Com pot Cartesi esborrar els problemes d’escalat d’Ethereum

publicitat Phemex

Hi ha més d’una manera d’escalar una cadena de blocs. De fet, n’hi ha desenes, cadascuna amb els seus avantatges i compensacions en termes de privadesa, seguretat, liquidació i reducció de tarifes. El tema de l’escala de blockchain va entrar a la conversa el 2017, quan la xarxa Bitcoin estava molt congestionada i Bitcoin Cash es va forçar com una alternativa de bloc més gran. En els darrers dotze mesos, però, l’escala s’ha debatut gairebé exclusivament en el context d’Ethereum, la popularitat de la qual ha vist sucumbir al mateix destí que Bitcoin tres anys abans..

L’explosió de defi del 2020, l’augment del volum de moneda estable, l’agricultura de rendiments, els jocs de ponzi i els contractes intel·ligents amb gana de gas han passat factura a Ethereum, provocant que el seu mempool s’ompli i les transaccions arribin als centenars de gwei durant el Pic de setembre. Escalar Ethereum perquè pugui gestionar més transaccions per segon (tps) i a un cost inferior és un repte complex i multifacètic que trigarà anys a completar-se. La tan presumida actualització de la xarxa a ETH 2.0 encara falta mesos, si no més. Aquí i ara, un projecte creu que ha trobat una manera d’alleugerir la pressió sobre Ethereum. Però, per aconseguir-ho, Cartesi ha de curar la propera onada de desenvolupadors de dApp.

El problema amb els contractes intel·ligents


Els contractes intel·ligents són el codi que uneix Ethereum. El seu codi autoexecutable automatitza una àmplia gamma de tasques que abans es feien manualment, des de la liquidació de reclamacions d’assegurança fins al pagament d’apostes. Els contractes intel·ligents són el que fa que Ethereum, Ethereum i EOS siguin EOS. Sense aquesta capacitat, les cadenes de blocs de segona i tercera generació serien xarxes mudes, capaces de res més sofisticat que l’encaminament de pagaments peer-to-peer.

Amb els contractes intel·ligents, en particular els contractats amb Ethereum, el desplegament i la interacció amb ells comporta un cost proporcional a la quantitat de càlcul implicat. Com més treball tingui el contracte per realitzar en cadena, com ara executar diverses consultes o transaccions dins d’un mateix bloc, més pagareu. I, tot i que són els usuaris els que paguen en ETH per interactuar amb el contracte intel·ligent en qüestió, són els desenvolupadors els que han de pagar per desplegar-lo a la xarxa principal. Aquest estiu, el cost de desplegar un contracte estàndard ERC20 va augmentar a més de 1 ETH, cosa que va fer que molts dels futurs desenvolupadors sortissin del mercat.

Cartesi vol treure’s les coses fora de la cadena

La solució de Cartesi al problema d’escala d’Ethereum (i també a la d’altres cadenes de blocs, en cas d’aconseguir una congestió similar) és treure el gruix de la cadena de càlcul. La idea és que els desenvolupadors de dApp puguin fer que la major part del processament es produeixi fora de la xarxa Ethereum, només amb el resultat final del càlcul que s’emetrà a la cadena principal.

Per aconseguir-ho, Cartesi ha desenvolupat dos productes. El primer, Descartes, és un SDK que permet als desenvolupadors codificar contractes intel·ligents mitjançant programari convencional en lloc de Solidity – Linux per ser precisos. Això facilita la implementació d’aplicacions que funcionen amb un llenguatge de programació familiar per als desenvolupadors que no han estat educats a les trinxeres d’Ethereum..

El segon producte, Noether, és una cadena lateral per a l’emmagatzematge temporal de dades. S’ha dissenyat específicament per a les aplicacions dApp de Cartesi que s’executaran a Ethereum. Gran part de les dades que s’utilitzen per interactuar amb les aplicacions, ja siguin descentralitzades o convencionals, no necessiten ser emmagatzemades permanentment. Noether farà que l’emmagatzematge de dades barat estigui disponible per als desenvolupadors de dApp sota demanda i amb un alt rendiment.

Dels dos productes, és Decartes, amb la seva capacitat de fer processable la lògica dApp dins d’un sistema operatiu real, fora de cadena, que pot reduir els costos dels contractes intel·ligents. Tanmateix, Noether convèncerà els desenvolupadors de desplegar dApps mitjançant Cartesi, sabent que no quedaran paralitzats per l’augment dels costos d’emmagatzematge o els colls d’ampolla de les transaccions..

El futur és més ràpid

El futur d’Ethereum, i de les cadenes de contractes intel·ligents similars, és més ràpid en què el valor es pot transferir gairebé a l’instant, a escala i a un cost extremadament baix. Això s’aconseguirà mitjançant la implementació d’una gamma de solucions d’escala, tant a nivell de protocol com de nivell 2.

Quan Segwit es va introduir a la xarxa Bitcoin el 2017, va reduir la mida de les transaccions BTC, reduint les comissions i permetent processar més tx per bloc. Tanmateix, les actualitzacions posteriors que Segwit permet, com ara les signatures de Schnorr, faran més per escalar la cadena i la privadesa a la llarga.

És una història similar amb Ethereum. Fins i tot abans del llançament de l’ETH 2.0, apareixeran múltiples solucions d’escala que ajudaran a alleujar la congestió de la xarxa per a tots els usuaris. Cadenes laterals, paquets acumulatius de zk, Plasma, xDai, i el marc d’allotjament dApp de Cartesi serà fonamental per aconseguir-ho. Tot i que cap solució d’escala única pot solucionar Ethereum en aquest moment, hi ha eines per facilitar les demandes de la cadena principal. Si Cartesi pot convèncer més desenvolupadors a basar-se en el seu marc dApp i a dur a terme els seus càlculs offchain, no només farà un favor als desenvolupadors, sinó que ajudarà a tota la comunitat Ethereum.

Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me