Anàlisi de Bitcoin: per què SEC pot aprovar ETF de Bitcoin? Què és diferent aquesta vegada?

El mes passat, una sol·licitud de Bitcoin ETF va arribar de nou a l’oficina de la SEC dels EUA. CBOE, VanEck i SolidX, els co-sol·licitants aquesta vegada, s’havien enfrontat anteriorment a un rebuig individual. Tot i això, els sol·licitants i molta gent que observa de prop aquest esdeveniment creuen que aquesta vegada la postura de la SEC podria canviar. Aquesta aplicació no va ser el primer intent d’arribar a la SEC. Abans s’havia rebutjat. Els sol·licitants tampoc no eren nous en això.

Per què es va rebutjar la sol·licitud anterior??

SEC ha rebutjat bitcoin tres vegades abans, però aquesta vegada les coses semblen favorables per seguir endavant

El primer intent per a la creació de Bitcoin ETF el van iniciar els bessons Winklevoss el març del 2017. Havien proposat que el fons exclusiu de Bitcoin es comercialitzés com una acció regular sota el símbol de marca “COIN”. La SEC va prendre una decisió per evitar llavors l’ETF proposat, ja que va citar “les preocupacions sobre el potencial d’actes i pràctiques fraudulentes o manipulatives”. Llavors, què va fer que SEC rebutgés la proposta d’ETF bitcoin?

  • El desembre de 2017, el Chicago Board Options Exchange (Cboe) s’ha presentat a la Securities and Exchange Commission (SEC) dels Estats Units per llistar diversos ETF de futurs bitcoin que també havien rebutjat el rebuig.
  • Al gener de 2018, la SEC havia rebutjat els plans de membres de dos grups comercials de Wall Street, l’Institut d’Inversions i l’Associació de Mercats Financers i Indústria de Valors per establir fons negociats en borsa (ETF) per a bitcoins i altres criptomonedes. Es van tornar a rebutjar, ja que la SEC afirma que hi ha una sèrie de problemes importants de protecció dels inversors que cal examinar abans que els patrocinadors comencin a oferir aquests fons a inversors minoristes..
  • La liquiditat i la notòria volatilitat dels mercats de criptomonedes provocarien que els inversors minoristes perdessin la seva inversió com a principal problema. Els altres temes que es van investigar van ser la custòdia, la seguretat dels actius i la possible manipulació

El març de 2018, després que la SEC rebutgés altres dos intents d’ETF (un era el de SolidX Management, l’actual co-sol·licitant), el president de CBOE Global Markets va arribar a la SEC encoratjant la creació d’un fons negociat amb borses de Bitcoin (ETF)..


“La Comissió no hauria de posar-se en el camí perquè aquests ETP arribin al mercat” 

A més, llegiu: Bitcoin Futures Volume Spike en CME, Signaling Wall Street Money passant a Cryptos

El que fa que la proposta de Bitcoin ETF sigui diferent aquesta vegada

L’aplicació presentada per CBOE, VanEck i SolidX s’ha preparat tenint en compte tots els motius exposats anteriorment per SEC. El detall en què es prepara el document és impressionant.

Sembla que tots els motius principals han estat atesos.

  • Pel que fa a la protecció dels inversors minoristes, la mida de la inversió és elevada per mantenir el producte fora de l’abast d’inversors minoristes molt petits. Segons la proposta, cada acció seria de 25 bitcoins, cosa que seria massa cara per a un inversor minorista
  • Anteriorment no hi havia serveis de custòdia, cosa que la Sra. Dalia Blass, directora de la Divisió de Gestió d’Inversions, de la Securities and Exchange Commission dels EUA, havia esmentat en la carta de resposta que havia rebutjat la formació d’ETF el gener del 2018. Per sort, els serveis de custòdia de criptomonedes ara són disponible amb Coinbase i la Borsa suïssa  
  • Pel que fa al robatori a causa del pirateig, l’aplicació menciona que tots els bitcoins que posseeix la confiança s’emmagatzemaran mitjançant “carteres d’emmagatzematge en fred multi-signatura”. A més, “A efectes de còpia de seguretat i recuperació de desastres, el Trust mantindrà còpies de seguretat de carteres d’emmagatzematge en fred en ubicacions distribuïdes geogràficament als Estats Units, inclosos el nord-est i el mig oest”. En el futur, ha afirmat la característica de seguretat afegint una assegurança als actius subjacents.

Té previst mantenir una cobertura integral d’assegurança subscrita per diverses companyies d’assegurances. La pòlissa d’assegurança tindrà límits inicials de 25 milions de dòlars en cobertura primària i 100 milions de dòlars en excés, amb la possibilitat d’incrementar la cobertura en funció del valor dels bitcoins que tingui el Fideïcomís. En la mesura que el valor de les participacions en bitcoins del Fideïcomís supera el total de 125.000.000 de dòlars de cobertura d’assegurança, el patrocinador ha realitzat gestions per a una cobertura d’assegurança addicional amb l’objectiu de mantenir la cobertura de l’assegurança en una proporció un a un amb les participacions en bitcoins del Fons valorades als EUA dòlars de tal manera que per cada dòlar de bitcoins en poder del Fideïcomís hi ha una cobertura d’assegurança igual.

“Anteriorment, la liquiditat també s’havia vist com un problema. Ara, amb el llançament de futurs de Bitcoin, es genera un volum decent tant a CBOE com a CME. Fins i tot en mercats puntuals a través d’intercanvis criptogràfics, el volum sembla créixer “.

Què pensen els reguladors sobre Bitcoin ETF?

Les regulacions també semblen afavorir aquest moment, que també va constituir un motiu important de rebuig, ja que SEC va explicar que els bitcoins no estaven regulats. Però ara, Bitcoin Futures va començar a cotitzar a CBOE i CME atraient molts bancs d’inversió de Wall Street a JP Morgan i Goldman Sachs. També el mes passat, la mateixa SEC va proporcionar més claredat quan va anunciar que Bitcoin, Ether i altres criptomonedes descentralitzades no es classificaran com a valors.

A part d’aquests punts directament coberts, les macros han canviat ara. El món s’ha adonat més del que són les criptomonedes que del que van ser l’any passat. Amb les correccions de preus, els especuladors semblen haver de descansar, ara per ara, fent espai per als inversors i les parts interessades genuïnes.

L’ETF de Bitcoin sembla una realitat propera, ja que hi ha molts punts a favor que abans no ho eren. La decisió pot ser positiva aquesta vegada tret que la SEC retiri de nou algunes raons per no aprovar l’ETF. Esperem i mirem.

S’aprovarà l’ETF de Bitcoin el mes que ve? Feu-nos saber les vostres opinions sobre el mateix.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me