolupar Bitcoin. La veritable identitat de l’individu mai no s’ha revelat, però es calcula que té uns 980.000 BTC. 

És possible que us hàgiu adonat que no hi ha una única adreça que tingui tant Bitcoin. Això es deu al fet que cada balena Bitcoin, inclòs Satoshi, manté el seu equilibri en diverses adreces. En el cas de Satoshi, probablement n’hi hagi milers.

Llavors, qui és el propietari de Bitcoin més ric? La resposta és definitivament Satoshi Nakamoto. Satoshi mai va canviar la seva fortuna de Bitcoin, que va acumular extraient la moneda immediatament després de la seva creació.

Cameron i Tyler Winklevoss

Els bessons Winklevoss van ser de les primeres persones a enriquir-se amb Bitcoin. La seva inversió inicial es va produir després d’un acord amb Mark Zuckerberg, a qui van acusar de robar la seva idea per a Facebook. Se’ls va pagar 65 milions de dòlars, que van utilitzar per comprar 1,5 milions de BTC. Finalment es van convertir en les balenes Bitcoin més conegudes. 

Poc després de comprar el seu Bitcoin, el valor de la moneda digital va augmentar un 20.000%. La dramàtica pujada els va convertir en multimilionaris. Avui dia, els bessons inverteixen regularment en Bitcoin i altres empreses similars.

Governs

Diversos governs tenen una gran quantitat de Bitcoin. Però aquests estats no s’especialitzen en el comerç de Bitcoin. La majoria d’aquestes fortunes estatals es van adquirir mitjançant les confiscacions de Bitcoin adquirit il·legalment. La criptomoneda és molt popular entre els elements criminals a causa de l’anonimat que ofereix.

L’Oncle Sam i, més concretament, el Departament de Justícia dels Estats Units han atresorat Bitcoin durant anys i ara tenen una de les memòries cau de criptomonedes més grans del món. La majoria d’aquest Bitcoin prové de tancar la famosa Ruta de la Seda, un fòrum en línia utilitzat principalment per a la distribució de drogues il·lícites.. 

El govern búlgar també té una fortuna de Bitcoin, que va acumular en apoderar-se de la moneda als evasors d’impostos. Tot i que els estats no es consideren balenes típiques al món criptogràfic, encara exerceixen una gran influència a causa de la quantitat de Bitcoin que tenen.

Tim Draper

Tim Draper és un dels pocs pesos pesats de Bitcoin coneguts públicament. També és un dels defensors més vocals de Bitcoin i diverses parts confien en les seves prediccions sobre el futur de la moneda digital. Va arribar a la seva fortuna inicial de Bitcoin quan va gastar 18 milions de dòlars en 30.000 BTC en una subhasta governamental el 2014.

Barry Silbert

Barry Silbert, igual que Tim Draper, és un capitalista de risc que segons els informes va entrar al mercat de Bitcoin mitjançant una subhasta governamental el 2014. Es creu que Silbert va comprar 48.000 BTC que el FBI subhasta. Com es pot veure a partir d’aquests dos exemples, les balenes de Bitcoin solen ser persones extremadament riques per començar. Silbert és ara el conseller delegat del Digital Currency Group.

Roger Ver

Ver també es coneix com “Bitcoin Jesus” per ser un dels primers inversors en startups i projectes relacionats amb Bitcoin. Abans de batejar-se a Bitcoin, era més conegut per vendre explosius a Ebay, cosa que li va donar una pena de 10 mesos de presó. Més tard va adquirir un passaport de Sant Cristòfol i Nevis abans de renunciar a la seva ciutadania nord-americana. Actualment és designat com un dels membres més destacats del club de balenes Bitcoin.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment