Competidor poc probable: pot la xarxa Elastos competir amb Ethereum per adoptar Blockchain empresarial?

publicitat Phemex

Enmig de tot el frenesí de les finances descentralitzades i el pròxim pas a la prova de participació, la notícia que JPMorgan va vendre la seva cadena de blocs Quorum a ConsenSys potser ha rebut menys atenció de la que es mereix. Tot i que la notícia havia estat rumorejat des de principis d’aquest any, no obstant això, representa una bona notícia per a la comunitat empresarial Ethereum. En particular, ConsenSys, que es va veure obligada a acomiadar el 14% del seu personal el febrer. 

Tenint en compte el bombo sobre el blockchain empresarial el 2017 i el 2018, a molts els pot semblar estrany que el sector hagi estat lluitant. La raó és probablement bastant prosaica: la tecnologia mai no estava preparada per coincidir amb les expectatives que s’hi posaven en aquell moment. Fins al dia d’avui, Ethereum continua lluitant contra problemes d’escalabilitat, i és poc probable que canviï fins que no s’acabi l’actualització ETH 2.0 completa, que trigarà un any o dos més.. 

 No obstant això, si bé l’actualització 2.0 pot resoldre els reptes d’escalabilitat d’Ethereum, la plataforma continua sent una solució purament infraestructural. Mentrestant, altres plataformes han aprofitat algunes de les principals capacitats d’Ethereum i les han ampliat a un conjunt complet d’eines. 


Cal destacar el projecte ‘Smartweb’ Elastos s’ha convertit en un oponent empresarial acreditable a Ethereum, amb una gran quantitat de funcions dissenyades per atraure els usuaris empresarials. Potser, en part, a causa de l’abast del projecte que s’estén fins al formació d’una ‘República Cibernètica’, Elastos ha estat volant sota el radar durant els darrers mesos i fins i tot en els darrers anys. Tanmateix, val la pena aprofundir en el nou enfocament del projecte sobre la usabilitat empresarial. 

Seguretat 

Com a una de les plataformes blockchain més antigues i utilitzades, Ethereum és altament segur a causa de la seva descentralització. Actualment, costaria més mig milió de dòlars nord-americans per hora per atacar la cadena de blocs Ethereum. 

Elastos ha implementat una arquitectura multicadena que comprèn una cadena principal i cadenes laterals connectades. La cadena principal és l’eix vertebrador de l’ecosistema, amb ELA com a testimoni natiu. que es fusiona amb Bitcoin. Potser sorprenentment per a qualsevol persona que abans no estigués familiaritzada amb Elastos, la mineria ELA està assegurada amb més 70% de la taxa de hash de Bitcoin, per la qual cosa és molt resistent a l’atac. 

Identitat descentralitzada

Elastos també té altres elements de seguretat integrats pel disseny. Per exemple, les dApps que s’executen a la plataforma no tenen accés a Internet tradicional, cosa que crea una barrera protectora contra aplicacions malicioses. En canvi, un usuari verifica totes les comunicacions dins de dApps mitjançant una cadena lateral que utilitza identificadors descentralitzats (DID). 

Per tant, si dues parts volen interactuar en una aplicació, comprar un servei o jugar a un joc, poden verificar la seva identitat comprovant el DID. Fins i tot si es posa en perill una aplicació, les parts de la transacció haurien d’acceptar connectar la seva aplicació al DID de l’atacant per fer-hi mal. 

Elastos també és membre de la Fundació Identitat Descentralitzada, una organització centrada en el desenvolupament d’un ecosistema obert i interoperable per a la identitat descentralitzada. Altres membres inclouen IBM, Microsoft, Hyperledger i ConsenSys. 

Estructura tècnica Elastos | Crèdit de la imatge: Hort de Elastos

Comissions de transacció

Els contractes intel·ligents són potser el punt de venda més important d’Ethereum; tanmateix, gràcies a la màquina virtual Ethereum, molts projectes estan clonant l’EVM per oferir el mateix avantatge. 

Elastos ofereix capacitat de contractació intel·ligent mitjançant EVM com a cadena lateral, oferint als desenvolupadors tots els avantatges de la programació de contractes intel·ligents completa de Turing amb Solidity.. 

No obstant això, els reptes d’escalabilitat d’Ethereum fan que en èpoques de gran trànsit augmentin les comissions de transacció. La sobtada pressa cap a DeFi ha provocat que Ethereum comencés a protegir-se sota la pressió, augmentant les taxes de contractes intel·ligents relacionades amb DeFi 100 dòlars en alguns casos

Es creu que el canvi a la prova de participació aportarà una certa millora a la qüestió de les comissions de transacció. Tanmateix, fins que no s’implementi la solució completa de sharding, el rendiment d’Ethereum continuarà sent limitat. Inevitablement, si la demanda continua, és probable que les comissions continuïn sent elevades. 

Elastos supera aquest desafiament mitjançant l’ús d’un consens de prova de participació delegat gestionat per nodes en joc que validen els blocs per obtenir una compensació petita. Com que és molt menys costós d’executar que la prova de treball d’Ethereum, els usuaris d’Elastos poden gaudir de tarifes de transacció més baixes.

Pila de tecnologia d’Ethereum Enterprise (crèdit de la imatge: LedgerInsights)

Emmagatzematge de fitxers descentralitzat integrat

Emmagatzemar dades i fitxers a Ethereum és prohibitivament car, ja que costa centenars de milers de dòlars en honoraris per una quantitat d’emmagatzematge relativament petita. Els desenvolupadors tenen dues opcions. Poden pagar per un servei d’emmagatzematge centralitzat com AWS, que llença molts dels avantatges de ser una aplicació descentralitzada. Com a alternativa, també poden utilitzar un servei de fitxers descentralitzat, com ara el sistema de fitxers interplanetari (IPFS). 

Sigui com sigui, han de configurar-ho ells mateixos perquè s’executi la seva dApp. 

Elastos ofereix un servei de fitxers descentralitzat centrat en la privadesa anomenat Hive ++. S’incorpora a la tecnologia perquè els desenvolupadors no necessitin utilitzar diversos serveis. Amb Hive ++, un usuari pot executar el seu propi node on totes les dades de les aplicacions i els perfils DID es poden emmagatzemar de forma segura. Efectivament, Hive ++ té avantatges respecte a IPFS, ja que és centrat en la privadesa i descentralitzat. 

Conclusió

Des de fa diversos anys, el propi èxit d’Ethereum ha creat més problemes per a l’equip de desenvolupament bàsic que no poden resoldre. A més, mantenint el 100% dels esforços enfocats a l’escalabilitat, Ethereum continua sent una solució d’infraestructura pura que no ofereix gaire usabilitat. 

El temps que es triga a resoldre aquests problemes i la naturalesa oberta de l’EVM han donat temps a projectes com Elastos per desenvolupar una solució més completa i útil preparada per a l’adopció immediata per part de les empreses. A pràcticament qualsevol cas d’ús en què la privadesa, la identitat i la seguretat de les transaccions són primordials, Elastos té molt a oferir. Per tant, no seria sorprenent que el projecte comencés a cridar més l’atenció pel seu atractiu empresarial durant els propers mesos i anys.

Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me