Després de les notícies del president Nicolas Maduro aparent expulsió des del poder després de tres anys convulsos al capdavant de Veneçuela, hi ha indicis que l’ascensió del seu opositor Juan Guaidó, recolzat pels Estats Units, podria significar el final d’un dels experiments de criptomoneda més curiosos del món..
El Petro ha estat la font d’una important controvèrsia, ja que Maduro va proclamar-lo un cop el futur de Veneçuela i els crítics. assenyalant que mai no semblava que fos realment operatiu en cap moment. Tot i que el president Maduro ha sostingut constantment que el futur econòmic del país estava indissolublement lligat al projecte de criptografia recolzat pel govern, alguns creien que el tan publicitat Petro ICO era poc més que un mitjà per augmentar la moneda forta mitjançant un règim de fam en efectiu. càrrec d’un país amb la taxa d’hiperinflació més alta del món.
Ahir, el president dels Estats Units, Donald Trump, va fer el pas sense precedents anunciant reconeixement oficial nord-americà per Guaidó, una postura que va ser adoptada ràpidament per les principals potències regionals, incloses el Brasil, Colòmbia i el Canadà. Amb l’anunci del suport dels Estats Units a Guaidó, es presenten alguns escenaris interessants per a l’ús de Petro i criptomoneda al conjunt de Veneçuela..
Estats Units: el govern recolzat significaria el final per al Petro
Si Guaidó té èxit en el seu intent de desbancar Maduro, el Petro és gairebé segur que està condemnat a l’obsolescència, ja que des de l’inici les autoritats americanes s’hi han oposat. Durant l’ICO, el govern dels Estats Units va anunciar que era il·legal que els ciutadans nord-americans hi invertissin i, de fet, mai no hi ha hagut evidències que el Petro estigués llistat per cap intercanvi de bona reputació..
El motiu complet de la idea darrere del Petro era que les sancions nord-americanes no només havien debilitat l’economia de Veneçuela, sinó que també havien deixat el país desesperadament a l’abast de la necessària moneda forta, que en part era responsable de les xifres d’hiperinflació líders a nivell mundial. Se suposava que el Petro proporcionaria una nova font d’inversió estrangera a Veneçuela que superaria el sistema financer mundial que pertany a la jurisdicció de les autoritats nord-americanes a causa de la condició de factor del dòlar com a comerç mundial i moneda de reserva..
La retirada de les sancions i la normalització dels llaços econòmics faria superflu el Petro, i les autoritats nord-americanes també estarien desitjoses de desfer-se d’un projecte que es va fer breu si es tracta d’un intent fallit de desafiar l’hegemonia financera mundial nord-americana..
Possible impacte en l’adopció de criptografia a Veneçuela
Tot i que el pronòstic de Petro no es veu bé en cas que Maduro no estigui assentat, no es pot dir el mateix necessàriament per a l’adopció de criptomonedes en general. Els veneçolans ja són un dels comerciants de criptomonedes més prolífics del món, i ni tan sols la normalització dels llaços econòmics amb els Estats Units no seria suficient per convèncer-los de deixar de criptografia per fiat.
Per una banda, és poc probable que hi hagi una afluència d’inversió en res proper a l’escala necessària per a una renovació econòmica a gran escala. En absència d’aquesta inversió, l’economia dependent del petroli de Veneçuela es mantindrà en gran mesura inalterada per a la majoria de la gent, cosa que significa que els mètodes de transacció i transferència de valor que han recollit durant els darrers dos anys es mantindran vigents durant força anys. algun temps per venir.
Coingape va informar recentment que Dash ha fet incursions significatives en els mercats de consum de Veneçuela, lligant acords amb minoristes i Kripto Mobile, un fabricant sud-americà de telèfons mòbils que ven telèfons preequipats amb l’ecosistema Dash. És improbable que aquesta innovació s’aturi a menys que Veneçuela estigui literalment inundada per una inundació de diners americans fiduciaris, que no sembla estar a les cartes.
Independentment de si el Petro sobreviu o mor, no hi ha dubte que seguirà sent un punt de referència interessant en l’evolució de les criptomonedes i, de fet, pot haver generat successors en països afectats per sancions com l’Iran..
Coingape aportarà més actualitzacions sobre la situació veneçolana a mesura que es vagi desenvolupant.
Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.
Sorry! The Author has not filled his profile.