Com afecten els esdeveniments polítics i econòmics mundials el preu de Bitcoin?

Els factors polítics i econòmics han afectat una i altra vegada el preu de Bitcoin i la demanda de criptomonedes, la darrera és el Brexit sense acord. Tot i que es continuen debatent i aprofundint sobre els efectes exactes, fem una ullada a alguns dels esdeveniments polítics i econòmics que influeixen en la demanda de criptomonedes i el preu de Bitcoin. 

Sense acord del Brexit

La retirada de Gran Bretanya de la Unió Europea i el conflicte polític que es produeix és poc probable que es resolguin aviat. Curiosament, es podria traduir en fortunes substancials per als inversors de Bitcoin. 

Els mercats de lliures i renda variable del Regne Unit van experimentar turbulències durant l’agost i els primers dies de setembre. La llei esterlina i la FTSE 100 es van esfondrar a mesura que s’acostava la data límit del 31 d’octubre. En un gir interessant, de sobte van mostrar tendències ascendents, ja que el Parlament va ser suspès durant un mes per evitar que els parlamentaris creessin cap obstacle en el procés del Brexit.

Malgrat les condicions incertes que van prevaler en els darrers mesos, els inversors van acordar buscar claredat, fins i tot si això significava deixar la UE sense un acord. 


Curiosament, durant aquest període el preu de Bitcoin ha mostrat tendències alcistes. Tot i que es manté un 24% per sota del màxim cíclic de juny de 13.930 dòlars, va tornar a pujar per sobre dels nivells de resistència als 10.000 dòlars i es va situar en els 10.616 dòlars en el moment de la premsa. 

Nicholas Gregory, el cap executiu de l’especialista en blockchain, CommerceBlock, va dir que creu que la turbulència causada per la debacle del Brexit suposa un fort cas d’inversió per a Bitcoin. Sens dubte, el preu de Bitcoin ha pujat a mesura que la lliura va anar cap al sud. A més, va al·legar que cap acord del Brexit ni tan sols pot provocar una ruptura important per a Bitcoin. 

Ell va dir, 

“La possibilitat de no-acord ja està causant estralls a les principals monedes fiduciàries, però si succeeix, podríem veure un augment sense precedents a Bitcoin amb una pujada de més de 20.000 dòlars per possibilitat real”.

Nigel Green, director executiu de consultoria financera, va comparar Bitcoin amb l’or digital. Ell va dir, 

“Bitcoin comparteix les característiques clau del metall preciós de ser escàs i acumular valor”.

Va afegir a més, 

“Els riscos que suposa la disputa comercial … i altres qüestions geopolítiques, com el Brexit i els seus reptes associats de gran abast, portaran a un nombre creixent d’inversors institucionals i minoristes a diversificar les seves carteres i protegir-se d’aquests riscos invertint en criptoactius. En les circumstàncies actuals, crec que el preu del bitcoin podria arribar als 15.000 dòlars en poques setmanes “.

Protestes de Hong Kong 

Els proveïdors i empreses de criptomonedes van jugar diversos papers al protestes. Un dels pocs rols incloïa defensar la privadesa transaccional i repartir subministraments finançats per criptomonedes als manifestants.  

Genesis Block, un proveïdor líder de caixers automàtics en criptomoneda, va proporcionar fins i tot als manifestants de Hong Kong ampolles d’aigua i paraigües l’1 de juliol finançats per donacions internacionals de Bitcoin Cash. A més, les ampolles tenien un codi QR que permetia als destinataris donar més diners en efectiu de Bitcoin per finançar més subministraments per als manifestants pacífics.

Per a Forbes informe, a mesura que van esclatar protestes cap a mitjans de juny, Bitcoin cotitzava en una prima de 160 dòlars nord-americans a TideBit, una borsa amb seu a Hong Kong. És interessant que la prima encara persisteixi, tot i que les protestes s’han esgotat. 

L’últim preu de Bitcoin activat TideBit és de 11477,34 USD, uns 150 USD més que la taxa actual de Coinmarketcap.

Tot i que el volum d’efectiu rebut de Bitcoin no va ser molt elevat, aquesta iniciativa representa una representació tangible de com la comunitat internacional de criptomonedes pot afectar les condicions fora de línia i involucrar les comunitats.

 Hiperinflació Veneçuela- Argentina

No se sap que l’Argentina va tenir una llarga història d’inflació durant més de 30 anys. Assolir durant alguns períodes una taxa d’inflació del 1000%. el 2018, el peso havia perdut el 83% del seu valor en comparació amb el dòlar americà. Bitcoin apareix com una nova manera de salvar la capital dels argentins. Sens dubte, la crisi econòmica promou més inversions en criptos. 

El 2018, Siri, un entusiasta de la criptografia resident a San Francisco, va aconsellar al conseller Luis Caputo, l’ex president del Banc Central argentí, que invertís l’1% de les seves reserves a Bitcoin i que dediqués una part de l’energia nuclear argentina a la mineria.

Més important encara, es va parlar d’Argentina per la seva adopció de Bitcoin i la hiperinflació a la prestigiosa Cimera G 20. Sens dubte, Bitcoin està cridant l’atenció i els aplaudiments a l’ecosistema inflacionista i s’està promocionant com el portador de les torxes d’oportunitats de desenvolupament.. 

Dit això, quan aprofundim en el cas de Veneçuela, les dades de CoinDance, localitzador d’activitats de negociació en intercanvis P2P, Localbitcoins va revelar que el 13 al 20 de juliol es va registrar el volum de negociació de Bitcoin més alt.. 

Font- CoinDance

Durant aquest període, els usuaris activen LocalBitcoins només va generar volums de més de 57.000 milions de bolívars, superant el màxim històric anterior de 49.000 milions. Aquesta revelació es va produir després que la moneda de Veneçuela continués patint una inflació fugida, segons els informes, havia arribat al 10.000.000%, cosa que va portar els ciutadans a recórrer a mitjans alternatius per emmagatzemar valor. 

A més, l’alternativa oficial del país, Petro, moneda digital emesa per l’estat, va ser declarada un fracàs per una organització sense ànim de lucre dels Estats Units. 

Tot i que és improbable que les incerteses geopolítiques produeixin les millors oportunitats de creixement per a les criptomonedes, un clima global de guerres comercials i inestabilitat política alberga un terreny fèrtil per a un moviment criptogràfic a gran escala i impactant. No estarà malament coincidir que l’elevada inestabilitat política acabarà provocant l’etiquetatge de les criptomonedes com a “refugi segur”. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me