Començament de Crypto End? Zebpay es converteix en la primera víctima de RBI Ban quan tanca les seves operacions

Han passat gairebé 6 mesos des que el RBI va imposar la prohibició de les empreses de criptomonedes mitjançant canals fiduciaris i bancaris. Atès que les borses i els negocis han modificat els seus models de negoci principalment per model peer to peer i s’han mantingut en un entorn regulador no favorable. La supervivència semblava dura i ara tenim la primera víctima que ha estat presa d’aquesta prohibició. Zebpay, un dels intercanvis de criptomonedes més grans de l’Índia, ha anunciat divendres l’aturada de tots els serveis d’intercanvi.

Zebpay, un jugador fort que “mor” per la mort reguladora

A mesura que les criptomonedes es van convertir en una paraula de moda a tot el món, els indis també es van interessar i els ciutadans van començar a buscar llocs per comprar criptomonedes. Aprofitant aquesta creixent curiositat, Zebpay va pensar a fer el primer pas. Llançat el 2015, Zebpay va començar a cotitzar amb un servei exclusiu d’aplicacions que es va convertir ràpidament en una de les aplicacions d’intercanvi i cartera bitcoin més descarregades de l’Índia. Amb un model conegut pel vostre client (KYC), Zebpay va registrar mig milió de descàrregues a Android, la plataforma de telèfons intel·ligents més popular del país, a mitjan 2017 i es va duplicar ràpidament fins a arribar a un milió de descàrregues d’aplicacions durant la baixada del 2017 a l’octubre. La companyia preveia fins a mig milió d’usuaris nous que s’incorporessin a la plataforma cada mes en aquell moment, per sobre dels 200.000 nous usuaris que ja s’incorporessin a la plataforma..

Tot i que tot semblava anar magníficament a l’intercanvi, el Banc de Reserva de l’Índia, el 6 d’abril, RBI va emetre la circular DBR.No.BP.BC.104 /08.13.102/2017-18, que prohibia a tots els bancs i institucions financeres sota el seu control subministrament de serveis a empreses de criptomonedes. Aquesta circular donava un termini màxim de tres mesos perquè els negocis i els bancs criptogràfics complissin. A mesura que s’acostava la data de venciment, el juliol d’aquest any Zebpay va advertir els seus clients aquesta setmana que les seves “retirades de rupies podrien parar”, citant l’ordre de RBI. L’intercanvi va escriure:

“Si els comptes bancaris de Zebpay s’alteren, els dipòsits i les retirades de rupies seran impossibles … [Tot i així], els dipòsits i les retirades de criptografia continuen com és habitual. La circular RBI només parla amb els bancs i altres entitats regulades sobre el tancament de comptes. Això no afecta BTC i altres cryptos “.


Després d’haver llançat un servei de negociació criptogràfica a criptografia a l’abril, Zebpay encara va anunciar que “continuaria oferint el comerç criptogràfic a criptogràfic”.

L’intercanvi també va aclarir,

“La nostra intenció actual és permetre que els parells de cripto-INR es facin negociar fins i tot després de tancar els nostres comptes bancaris [tancats]”. No obstant això, va advertir, “no podem comprendre totes les conseqüències del tancament del compte bancari [per tant] i, per tant, no podem garantir que continuem els parells comercials de criptografia-INR per sempre”.

Com tots esperaven la decisió, les coses semblen haver passat de la mà de Zebpay i ha de sucumbir a la paràlisi de la política de la criptomoneda. En l’anunci de tancament, va dir Zebpay,

“La frontera dels comptes bancaris ha paralitzat la nostra capacitat i la dels nostres clients per transaccionar el negoci de manera significativa. En aquest moment, no podem trobar una manera raonable de dur a terme el negoci d’intercanvi de criptomonedes ”.

Estem aturant el nostre intercanvi. Avui a les 4 de la tarda, cancel·larem les comandes no executades & acrediteu les vostres monedes a la vostra cartera Zebpay. No s’acceptaran comandes noves. La cartera Zebpay funcionarà fins i tot després de l’aturada de l’intercanvi.

: https://t.co/W8ygzPIYz1 pic.twitter.com/tPWCnyu7Yu

– zebpay (@zebpay) 28 de setembre de 2018

Llegiu també: Breaking: Indian Supreme Court impulsa l’audiència de la petició “RBI Crypto Ban” fins a l’11 de setembre

Les línies de temps de la RBI crypto-tussle- La llarga batalla espera la decisió

L’assumpte d’aquesta prohibició criptogràfica ha estat al tribunal Apex de l’Índia i encara està pendent de debat. La batalla ha durat un any, però encara espera una decisió. A continuació s’ha mostrat la cronologia i els esdeveniments de la batalla entre el regulador del país i el negoci de criptografia (tal com està disponible a la portaveu dels mitjans principals de l’Índia Financial Express)

Això és el que ha passat fins ara:

 • Després d’octubre de l’any passat, Bitcoin, la criptomoneda més popular, va començar a guanyar valor. Entre octubre i desembre, Bitcoin va passar de 5.000 dòlars a uns 20.000 dòlars. Això va provocar un gran rebombori, fins i tot va cridar l’atenció de les autoritats.
 • El novembre de 2017, un advocat anomenat Dwaipayan Bhowmick va presentar un litigi d’interès públic (PIL) que sol·licitava regulació sobre criptomonedes.
 • Entre desembre i febrer, el govern va reiterar diverses vegades que les criptomonedes no eren moneda de curs legal. Al pressupost de 2018, el ministre de Finances, Arun Jaitley, va dir de nou que el govern no considerava les criptomonedes com a moneda de curs legal i que faria tot el possible per eliminar la creació d’actius criptogràfics..
 • El 5 d’abril, el RBI va demanar a les entitats regulades per ell que acabessin les seves relacions comercials amb empreses i individus que treballen en criptomonedes. “S’ha decidit que, amb efectes immediats, les entitats regulades per RBI no tractaran ni prestaran serveis a cap entitat individual o empresarial que s’ocupi o resolgui CV. Les entitats regulades que ja proporcionen aquests serveis han de sortir de la relació en un termini especificat “, va dir el RBI. El RBI va fixar l’última data de cessament d’aquesta relació el 5 de juliol.
 • A l’abril, Kali Digital Eco-Systems, amb seu a Ahmedabad, que gestiona l’intercanvi criptogràfic CoinRecoil, va traslladar el Tribunal Superior de Delhi desafiant la prohibició virtual de l’RBI.

Més tard, es van presentar diverses peticions contra la decisió del RBI, el Tribunal Suprem va intervenir i va dir que escoltarà un conjunt de peticions juntes.

 • L’11 de maig, el tribunal àpex va emetre un avís al RBI i al govern central per respondre a les peticions.
 • El 3 de juliol, el Tribunal Suprem es va negar a concedir ajuts provisionals als jugadors de criptomonedes.
 • A partir del 6 de juliol, es va iniciar la prohibició de l’RBI.
 • El 20 de juliol, el RBI va mantenir la seva decisió de prohibició virtual. Va dir al Tribunal Suprem que les criptomonedes són immunes a la regulació estatal, no es poden regular i conduiran a transaccions il·legals.

El RBI i el govern central van demanar tres setmanes per presentar respostes a les peticions. Es va fixar la següent data per a la vista 11 de setembre.

 • L’11 de setembre, la qüestió es va ajornar al 12 de setembre per audiència per falta de temps davant la banqueta del SC.
 • El 12 de setembre, RBI va reiterar una vegada més que les criptomonedes no es poden considerar moneda o diners vàlids segons el sistema legal existent. La vista es va ajornar, ja que molts dels participants, excepte el RBI, no van poder presentar les seves respostes.

Amb el tancament de Zebpay, les coses semblen anar de mal en pitjor per als negocis de criptografia al país. El tribunal àpex haurà de considerar aquesta calamitat i actuar ràpidament o les coses acabarien amb una nota trista per a la criptomoneda al país..

L’àpex actuarà a favor de les criptomonedes o serà la mort de les criptomonedes al segon país més poblat del món? Feu-nos saber les vostres opinions sobre el mateix.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me