El nombre de PIB és un dels indicadors fonamentals preferits per al mercat. Als comerciants de divisa els agrada negociar la publicació de les dades del PIB. El PIB mostra el creixement global de l’economia en un període determinat. Al Regne Unit, l’informe del PIB es publica mensualment i mostra les xifres mensuals i anualitzades. A la UE i als EUA, l’informe del PIB es publica trimestralment.

Les revisions habituals

Als comerciants els agrada intercanviar el PIB, però les xifres del PIB es revisen amb força freqüència, sobretot als EUA. En primer lloc, l’informe del PIB es publica en forma de tres versions al llarg de tres mesos. Per exemple, la primera estimació del segon trimestre del 2018 sobre el PIB avançat, com se sap, es va publicar a finals de juliol i el nombre anualitzat va arribar al 4,1%. La segona estimació o el PIB preliminar arriba a finals d’agost i l’estimació final arriba a finals de setembre.

Com he esmentat, ens encanta intercanviar les xifres del PIB, especialment el nombre avançat, ja que dóna una idea general del rendiment de l’economia fins aleshores. Però, fins i tot això es revisa dues vegades. Per tant, intercanviem el primer nombre de PIB i, després, intercanviem la primera i la segona revisió. A la UE, les revisions solen aproximar-se o ser les mateixes que les lectures anteriors, així com les expectatives, de manera que no hi ha molta acció en els mercats per operar. Però als Estats Units, les revisions de vegades es troben força lluny de la primera lectura. Llavors, per què confiem tanta confiança en la primera versió del PIB quan es revisarà dues vegades??

Les revisions inusuals

A més de la revisió mensual habitual que s’inclou en la forma en què s’allibera el PIB, als Estats Units la manera de calcular el PIB s’ha revisat dues vegades durant l’última dècada. Es va canviar per primera vegada fa 7-8 anys del que recordo inclou la investigació & Fons de desenvolupament que les empreses gasten en noves tecnologies. Té sentit, tot i que per a mi seria millor que només tinguéssim en compte a l’efecte de calcular el PIB només els ingressos que s’esperen del desenvolupament de noves tecnologies, en lloc de contraposar-se a tots els diners dedicat a la investigació & desenvolupament. Això és així, malgrat els milers de milions que algunes empreses podrien haver gastat en investigació & desenvolupament, és possible que no s’arribessin a res, de manera que els diners es malgasten i no augmenten l’economia. Tanmateix, és així com es van canviar les mesures de càlcul del PIB als EUA fa bastants anys.

Una altra revisió es va produir la setmana passada quan es va publicar l’informe avançat del PIB per al primer trimestre. L ‘Oficina d’ Anàlisi Econòmica dels Estats Units va canviar la forma en què El PIB es calcula per a telèfons i informàtica. Això va distorsionar considerablement les xifres durant els darrers 5-6 anys. El 2012, per exemple, les empreses dels EUA van gastar 110.000 milions de dòlars més del que s’estimava anteriorment perquè la companyia va gastar en Tecnologia de computació en núvol.

Tot i que van provenir de les revisions més importants telèfons mòbils importats als EUA. Els telèfons intel·ligents que compreu per 500 dòlars avui valen molt més que els telèfons intel·ligents que heu comprat al mateix preu fa cinc anys. Això s’ha afegit a les xifres del PIB dels darrers anys. Tot i que, de nou, crec que hauria estat millor baixar el valor dels telèfons anteriors, ja que avui costa un telèfon de 500 dòlars, només 500 dòlars. Tot i que els telèfons vells s’han depreciat no només a causa de la vellesa, sinó principalment a causa de l’avenç tecnològic. Un nou iPhone o Samsung a partir del 2012 mai costaria 500 dòlars ara, ni tan sols pagaria 100 dòlars per això, de manera que, en lloc d’augmentar els números anteriors del PIB, s’haurien d’haver reduït en relació amb els telèfons.

Els telèfons intel·ligents antics de sobte s’han tornat més cars

De totes maneres, es van revisar les dades del PIB i la taxa d’estalvi personal gairebé es va duplicar del 3,4% al 6,7%. Les xifres mitjanes del PIB del primer trimestre del 2012 i 2017 van augmentar de l’1,6% al 2,1%, mentre que les xifres del PIB del tercer trimestre del mateix període es van revisar fins al 2,4%, passant del 2,7%. Això desordena tots els informes del PIB que hem estat negociant i la pregunta és per què els intercanviem si es continuen revisant. La resposta és que comerciem a partir de la informació que tenim en aquell moment i l’informe del PIB és la millor informació que tenim sobre l’economia en un moment determinat. Tots els comerciants utilitzen els mateixos números, de manera que el mercat es mou en aquests números tot i que potser no siguin totalment certs o fins i tot si són completament de ficció. Som operadors de divises, no economistes, de manera que si el mercat avança en aquestes xifres i hi ha la possibilitat d’obtenir beneficis, aquesta és la nostra feina. Aprofitem al màxim la informació que tenim, de manera que si els estadístics del Bureau for Economic Analysis volen canviar el PIB, poden; tornarem a canviar els canvis.

 

 

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment