Aprovarà SEC la ETF de Bitcoin? Entrevista amb Mati Greenspan, analista sènior eToro

ETF Bitcoin? Coingape va ser el primer a assenyalar el potencial d’un possible Bitcoin ETF aprovació. Ha donat lloc a especulacions que han provocat la corrida actual de bous. En un esforç per aportar més claredat sobre el debat d’ETF sobre bitcoin, avui tenim amb nosaltres Mati Greenspan, analista sènior d’eToro i Mr.. Sunil Sharma, Conseller delegat de SquadX. 

Tots dos van compartir les seves opinions sobre un debat en curs sobre l’aplicació CBOEs per a ETF Bitcoin. Els principals punts plantejats durant l’entrevista van ser:

  1. 3 raons per les quals SEC aquesta vegada podria aprovar Bitcoin ETF.
  2. Per què la pujada sobtada de l’interès dels inversors institucionals pel bitcoin?
  3. El futur del bitcoin i de tot el mercat de les criptomonedes en cas que la SEC accepti ETF bitcoin i si no.

Aqui venim:

Preguntes: Hola Mati, pots dir-nos una mica sobre tu mateix al nostre públic?

Mati: Sóc analista sènior de mercat a eToro. Sóc aquí des del 2012. La meva feina és ajudar la gent a entendre els mercats financers, el perquè del moviment, les oportunitats i, per descomptat, com construir una cartera adequada. Vam ser fundats el 2007 amb la visió d’obrir els mercats financers a tothom perquè les persones puguin negociar fàcilment amb accions, divises i preus dels productes bàsics.


#BitcoinETF

Preguntes: per què es van rebutjar les anteriors sol·licituds de Bitcoin ETF??

Sunil: Per tant, bàsicament podem citar algunes de les raons per a les quals es rebutgen aquests principals:

  • Al gener de 2018, la SEC havia rebutjat els plans de membres de dos grups comercials de Wall Street, l’Institut d’Inversions i l’Associació de Mercats Financers i Indústria de Valors per establir fons negociats en borsa (ETF) per a bitcoins i altres criptomonedes. Es van tornar a rebutjar, ja que la SEC afirma que hi ha una sèrie de problemes importants de protecció dels inversors que cal examinar abans que els patrocinadors comencin a oferir aquests fons a inversors minoristes..
  • La liquiditat i la notòria volatilitat dels mercats de criptomonedes provocarien que els inversors minoristes perdessin la seva inversió com a principal problema. Els altres temes que es van investigar van ser la custòdia, la seguretat dels actius i la possible manipulació

Preguntes: creieu que la SEC aprovarà aquesta vegada l’aplicació Bitcoin ETF?

Mati: Sens dubte, espero. Durant l’anterior ETF bitcoin, n’hi va haver una al març que va ser proposada pels bessons Winklevoss. I en aquell moment, la SEC va rebutjar l’ETF perquè no hi havia prou claredat sobre Bitcoin i el mercat no estava realment completament desenvolupat.

Aquest ETF s’estructura una mica diferent de l’anterior. En primer lloc, té un CBOE com a patrocinador i VanEck és un jugador de finances tradicional que fa la proposta. He llegit la proposta, que té unes 50 pàgines. Inclou una de les millors explicacions que he vist mai sobre què és un bitcoin, què és la mineria, què és l’emmagatzematge en fred i el mercat en general.

En primer lloc, la mida del contracte serà de vint-i-cinc bitcoins, que estan clarament dirigits a jugadors institucionals; no vindran aquí per presentar-los a la cartera mitjana de jubilacions..

Això serà una cosa que podria ajudar a convèncer la SEC. L’altre és que el mercat està ara molt més ben definit i molt més desenvolupat. Per tant, la SEC ja va aclarir l’estat de Bitcoin en aquest moment dient que segur que no és seguretat ni res per l’estil.

I el mercat OTC també està més desenvolupat ara. Per tant, tenim transaccions telefòniques entre les contraparts més grans. Coinbase ha obert recentment escriptoris OTC. A eToro hem obert un taulell de venda lliure, de manera que els serà molt més fàcil obtenir la liquiditat que necessiten.

#WallStreetInvestors

Preguntes: Llavors, quines opinions teniu sobre la participació dels inversors de Wall Street i per què s’interessen sobtadament per Bitcoin?

Mati: Hi ha moltes raons per les quals un gestor d’actius estaria interessat en la criptomoneda. Darrerament he estat fent una analogia amb la canyella. La canyella es considera un ingredient volàtil. Això es deu al fet que és molt complex a nivell molecular i pot tenir diferents interaccions en funció dels diferents ingredients amb què l’utilitzeu.

Ara, les criptomonedes, per descomptat, són increïblement volàtils. Si afegiu quantitats molt petites de criptomoneda a la vostra cartera, podeu afegir una espècie addicional i augmentar el potencial de beneficis de la cartera. Per descomptat, no voleu fer-ne servir massa, ja que si en feu un excés sabeu que pot arruïnar tota la recepta.

Preguntes: per tant, heu esmentat inversors institucionals. Quines creus que serien les seves conseqüències al mercat? Serà bo? La gent parla de la seva bona part. Hi haurà conseqüències dolentes?

Mati: De quina manera hi hauria conseqüències negatives. Simplement és un nou producte estructurat que s’està construint per tal de permetre a la gent invertir més lliurement en criptomonedes específicament inversors institucionals. No veig com hi pot haver conseqüències negatives.

#RoadSofar

Preguntes: D’acord, parlant del 2018. Com analitzeu els set mesos que han passat? Què en penseu del mercat actual?

Mati: El 2018 va començar en gran mesura amb el retrocés des de la part superior quan vam veure un augment massiu de totes les criptomonedes de tota la indústria durant el 2017. El Bitcoin és pràcticament una excepció que ha estat seguint aquest tipus de patrons, on passa per una onada massiva. Normalment, els percentatges de quatre dígits corresponen al mil per cent. En el passat, això era encara més gran. El 2011, quan 11.500 dòlars en pocs mesos.

Però cada vegada que fa això, ha d’haver-hi un retrocés des de l’alt i aquest retrocés pot ser bastant significatiu, de vegades un 80 o 90 per cent, fins i tot en el passat. Aquest retrocés fins ara si arribem a 5000 representarà un retrocés del 75% des de la part superior. L’acció d’ahir, que va ser encoratjadora, és possible que ja haguem vist fons. Però res no és impossible.

Bàsicament, així funciona el cicle. En general, després del retrocés, veurem una altra pujada important o un període de relaxació perllongada per a cicles com aquests, perquè hem vist pitjors.

Segons la meva humil opinió, el període de relaxació seria increïblement bo per al mercat, és una cosa sana i permet a la gent augmentar la infraestructura, construir aplicacions i establir noves connexions que ajudin el mercat. Si veiem un altre augment, hauríem d’estar molt preparats per tornar a entrar en aquest tipus de volum.

A més, llegiu: si l’ETF Bitcoin de CBOE es rebutja, augmentarà els Raging Bulls?

#bitcoinprediction

Preguntes: què fa que la proposta ETF de Bitcoin sigui diferent aquesta vegada?

Sunil: Sembla que tots els motius principals han estat atesos:

  • La mida de la inversió és elevada per mantenir el producte fora de l’abast d’inversors minoristes molt petits. Segons la proposta, cada acció seria de 25 bitcoins, cosa que seria massa cara per a un inversor minorista.
  •  Per sort, els serveis de custòdia de criptomonedes ja estan disponibles amb Coinbase i la Borsa suïssa
  • Pel que fa al robatori a causa del pirateig, l’aplicació menciona que tots els bitcoins que posseeix la confiança s’emmagatzemaran mitjançant “carteres d’emmagatzematge en fred multi-signatura”.

Preguntes: parlant de les prediccions, la gent fa prediccions enormes i parla de milions de dòlars. Què en penseu, doncs??

Mati: Vull dir que si ho mireu en termes percentuals, els serveis dels quals hem parlat alguns d’ells han estat força importants en termes percentuals. Fins i tot el 2017 la pujada no va ser particularment gran ni tampoc el retrocés real. Simplement, hem arribat a un punt en què és un mercat molt més gran i, com més gran és el mercat, més aquestes relaxacions haurien de relaxar-se. Per tant, com més gent utilitzi i mantingui bitcoins, menys volatilitat tindrà al final del dia.

Ara, perquè Bitcoin es converteixi, ja coneixeu una criptomoneda més o menys estable, crec que hauríem de veure una capitalització de mercat molt més gran que realment podria trigar anys a aplicar-se. Hem observat que amb cada cicle la volatilitat es redueix.

Definitivament, tenim un preu molt més gran que l’actual. Així que no ho sé. Suposo que és possible en un període de temps prou llarg donat que continua sent la criptomoneda dominant a l’espai i no veig cap raó perquè això canviï.

Preguntes: doncs, parlant de les prediccions que fan les persones, com és la vostra predicció?

Mati: No tinc número. El futur és obert. Bitcoin és increïblement arriscat i la tecnologia blockchain encara està en desenvolupament i és experimental de moltes maneres. Per tant, és possible veure Bitcoin tan baix com mil dòlars al final de l’any tan alt i fins a un milió de dòlars. Realment no tinc manera de dir que pugueu estar a qualsevol lloc.

Els ETF de Bitcoin són la discussió del mercat, ja que la SEC reuneix una aclaparadora resposta del públic. Tal com explica Mati, els ETF de Bitcoin sens dubte tenen millors possibilitats d’aprovació aquesta vegada. Amb Bitcoin ja registrant guanys substancials des de la setmana passada i havent superat els 8.000 dòlars, l’aprovació de l’ETF de Bitcoin pot disparar els preus de Bitcoin en un tres i no res.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me