Top 10 de criptomonedes controvertides del 2019

publicitat Phemex

El 2019 ha estat un any d’alts i baixos. Tot i que el mercat es va recuperar del seu estat d’ànim baixista del 2018, la majoria de les criptomonedes principals es troben molt per sota dels màxims històrics de finals del 2017-principis del 2018. El que també ha estat el 2019, és un any de controvèrsies per al món de la criptografia. Vegem algunes de les criptomonedes principals que van fer notícies el 2019 a causa de les controvèrsies que els envoltaven:

1. XRP

XRP és la tercera criptomoneda més gran per capitalització borsària i amb un seguiment massiu propi, anomenat exèrcit XRP. Hi ha teories que l’exèrcit XRP és només un col·lecció de bots i comptes falsos a Twitter. Tot i que aquella va ser una controvèrsia que estava fent les rondes al març de 2019, una altra controvèrsia que va causar problemes a Ripple amb la comunitat criptogràfica van ser els rumors que Ripple abocava XRP al mercat, suprimint així el seu preu..


Cal assenyalar que la expansió de Ripple, en què s’ha associat amb bancs i proveïdors de serveis de pagaments notables de tot el món, inclòs Moneygram, no ha pogut ajudar el preu de XRP. El rendiment de XRP 2019 continua sent trist. Ripple ha caigut un 27% l’últim any, fins i tot inferior als nivells del 2018.

XRPFont: Coinstats

Tot i que el CEO de Ripple, Brad Garlinghouse, va dissipar FUD al voltant del dumping XRP en una entrevista amb Anthony Pompliano, el preu de XRP continua lluitant en aquest mercat baixista.

Per afegir-se als problemes de XRP, es va afegir la demanda presentada contra inversors contra Ripple el 2018 al·legant que la companyia els havia induït en fals en vendre un títol no registrat. Al setembre, Ripple havia intentat guanyar l’argument afirmant que els inversors no estaven en condicions de presentar les reclamacions ja que la seva data de caducitat havia expirat. Tot i això, no va respondre com XRP no era una seguretat. La demanda continua i, segons les darreres actualitzacions, el 4 de desembre, Ripple va presentar una moció per desestimar la demanda col·lectiva argumentant que el cas és contradictori i “autoderrotador”. El veredicte del tribunal federal sobre el cas encara no s’ha declarat i, quan això passi, és probable que provoqui un moviment positiu o negatiu significatiu en el preu de XRP.

2. Tether (USDT)

Tether va agafar l’atenció, per motius equivocats, el maig d’aquest any, quan el seu advocat va admetre que l’establecoin només tenia un 74% de garantia d’efectiu i equivalents. Stuart Hoegner, el conseller general de la companyia, va dir:

“A la data del 30 d’abril, signo aquesta declaració jurada, Tether té a l’abast efectiu i equivalents en efectiu (valors a curt termini) per un import aproximat de 2.100 milions de dòlars, que representen aproximadament el 74 per cent dels valors pendents actuals”.

El fiscal general de Nova York (NYAG) també ha afirmat que Bitfinex, l’altra empresa de l’iFinex, empresa matriu de Tether, va obtenir un préstec de 600 milions de dòlars de les reserves de Tether que no ha pagat. Això va iniciar un debat a la comunitat criptogràfica sobre la legitimitat de Tether com a stablecoin fiable.

lligar

La companyia matriu de Tether, iFinex, també va tenir problemes quan un bufet d’advocats amb seu a Nova York, Roche Freedman LLP va donar una bufetada a un plet contra ella i empreses i individus associats, acusant-los d’utilitzar col·lectivament criptomonedes per “defraudar inversors, manipular mercats i ocultar ingressos il·lícits”. Segons la demanda, BitFinex i Tether eren dues empreses implicades en l’esquema d’iFinex que era “Part Fraud, Part Pump and Dump i Part Money Blanking”. La demanda també va al·legar que iFinex havia estat emetent quantitats massives de tokens USDT sense recolzar per manipular el mercat de criptomonedes..

No obstant això, malgrat totes aquestes controvèrsies, Tether continua sent la moneda estable més gran del mercat de criptomonedes.

3. Tron (TRX)

TRX és una moneda que, malgrat els nombrosos esforços de Justin Sun, s’ha mantingut baixista durant la major part del 2019. La moneda s’havia embarcat en una cursa de bous a finals del 2018, que va arribar al màxim al gener de 2019 a 0,29 dòlars, però ha estat en una tendència baixista des de llavors.

TronFont: Coinstats

L’actuació de TRX té a veure en part amb les controvèrsies al voltant del seu conseller delegat, Justin Sun. Al juliol, Sun va haver d’assistir a un dinar amb Warren Buffett, que havia embossat pagant un rècord de 4,57 milions de dòlars en una subhasta benèfica a eBay. No obstant això, 4 dies abans del dinar, Justin Sun la va cancel·lar citant una emergència mèdica. La cancel·lació va fer caure el preu de TRX. Més tard, Justin Sun va publicar fotos seves en una festa amb criptoinfluents a San Francisco, i la comunitat de criptografia no les va rebre massa bé. Tanmateix, la història de la festa potser només va ser una falsa coartada. Hi ha rumors que Sun havia estat detingut pel principal regulador d’Internet de Pequín a la Xina investigant-lo per sospites al voltant de la recaptació il·legal de fons, el blanqueig de diners, la distribució de pornografia i el joc.

Una altra controvèrsia al voltant de Tron el 2019 ha estat la denúncia de TRX que es negociava a rentar-se. Segons a informe publicat per l’Institut de Transparència Blockchain a l’abril de 2019, Tron és una de les fitxes més negociades amb un 85% de volum fals.

4. & 5. & 6. Dash (DASH), Monero (XMR), ZCash (ZEC)

Les principals monedes de privadesa, Dash (DASH), Monero (XMR) i ZCash (ZEC), han estat afectades pel mateix problema, el de retirar-se dels intercanvis perquè suposadament no compleixen la regla de viatges de la GAFI. Recentment, Bitbay, un intercanvi de criptografia que opera a l’Europa de l’Est, va anunciar que retirava Monero [XMR] perquè la criptomoneda “pot utilitzar selectivament funcions d’anonimat entre els projectes”.

Font: Systweak

El canvi sud-coreà Upbit i el japonès Coincheck ja han retirat les tres monedes de privadesa. OKEx, després d’anunciar que els retirarà, ha decidit revisar la seva decisió. CEX.io també ha anunciat els seus plans de baixa de XMR, DASH i ZEC.

A causa dels anuncis de baixa i de l’ànim baixista general del mercat, els valors de les monedes han caigut significativament respecte als seus màxims històrics. En el moment de la premsa, Monero cotitza a 49 dòlars, un 91% menys que el seu ATH de gener de 2018 de 542,33 dòlars. Dash cotitza a 46,22 dòlars, un 97% menys que el seu ATH de desembre de 2017 de 1493,59 dòlars. ZCash està fent el pitjor de tots. Es cotitza a 29,94 dòlars, un 99% menys que el seu ATH d’octubre de 2016 de 3191,93 dòlars.

7. Digibyte (DGB)

Digibyte (DGB) es va convertir en el centre de la controvèrsia quan el fundador de la moneda Jared Tate va criticar durament a Justin Sun, CEO de Tron i de l’intercanvi de criptomonedes Poloniex. El seu argument contra Tron era que estava molt centralitzat. Va dir que TRX era 100% preminat i controlat per Justin Sun i la Fundació Tron. Dels 100.000 milions de TRX pre-emesos, 66.000 milions estaven en circulació i la resta: 34.000 milions eren amb Justin Sun. També va dir que la xarxa Tron estava dirigida per un total de 27 nodes “Super Representative” i que eren controlats principalment per Sun i la Fundació Tron mitjançant la prova de participació delegada (DPoS). 

digibyte

També va expressar la seva molèstia pel fet que Justin Sun s’hagués apoderat de Poloniex. Segons el seu tuit, estava molest perquè les seves dades personals i les dades més sensibles dels clients dels seus amics, familiars i altres dels EUA Digibyte estiguessin ara en mans de Poloniex.

8/8 Estic realment molestat amb les meves dades personals, les dades dels meus amics i famílies i altres EUA #DigiByte les dades més sensibles dels clients estan ara en mans d’aquest circ que ara és #Poloniex. O el $ TRX fàbrica de shill com ara l’hauríem de dir. Gràcies @jerallaire https://t.co/pLg9qrIYse

– Jared Tate (@jaredctate) 4 de desembre de 2019

Poloniex va respondre a Tate’s retirant DGB de l’intercanvi sense cap explicació.

poloniex dgbFont: Twitter

Poloniex va rebre una severa reacció de la comunitat criptogràfica per la seva reacció a les crítiques de Tate.

8. Xarxa Matic (MATIC)

Matic Network (MATIC) es va convertir recentment en el centre d’atenció de la comunitat criptogràfica quan la moneda es va llançar a Binance i, des de 0,041 dòlars, va caure a 0,011 dòlars, perdent així el 60% del seu valor en qüestió d’unes hores..

maticusd 1d binanceGràfic MATIC / USD d’un dia a Binance (TradingView)

En aquella època, els rumors sobre la deixalleria com una feina privilegiada circulaven pel mercat. Segons Samuel JJ Gosling, el fundador de Validity Crypto, l’equip de Matic Network havia estat el responsable de l’anunci de bolcat que havien transferit 1.495.322.715 MATIC, que va representar el 15% del subministrament, en els darrers 50 dies, i les fitxes havien aterrat a Binance per liquidar-les. No obstant això, el rumor va ser dissipat per un desenvolupador d’Ethereum, Eric, que va compartir que només s’havien enviat 290.000.000 MATIC a Binance. Poc després, Gosling també va corregir les seves afirmacions i va presentar disculpes, però aleshores el dany ja s’havia fet. 

Matic va recuperar-se poc després de l’abocament, i va arribar a 0,0196 dòlars l’11 de desembre, però ara la moneda ha caigut a 0,0121 dòlars a causa de l’ànim baixista general del mercat criptogràfic..

9. Simbol KIN (KIN)

Aplicació canadenca de missatgeria, Kik havia fet una primera oferta de monedes (ICO) per vendre el seu testimoni, Kin, i va obtenir-ne 100 MM. L’ICO es va controvertir quan la Comissió de Valors i Borses dels Estats Units (SEC) va decidir demandar-la per vendre un valor no registrat. Segons la sol·licitud de la SEC, l’empresa amb efectiu havia realitzat l’ICO i venut un testimoni digital sense divulgacions adequades.

“Cada vegada menys persones utilitzaven Kik Messenger. L’empresa esperava quedar-se sense efectiu per finançar les seves operacions a finals de 2017, però els seus ingressos van ser insignificants “, va dir la presentació.

En resposta a la presentació, KiK va llançar una campanya anomenada #DefendCrypto i va recaptar més de 4 milions de dòlars per fer front a les despeses legals de la demanda. A l’agost, KiK va emetre un expedient que rebutjava les afirmacions de la SEC. Segons el document llarg de 130 pàgines, KiK va mantenir la seva postura que Kin no era una seguretat i la SEC estava deliberadament “torçant els fets” per mostrar-ho com un sol. El conseller delegat de KiK, Ted Livingston, havia al·legat que:

“La SEC intenta pintar una imatge que el projecte Kin va ser un acte de desesperació més que el moviment audaç que va suposar guanyar el joc, i que Kakao, Line, Telegram i Facebook han seguit ara”.

Les turbulències legals han afectat dràsticament el valor de la fitxa. Ara cotitza a 0,000003 dòlars, una caiguda superior al 99% respecte al màxim històric de 0,0012 dòlars assolit el gener del 2018. El volum de negociació de 24 hores del testimoni és inferior a 200.000 dòlars.

10. Telegram Open Network IOU (GRAM)

Canal de Telegram

Igual que KiK, l’aplicació de missatgeria Telegram també és a la carta per la seva iniciativa de criptomoneda. La companyia també va dur a terme una ICO que va recaptar la friolera d’1,7 milions de dòlars d’inversors privats, però la companyia no va poder realitzar la venda pública del seu ICO perquè temia tenir problemes amb la SEC. Per això, el testimoni GRAM no està disponible per al públic en general, ja que no ha aparegut a les borses. No obstant això, segons els informes, un mercat subterrani per a la fitxa està prosperant.

No obstant això, a l’octubre, la SEC va presentar un plet contra la companyia per suposadament incomplir les lleis federals de valors venent fitxes de seguretat de forma il·legal. Segons les recents actualitzacions, la SEC ha ordenat al fundador i conseller delegat de Telegram, Pavel Durov, que declari en el cas de la Securities Exchange Commission (SEC) dels EUA contra el controvertit testimoni digital de la companyia.

Quin testimoni, creieu, superarà les controvèrsies el 2020 i recuperarà la seva reputació i valor? Comparteix les teves opinions amb nosaltres als comentaris següents!

Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me