Qui és Satoshi Nakamoto

Fins a l’actualitat s’ha descobert molt poc sobre la famosa, o millor dit, la famosa personalitat de Satoshi Nakamoto. L’individu o grup de desenvolupadors de criptografia responsables de crear la infraestructura de la cadena de blocs Bitcoin, així com la creació i transacció inicial de la revolucionària moneda digital, encara s’amaga molt darrere d’aquest pseudònim aparentment japonès.

Al llarg dels anys, tota mena de publicacions i grans corporacions, així com els òrgans oficials autoritzats de nombrosos governs, s’han unit a la recerca de revelar la cara del nom. En aquest sentit, han dedicat moltes hores a identificar els molts aspectes que poden aportar una mica de coneixement de la qüestió, alguns dels quals s’il·lustren amb més detall a continuació..

Qui és Satoshi Nakamoto?

Hi ha hagut nombroses conjectures i acalorats debats sobre la identitat real de l’inventor de Bitcoin, coneguda únicament amb el pseudònim de Satoshi Nakamoto. Començant per registres fets, aquesta persona és l’autoproclamada desenvolupadora de la criptomoneda Bitcoin. Es va donar a conèixer a les masses per primera vegada a finals del 2008, quan es va donar a conèixer el sistema real i els seus mecanismes operatius bàsics mitjançant un servei de correu.

El creador de Bitcoin, siguin qui siguin, ha assumit la responsabilitat d’oposar monedes fiduciàries i institucions financeres existents. Inevitablement, això ha convertit moltes de les organitzacions esmentades en contra d’elles, frenant així el progrés inicial de la invenció digital més singular fins ara.

Independentment de la seva forta persistència per mantenir-se amagat als ulls del públic, aquesta persona o equip és una icona del món modern actual. Malgrat tots els esforços, nombroses suposicions i investigacions estan en marxa, acompanyades de càlculs i càlculs habituals de valor net de Satoshi Nakamoto..

Es diu que aquesta persona és l’única propietària de la col·lecció més gran de criptomonedes d’aquesta moneda, repartides en diverses carteres electròniques. Amb la riquesa d’aquesta mida, el seguiment acurat del seu valor i, el que és més important, les indicacions sobre la seva reubicació, és crucial per fer prediccions fiables sobre els canvis del mercat i els tipus de canvi. Al cap i a la fi, aquests són alguns dels paràmetres clau que determinen l’èxit del comerç de Bitcoin, les empreses d’inversió i els pagaments.

Visió històrica

Cronològicament parlant, la vida i l’obra de Satoshi Nakamoto van arribar només anys després dels primers orígens del concepte de criptomoneda. Des de principis dels anys 80, hi ha hagut intents d’introduir un nou tipus de mitjà de pagament, que finalment va conduir al moviment descentralista que vol prendre el poder dels principals conglomerats i distribuir-lo entre la “gent petita”.

Una dècada abans del llançament oficial de Bitcoin, hi va haver un esforç similar conegut com Bit Gold, inventat per Nick Szabo. Sovint es considera que aquesta és la inspiració més probable per a l’interès del fundador de Bitcoin en la qüestió. Per sort, no s’ha observat cap solapament entre la criptomoneda proposada a principis de segle i la plataforma líder actual de blockchain de peer-to-peer que dóna suport a Bitcoin com a mercaderia i moneda.

Centrant-nos en Nakamoto, és important assenyalar que abans del llançament del document Bitcoin el 2008, no s’havia registrat ni conegut cap desenvolupador d’ordinadors amb aquest nom. Tenint en compte l’enorme potencial d’aquesta persona, és bastant sospitós com aquest talent va aconseguir romandre amagat fins aquest moment determinat.

Va ser només quan l’assaig “Bitcoin: Un sistema d’efectiu electrònic de peer-to-peer” es va enviar a un grup de desenvolupadors digitals reconeguts i consolidats a través d’una llista de correu criptogràfica que el nom va començar a aixecar les celles. Parlant d’això, la desaparició de la persona poc després només va encendre l’interès de tothom per l’aparent excentricitat de l’assumpte..

Aquest breu assaig de 500 paraules va ser el primer intent de Satoshi de comunicar-se amb altres reconeguts desenvolupadors i van continuar de la mateixa manera anònima durant els propers dos anys. Al gener de 2009, Nakamoto va decidir passar més enllà del llibre blanc de Bitcoin i va publicar la codificació d’aquest sistema de pagament electrònic en efectiu de Bitcoin. Com a establiment de codi obert, el fundador esperava que els companys de la mateixa professió aportessin les seves pròpies solucions i millores al sistema i, finalment, assolissin el seu propòsit de descentralització..

El nom de Satoshi Nakamoto va freqüentar aquest camp durant els dos anys següents, ja que la persona va continuar treballant en el sistema Bitcoin. Nakamoto va explotar el primer bloc, el bloc Genesis, i va ser el primer a realitzar una transacció amb la criptomoneda inicial, Bitcoin, produïda pel procés de mineria. Al cap i a la fi, gairebé no hi ha ningú millor que la persona que va inventar Bitcoin per portar-lo al mercat.

Satoshi va continuar la seva feina al sistema fins a finals del 2010, quan es va enviar un altre correu electrònic no rastrejable d’aquest individu o grup de persones declarant el seu retir final. Gavin Andersen i altres miners originals de Bitcoin es van deixar per mantenir i corregir els errors del sistema, mentre que Nakamoto observava la seva “descendència” florir des de la distància.

El desenvolupament de Bitcoin

Tot i que pot semblar que Bitcoin era un orfe abandonat impotent que s’havia de defensar, el seu èxit contemporani demostra el contrari. Satoshi Nakamoto es va assegurar de la sostenibilitat de la invenció, tot i que aquesta criptomoneda va aconseguir atreure interès mundial fins a les seves característiques úniques..

La primera plataforma d’intercanvi amb l’objectiu d’obtenir aquesta criptomoneda va arribar poc després i no va passar molt temps abans que la primera transacció es produís a Londres. Un únic propietari de Bitcoin va pagar milers de bitcoins per un parell de pizzes, que actualment es coneix com un dels pitjors negocis de la història. Tenint en compte que des de la publicació del llibre blanc de Satoshi Nakamoto, el valor màxim de Bitcoin va assolir els sorprenents 20.000 dòlars per moneda, tot el que no sigui un calvari financer és un eufemisme..

satoshi nakamoto

Parlant dels èxits menys brillants del passat de la criptomoneda, la seva relació amb l’escàndol de la Ruta de la Seda ha estat un dels seus pitjors períodes. La Ruta de la Seda era una plataforma establerta de comerç a la xarxa fosca que venia tot tipus de substàncies il·lícites, armes i material similar. D’altra banda, la criptomoneda creada per Satoshi Nakamoto estava pensada com un sistema de pagament descentralitzat que eliminaria qualsevol autoritat central i permetés transaccions completament segures, sense impediments, però segures i completament anònimes. Com a tal, va proporcionar als comerciants del mercat negre la forma de pagament definitiva.

Tot i això, les autoritats van aconseguir evitar nous abusos, permetent el creixement de la plataforma comercial real i restablint la bona fe de tothom en un sistema de pagament impecable. A més, el seu ús per a pagaments, dipòsits i retirades va obrir diverses oportunitats per a la indústria del comerç electrònic que llavors creixia. També es van desenvolupar oportunitats d’inversió i Bitcoin aviat mirava cap a un futur més brillant. Amb els múltiples usos nous de la criptomoneda que van evolucionar a partir dels seus fonaments enfortits, una qüestió va atordir contínuament les ments de la gent:

Quants bitcoins té Satoshi Nakamoto?

A mesura que Bitcoin va començar a créixer en valor, i fins i tot després de desinflar-se després del seu màxim valor durant l’estiu del 2017, l’obtenció de Bitcoin havia estat una prioritat. La gent de tot el món buscava venedors fiables, plataformes d’intercanvi, proveïdors de serveis en línia o opcions d’ocupació que pagaven a Bitcoin, per no parlar dels grups d’inversió. Actualment, la gent pot optar per invertir directament en la criptomoneda o en un grup miner que estigui extraient nous bitcoins.

En aquest sentit, ningú no podia deixar de preguntar-se quines riqueses ha emmagatzemat el seu creador. Tot i que no hi ha confirmació, s’estima que Satoshi Nakamoto posseeix una mica menys d’un milió de BTC, o aproximadament el 5% del seu subministrament finit, fent que la seva riquesa fluctue en el regne de milers de milions de dòlars..         

Identitats possibles

Qui és Satoshi Nakamoto? Des del començament de l’article, un punt que es repeteix contínuament és la manca d’una definició clara de la persona o persones que hi ha darrere del conegut pseudònim. Els entusiastes de les criptomonedes ni tan sols són conscients del pronom adequat, ja que no hi ha indicadors que siguin homes o dones o una o més persones.

Tot i això, tenint en compte la immediatesa de la qüestió i la seva àmplia popularitat, els interessos sobre aquest tema només han crescut de moment. I, sens dubte, la civilització continuarà especulant salvatge sobre la veritable identitat de Satoshi Nakamoto.

Nick Szabo

Molts especuladors basen aquesta conjectura en l’intent de Szabo d’establir la criptomoneda digital Bit Gold aproximadament una dècada abans que Bitcoin aparegués. A causa de les similituds en el nom, el format de la moneda i els seus principis de transacció (descentralitzats i completament anònims), molts van donar suport a la idea que Nick Szabo estigués darrere del pseudònim. Mentre que a l’àrea de desenvolupament de criptografia, seria una acusació força prestigiosa, les entitats legals i de la vida real tenien un punt de vista diferent. Poc després de les acusacions inicials, Nick va negar qualsevol relació amb el nom.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

El que sembla un gir improbable dels esdeveniments ha fet que molta gent cregués que Dorian Prentice Satoshi Nakamoto era el famós inventor de la criptomoneda Bitcoin. De fet, aquest nom d’origen asiàtic pertany en realitat a un japonès que viu a Califòrnia amb la seva mare, el camp d’estudi del qual envolta la física, principalment. Tot i que el nom de naixement de la persona apuntava directament a Nakamoto, no hi havia més proves que haguessin produït el sistema de caixa Bitcoin.

Hal Finney

Pel que fa al suport de les reclamacions a mesura que investiguem qui va inventar Bitcoin, Hal Finney posseeix definitivament el percentatge més alt d’especuladors. Després de Nakamoto mateix, Finney va ser la segona persona que va accedir a la cadena de blocs, va obtenir, obtenir i fer transaccions amb Bitcoin, així com corregir errors, suggerir canvis i aplicar les seves pròpies millores al sistema..

La correspondència de Hal (presumiblement posada en escena) amb el real Nakamoto, així com la seva proximitat a la residència de l’esmentat Dorian Nakamoto, recolzen aquesta teoria específica. Tot i això, Finney va morir el 2014 i, en cas que això fos cert, també ho va fer l’únic creador real de la criptomoneda Bitcoin..

Craig Wright

Tot i que Finney va ser considerat el més probable, Wright és sens dubte el més controvertit de tots els candidats de Satoshi Nakamoto. Se li va atribuir la responsabilitat d’haver desenvolupat el sistema d’efectiu donat en algun lloc proper a finals de 2015, només per sorgir el 2016 amb una renovada presència en línia per tal d’anunciar la veritat darrere d’aquestes especulacions. Tanmateix, quan els primers miners clau de Bitcoin que havien participat i millorat el sistema des dels primers dies van passar a sol·licitar una forma de prova, l’afirmació de Craig Wright no va tenir cap prova substancial.

Un ciutadà britànic

Quan persones específiques del continent europeu, els EUA i, finalment, Austràlia no tenien el que calia per ser el Satoshi Nakamoto que tothom cercava, les parts interessades havien de buscar-se en un altre lloc. A la recerca de resultats més precisos, les parts interessades van analitzar els segments de parla a la publicació del llibre blanc de Bitcoin i van identificar un ús perfecte de la llengua anglesa, amb certs indicadors lleus cap a la versió britànica..

Això va canviar la direcció dels pensaments de la gent, ja que van començar a centrar-se en els ciutadans de la comunitat en lloc de desenvolupar criptografia amb seu a Àsia. De tota manera, fins ara aquest enfocament ha demostrat ser tan inútil.                                    

Teories més grans

Les persones que figuren fins ara no són les úniques que se suposa que estan relacionades amb la identitat de Satoshi Nakamoto. Tenint en compte que no hi ha una resposta fixa a la pregunta “Quant val Satoshi Nakamoto?” la gent s’ha practicat voluntàriament. També han estat sospitoses diverses empreses, així com el fundador de Tesla, Elon Musk. Alguns fins i tot es remunten al segle XX, ja que l’inventor de Liberty Dollars de 1998, Bernard von NotHaus, també ha estat considerat un candidat potencial.

satoshi nakamoto

Sigui com sigui, mentre les especulacions abunden i s’entrellacen, la prova de la identitat real és contrastantment senzilla. Tot el que hauríeu de fer per demostrar que sou el veritable Nakamoto és proporcionar la clau de les vostres primeres carteres o simplement moure el vostre Bitcoin a una destinació diferent.

La causa subjacent

Molta gent creu que la fama massiva i l’exposició generalitzada de la imatge de Satoshi Nakamoto són els que espanten a la persona real. No obstant això, els analistes que han aprofundit en el nucli de Bitcoin van descobrir que el desenvolupador d’aquest sistema d’efectiu electrònic hauria de patir greus conseqüències per a les seves accions. Això és així fins i tot malgrat el seu estatus legal actual en diverses jurisdiccions i la seva àmplia aplicació en tot tipus de plataformes.

És més, tenir la veritat disponible per a tothom provocaria inevitablement que un propietari tan massiu de Bitcoin patís tot tipus d’atacs de pirates informàtics de persones malicioses. Hi ha aquests grups a tot el món que desenvolupen tot tipus de tecnologies de contra-xifratge per fer caure la plataforma o almenys sotmetre-la al seu domini.

En última instància, la causa d’aquest fervent anonimat per protegir l’autèntic creador de Bitcoin rau en els constants esforços que s’estan fent per estabilitzar la moneda com a tal. Durant els anys, definitivament ha experimentat una bona part de la turbulència, causant reticències entre els propietaris de Bitcoin. Si es revelés un dels majors propietaris de Bitcoin, o fins i tot se’l fes llançar el seu Bitcoin al mercat, el gran canvi de valor podria provocar la caiguda de diverses plataformes, empreses i segments econòmics sencers a tot el món. Imagineu-vos el caos que provocaria entre totes les acadèmies, agències, casinos de Bitcoin i altres empreses en línia que utilitzen Bitcoin.

Qui són els propietaris de Bitcoin?

Tantes converses sobre els propietaris de Bitcoin més rics han fet que inevitablement la gent pensi en les altres balenes de Bitcoin, propietaris que val la pena conèixer. Com qualsevol altra cosa que envolta la criptomoneda, els principals propietaris principals són igual de complexos.

La millor manera de descriure aquestes balenes és dividir-les en quatre grups. L’antic grup està format per comerciants, miners i propietaris actius que volen crear noves inversions, comerç i oportunitats rendibles a través de la moneda. Els altres tres, que formen el segment passiu, consisteixen en els primers comerciants i miners que possiblement han mort o han perdut les claus, un grup de propietaris passius de Bitcoin que no tenen manera d’accedir als seus fons de criptografia i, en última instància, un petit grup de propietaris criminals.

Tot plegat no diu que Satoshi Nakamoto no forma part d’aquests grups ni representa una entitat autònoma. Amb tan poc conegut sobre la persona, i tot el que es revela obertament sobre la moneda, els entusiastes no són menys ansiosos per continuar excavant a la recerca d’una resposta a l’assumpte de Satoshi Nakamoto, la identitat alternativa del real desenvolupador de Bitcoin..

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment