L’impacte econòmic de l’existència de la UE, l’aliança política i financera més gran del món, és molt evident. Al món modern, la Unió Europea és un dels factors més importants del creixement i el desenvolupament mundial. Al mateix temps, la naturalesa dels seus membres, que pertanyen a la nació desenvolupada del Vell continent, proporciona el fons perfecte perquè la mateixa unió sigui un centre d’avanç tecnològic..

En realitat, la veritat és que la UE està una mica endarrerida en llocs com Amèrica del Nord i Extrem Orient. Avui en dia no es veu com una regió on la tecnologia aplicada s’està portant als seus límits i evolucionant encara més. Hi ha molts llocs a la UE que produeixen solucions d’alta tecnologia extremadament elevades, però aquestes se centren en indústries nínxols o tenen lloc en un context educatiu o acadèmic més ampli..

A diferència dels seus socis desenvolupats al món occidental, la UE té molts esforços per assolir el nivell d’avanç tecnològic a les regions esmentades anteriorment. La tecnologia Blockchain pertany a la mateixa categoria, ja que és una informació falsa a la Cercles FinTech de la UE. No obstant això, hi ha algunes notícies que suggereixen un canvi en la manera com aquest problema està sent abordat per Brussel·les.

Compartir informació de l’empresa

El poder executiu de la UE ha presentat recentment que crea un sistema basat en cadenes de blocs dissenyat per ajudar els usuaris a accedir i compartir informació sobre el domini de les empreses cotitzades que operen al bloc. Les notícies mostren que aquest és encara un projecte pilot, però que apunta que la UE està generalment interessada en desenvolupar projectes de blockchain dirigits als seus ciutadans.

A més, hi ha una connexió entre aquest projecte i l’anomenat observatori blockchain de la UE. Es tracta d’una configuració creixent de la UE en què es gasten milers d’euros setmanals amb el propòsit de crear un sistema que es pugui utilitzar per observar i avaluar el valor dels projectes de blockchain individuals i la seva significació potencial per als ciutadans i les institucions de la UE..

El projecte esmentat anteriorment té com a objectiu proporcionar més transparència a l’àmbit empresarial, mentre que d’altres podrien funcionar de manera diferent. Però, tots ells haurien d’estar relacionats amb el sector públic de la UE i la forma en què proporciona els seus serveis i informació als ciutadans del bloc.

Com que això sembla una gran idea per a qualsevol part del món que vulgui créixer i desenvolupar-se, hauria de venir de forma natural a la UE. No obstant això, la història de les relacions del bloc amb les monedes digitals en general apunta cap a un punt de vista diferent.

Reticències a acceptar monedes digitals

La UE ha estat una entitat que mai no ha donat suport a les monedes digitals no nacionals existents. En lloc d’això, oferia una paret de sistemes de protecció del consumidor que s’utilitzen per assegurar-se que els seus ciutadans no siguin oferts en alguna manera per les mateixes monedes digitals.

Per això, hi ha la sensació que la UE no manté cap simpatia per la comunitat de desenvolupament de bitcoins ni per cap altra. En canvi, la UE sembla preocupada per les garanties que els desenvolupadors han considerat massa restrictives, especialment la recent iniciativa de crear una base de dades de tots els usuaris de criptomonedes del seu territori..

Hi ha milions de titulars de moneda digital a la UE, molts dels quals fan servir BTC per accedir als casinos en línia, invertir bitcoins, comprar coses en línia o fer qualsevol altra cosa en la gamma d’usos potencials, les mesures restrictives afectarien tots ells. Al mateix temps, s’orienta directament al nucli del que ofereixen les monedes digitals als seus usuaris: un nivell de protecció de la identitat i d’anonimat, que és el que sembla incompatible amb el sistema legal de la UE.

Digital Currency Bridge massa lluny

Tot plegat demostra que la UE no està disposada a intentar trobar un marc legal per a les monedes digitals. El problema no té res a veure amb la seva capacitat per donar suport tècnicament a aquests canvis, ja que els fons impulsats a la iniciativa blockchain mostren la quantitat de suport pràctic i financer que hi ha per a les aplicacions de blockchain que la UE consideri rellevants.

En canvi, manca una voluntat política per intentar localitzar una via d’acceptació de la moneda digital a la població del bloc. Aquest enfocament podria estar ple de problemes de seguretat, però obstaculitza el desenvolupament futur del bloc, sobretot marcant algunes de les seves característiques (anonimat) incompatibles amb les seves lleis..

Recentment, el Japó va demostrar que fins i tot les nacions més desenvolupades poden trobar un mètode per mantenir les seves lleis de protecció del consumidor i encara poden treballar legalment amb monedes digitals (en aquest cas, bitcoin). La UE podria intentar seguir el mateix camí, però, de moment, no hi ha prou pressió ni potencial perquè els legisladors ho facin, motiu pel qual les monedes digitals continuen sent un pont massa llunyà..

L’oportunitat de Blockchain

Ara mateix, aplicar la cadena de blocs al projecte governamental sembla que seguirà sent l’enfocament desitjat per la UE. És clar que això té molt a oferir a qualsevol país, no només a la UE, sinó que el caràcter desigual del mateix procés hauria de ser preocupant per a qualsevol persona que vulgui veure com el bloc millora les seves possibilitats de creixement econòmic futur..

Els Estats Units són un bon exemple de com es podrien dur a terme els negocis quan es tracta de monedes digitals i blockchain. En lloc de tenir un enfocament únic per regular tant les monedes digitals com el desenvolupament d’aquestes iniciatives blockchain, els Estats Units adopten un enfocament tèrbol. És evident que, a nivell estatal, hi ha molta autonomia relacionada amb la seva qüestió, mentre que el govern federal central inverteix en gran mesura en la investigació de blockchain..

D’aquesta manera, les portes de les monedes digitals existents no es tanquen ni s’obren completament; això no obstaculitza, però, la manera com s’estan desenvolupant altres aplicacions. Naturalment, els Estats Units no són la UE a molts nivells, però el mateix enfocament indefinit pot servir molt bé als líders europeus; en lloc de defugir les monedes digitals abans que es pugui determinar completament res sobre elles, se’ls hauria de donar una oportunitat. A mesura que la seva configuració i funcionalitat individuals siguin més clares, les comissions reguladores haurien de reaccionar, però amb la possibilitat de fer el que va fer el Japó i reconèixer una o més monedes digitals com a mitjans financers viables al bloc..

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment