El 2020 acaba amb la incorporació de bancs a DeFi, les startups DeFi que simulen els bancs

publicitat Phemex

La idea que Bitcoin algun dia esquivaria el control de la indústria bancària i atorgaria sobirania financera a l’individu circulava pels fòrums d’Internet cypherpunk poc després del protocol posat en marxa el 2009. Aleshores, l’estiu del 2020 va donar lloc al naixement de finances descentralitzades ( defi), i la idea del control financer autònom va donar un salt, un salt i un salt més a prop de la realització. 

Tanmateix, el sector de les criptomonedes, i en particular la defi, s’acosta lentament a una indústria financera tradicional que es nega a baixar sense lluitar. En lloc de consternar-se per l’augment i l’augment dels productes més nous de la criptografia, les finances tradicionals (tradfi) han adoptat molts dels trucs que van donar lloc a la defi. Tot i que el mercat defi va experimentar un boom el 2020, en què es van llançar nous productes transformadors, les mètriques dels usuaris van augmentar i valor total bloquejat (TVL) va assolir els 12,4 milions de dòlars, tradfi es movia a un ritme similar.

Crypto Refines Finance


Al mateix temps que les empreses de tecnologia fintech adoptaven els productes nascuts al cripto-regne, també les empreses de criptomonedes han estat refinant alguns dels elements bàsics de la indústria financera existent.. 

Per exemple, l’intercanvi de nivell institucional AAX recentment llançat a producte d’estalvi on els usuaris poden obtenir interessos sobre fons participats sense un període de bloqueig predefinit, mentre que acumulen interessos sobre la seva participació cada minut que passa. En canviar aquestes funcions de participació defi-centric de nou a plataformes centralitzades, els intercanvis com AAX també intenten perfeccionar algunes de les idees de defi, igual que la indústria fintech..

En lloc de cotitzar en els productes altament volàtils #cryptocurrency mercat amb alt risc, #AAX l’estalvi us permet fer créixer la vostra cartera en un entorn menys arriscat.

Feu créixer el vostre #crypto inversions a llarg termini amb poc esforç. Apreneu a fer-ho aquí: https://t.co/QBt4Dgn3fh pic.twitter.com/dh31CMFqMM

– AAX (@AAXExchange) 25 d’octubre de 2020

Mentrestant, plataformes criptogràfiques com Wirex i Revolut han convergit amb els neobancs, oferint una primera experiència mòbil que reflecteix aquests darrers. Mentre que serveis de banca digital com Monzo no gestioneu la criptografia, ara l’experiència de l’usuari és pràcticament indistingible. Amb PayPal que ha afegit l’opció que els usuaris poden comprar i vendre criptomoneda a la seva aplicació, és difícil saber on acaba la tradfi i comença la criptografia. Més difuminar les línies entre els dos sectors és Monòlit, la targeta defi permet als usuaris autocustodar-se actius abans de convertir-los en fiat amb només prémer un botó per gastar-los en qualsevol lloc on s’accepti Visa.

Crypto: el pioner amb una fletxa a l’esquena?

L’última dècada de desenvolupament a l’espai de criptomonedes ha servit efectivament de camp de proves per a la indústria financera més gran. Al cap de només cinc anys del llançament de Bitcoin, es van anunciar i publicar al públic totes les principals aplicacions de pagament per a mòbils que dominen el mercat occidental (Apple Pay, CashApp, Samsung Pay). L’augment dels préstecs criptogràfics basats en cadenes de blocs mòbils el 2017 i els tres anys de desenvolupament des d’aleshores han donat encara més idees a una indústria fintech en plena expansió que es nega a acceptar l’axioma que ha d’utilitzar la cadena de blocs si vol obtenir els fruits.

Això ha estat testimoni de l ‘ascens de bancs desafiadors, com la de Dinamarca Lunar, que recentment va recaptar 104 milions de dòlars en finançament inicial per a la seva aplicació de banca mòbil. Arribant a finals del 2020, la sobtada proliferació de bancs desafiadors, que porten aplicacions bancàries basades en mòbils que no estan vinculades a cap banc específic, s’han convertit una visió comuna a veure.  

Fins i tot si els bancs desafiadors no representen necessàriament el sector financer tradicional (al cap i a la fi, competeixen amb ell), operen en termes similars. Aquestes aplicacions requereixen llicències bancàries en qualsevol jurisdicció determinada, i el control i la governança encara estan supervisats per una o més parts de confiança.

Tanmateix, no és només una obra de banc desafiant. Posem per exemple el banc més gran i més elogiat de Singapur, DBS, llançant un intercanvi criptogràfic amb la promesa d’oferir una experiència de comerç criptogràfic, serveis de custòdia i ofertes de tokens de seguretat.

El que és innegable és el fet que el sector de la tecnologia fintech està experimentant la seva pròpia revolució en absència de blockchain, encara que algunes de les seves idees s’inspiressin en ell. Empresa europea Klarna recentment va pujar a una valoració de 10,65 milions de dòlars, la qual cosa la converteix en la firma fintech més gran del continent. I, com molts dels seus competidors, ja està implementant idees que faran que gran part de la indústria de la defi estigui orgullosa. Típic entre aquests és el concepte Buy-Now-Pay-Later (BNPL), on les aplicacions permeten als usuaris fer compres en quotes sense interessos dels principals minoristes en línia, alhora que obtenen una devolució en efectiu per a amortitzacions puntuals..

Una vegada, s’esperava que defi estavellés la indústria financera tradicional. Ara, pocs mesos després de la seva aparició a l’escena mundial, cada vegada és més difícil distingir les aplicacions basades en blockchain de les seves contraparts que no són blockchain. El control financer autònom segueix sent un somni per als cypherpunks i els criptoanarquistes. Mentrestant, la indústria de les finances tradicionals està molt contenta de treure de la criptografia i viceversa.

Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me