ETH 2.0: el dilema aposta que pot conduir a la centralització del validador

publicitat Phemex

Ethereum està preparat per fer la transició a ETH 2.0 basada en la prova d’aposta en quinze dies i, a mesura que s’acosten els dies del llançament oficial, l’anticipació al voltant del llançament només augmenta. Vitalik Buterin, cofundador d’Ethereum, ha batejat la transició com l’actualització més gran de la xarxa Ethereum des del seu llançament.

Què va conduir a ETH 2.0?

Ethereum treballa en un consens de mineria basat en la prova del treball, que es considera un dels consensos miners més segurs, però no necessàriament el més eficient. Tots els miners de la xarxa posen el seu poder hash per explotar el següent bloc, a causa del qual es malgasta molta producció minera.


Ethereum aspirava a ser el superordinador del món descentralitzat, però, els problemes d’escalabilitat van continuar augmentant les hores extres i només van augmentar el 2020 amb el boom de la defi. La taxa de gasolina va augmentar fins als màxims històrics i les congestions de la xarxa es van fer força habituals i, malgrat diversos esforços, va quedar clar que la xarxa d’etereus en la seva forma actual no seria capaç d’escalar per adaptar-se al creixent ecosistema.

Això va conduir al desenvolupament de l’ETH 2.0 basat en PoS, que inclou diverses funcions escalables noves que Buterin afirma que farien de l’ETH 2.0 per processar transaccions al mateix temps que els gegants de remeses centralitzades com VISA i Mastercard.

Font: CoinDCX

L’ETH 2.0 es llançaria en tres fases en un full de ruta plurianual:

  • Fase 0: The Beacon Chian: 1 de desembre de 2020.
  • Fase 1: La cadena del fragment – 2021
  • Fase 1.5: Mainnet Shard – 2021
  • Fase 2: fragment complet – 2021

L’ETH 2.0 en paper sembla ser un full de ruta ben elaborat per ajudar ethereum a convertir-se en la cadena de blocs superior de l’espai de criptomonedes amb una alta escalabilitat, però, molts analistes i experts en comerç han assenyalat les complexitats que vindrien pel camí. Vegem alguns dels problemes clau associats amb el llançament ETH 2.0.

El dilema de joc

Per al llançament de The Beacon Chain l’1 de desembre, es necessitarien un total de 16.384 validadors, on cada validador de node ha d’apostar un mínim de 32 ETH. Per tant, per a un possible llançament de mainnet a la data prevista, caldria apostar per un total de 524.288 ETH. En el moment de la premsa, el nombre total d’ETH bloquejats ha arribat a 94.880 ETH.

El nombre objectiu d’ETH aposta pot semblar molt lluny en l’actualitat, però la preocupació real resideix en la participació en si mateixa. Molts experts en criptografia creuen que el nombre mínim d’ETH necessari per convertir-se en validador és massa alt a la llarga, ja que costa prop de 14.500 dòlars sobre el valor actual d’ETH. Això limitaria realment la participació dels petits grups d’interès que al seu torn afectaria la descentralització de la xarxa. Molts creuen que els maximalistes i balenes de l’ETH dominarien els validadors, cosa que també podria conduir a la centralització de la mineria.

De fet, una adreça concreta ha participat en 16.000 ETH, que equivalen a 500 validadors.

Dipòsits d’Ethereum 2.0

&# 128184; 69.856 ETH s’han dipositat durant els darrers 10 dies.

&# 128064; Una única adreça ha dipositat 16.000 ETH (= 500 validadors)

&# 129383; Actualment, una sola entitat posseeix un ~ 35%

Queden 454.432 ETH per al llançament l’1 de desembre.

Llançament previst el 31 de gener de 2021. pic.twitter.com/MttAEku3SN

– Bitfly (@etherchain_org) 14 de novembre de 2020

Les piscines d’apostes poden convertir-se en l’opció preferida per a molts que es poden permetre 32 ETH per si soles, a part que fins i tot la participació de les piscines d’aposta dependrà de les recompenses d’aposta.

No és un bon moment per ser miner d’ETH

Els més afectats a causa del canvi de consens de mineria de prova de treball a prova d’estaca serien els miners, ja que als validadors de consens basats en PoS amb les recompenses d’aposta més elevades de la cadena minarien el següent bloc. A part, les seves màquines mineres actuals quedarien obsoletes i no els quedaria més remei que vendre les seves plataformes mineres a preus reduïts o començar a minar altres monedes..

Això es deu principalment a que les plataformes mineres basades en PoW són altament especialitzades i actualment són de tercera generació amb plataformes mineres ASIC.

Alts riscos i vulnerabilitats

La participació seria l’aspecte central de l’ETH 2.0 que conduiria a un boom del servei de participació a través de tercers i grups de participació. No obstant això, la participació de tercers inclou el seu propi conjunt de desavantatges i riscos bastant similars a la celebració d’una sola criptomoneda en intercanvis criptogràfics. Les vulnerabilitats de tercers són ben conegudes i extenses, per tant, la seguretat de les monedes apostades seria una gran preocupació.

Les piscines d’estacades no serien diferents i tindrien el risc d’estafes de sortida, com ha estat el cas en diverses ocasions. Molts comerciants poc experimentats solen caure en aquestes estafes, on les piscines d’apostes ofereixen rendibilitats i sortides estafades altes quan arriben a l’objectiu desitjat de monedes.

Les recompenses de Staking valen la pena?

La quantitat d’ETH necessària per convertir-se en un validador de l’ETH 2.0 pot semblar massa cara, però les recompenses apostades són encara més descoratjadores, ja que el límit màxim s’ha establert només al 18,1%, mentre que les rendibilitats poden arribar fins a l’1,36%. Si ens fixem en aquests dos aspectes, no és massa lucratiu que els miners participin en la seva ETH en ETH 2.0. A més, els jugadors també haurien de complir la seva tasca de validador, en cas que no hi haguessin penalitzacions que dificultarien encara més els beneficis..

Si examinem les complexitats que comporta actualment la participació en ETH 2.0, la participació com a servei pot augmentar com a mercat destacat en un futur proper.

Conclusió

Vitalik Buterin ha projectat ETH 2.0 com la plataforma blockchain que suportaria les qualitats que només hem llegit en teoria, com ara capacitats de transacció molt altes a un preu molt barat, la generació de blocs de 12 segons i l’escalabilitat. No obstant això, molts crítics han assenyalat les complexitats que comportaria la part tecnològica per aconseguir allò que promet. Seria força interessant veure si el llançament de mainnet l’1 de desembre prepararia el camí cap al somni previst per Vitalik

Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me