El Banc Central (CB) de qualsevol país és el participant de mercat més important per a la moneda d’aquest país. Els funcionaris del Banc Central, amb el seu president / president al capdavant, mantenen el monopoli de la política monetària de cada país o zona econòmica. Un exemple perfecte d’això és la zona euro. Són el factor decisiu per a tots els moviments de divises a llarg termini. Per descomptat, hi ha altres participants al mercat de divises com inversors, especuladors, fons de cobertura, bancs de segon nivell, etc., però solen impulsar el mercat a curt o mitjà termini.

El Banc Central pot imprimir qualsevol quantitat de diners i introduir-la al mercat (que devaluarà la moneda) o recuperar qualsevol quantitat de diners del mercat que apreciarà la moneda. Per tant, com a operadors de divises, hem de conèixer la política monetària real dels principals bancs centrals i els possibles canvis futurs de la política, i, naturalment, com intercanviar-la. Aquí explicarem com podeu negociar en funció de les accions del CB. Les accions podrien ser una reducció del tipus d’interès, una pujada de tipus, un programa d’alleujament quantitatiu, un controlador, una intervenció en el mercat (on l’OC compra o ven una moneda), una aplicació o eliminació de clavilles, etc..

negociació de bancs centrals

El comerç de les accions del Banc Central pot ser una estratègia molt rendible

Canviar les expectatives

Sempre hi ha expectatives en divises. Aquests podrien ser introduïts al mercat per economistes, mitjans financers, inversors, especuladors i, per descomptat, pels propis funcionaris del CB. Hauríem de saber canviar les expectatives, perquè sovint són encara més importants que el propi esdeveniment. De vegades, les expectatives del mercat fan pujar o baixar el preu d’una moneda i, en el moment en què es produeix l’esdeveniment, ja ha tingut un preu. L’acció del preu després de l’esdeveniment només és mínima en comparació amb l’acció del preu abans de l’esdeveniment..

L’exemple perfecte d’això és l’apreciació del dòlar nord-americà des de l’estiu del 2014. L’economia nord-americana s’ha recuperat força bé després de la crisi financera del 2008, sobretot el 2013 i el 2014. Per tant, òbviament, els participants del mercat de divises esperen que el FED puja els tipus d’interès dijous vinent, gairebé garantit. Des de llavors, tothom ha estat entrant al Buck des de fa anys, comprant-lo durant un any i mig. Ara mateix, el dòlar està a prop del seu nivell més alt en més d’una dècada enfront de la cistella de divises. Això vol dir que el mercat ja ha tingut un preu en la pujada de la taxa per part de la FED. Aquest moviment esperat ha suposat una apreciació del USD entre 30 i 35 cèntims en poc més d’un any. Sí, són aproximadament 3.000-3.500 pips.

Imagineu que vau comprar 10 lots USD / CAD l’estiu passat i que teníeu paciència i ganes de mantenir la posició fins ara. El vostre compte ja hauria estat 300.000 USD més. Podríem veure una altra apreciació del 2-4% del dòlar nord-americà quan el FED pugi les taxes dijous que ve, però això no té importància a la llum d’aquest moviment gegantí impulsat per les expectatives.

Un cop acabada la volatilitat després de la pujada, el mercat generarà noves expectatives. El FED finalment va augmentar les taxes, ara què? El mercat no tindrà més expectatives per a una nova pujada aviat, de manera que baixen de les seves posicions llargues en dòlars i reverteixen la tendència alcista, patint algunes pèrdues. Aquest sentiment durarà fins que el mercat comenci a generar expectatives per a una nova pujada de tipus.

Per tant, quan escolteu comentaris innocents de membres de CB sobre l’enduriment de la política monetària, és millor que compreu perquè hi ha alguna cosa important i no us voleu perdre el pas. De vegades, l’opinió està formada per un sol llançament de bomba, com la que va fer el president del BCE Draghi el maig del 2014. De sobte, va anunciar que el BCE iniciarà un gran programa QE per bombar euros al mercat. Des d’aquest anunci, l’Euro va perdre uns 25 centaus de dòlar contra la majoria de les empreses majors fins que el programa es va llançar el gener del 2015.

Intercanviant la reacció de genoll

Després de les expectatives de l’esdeveniment, que sol ser la part més important i el motor més important del mercat, hi ha una reacció de genoll als primers minuts. Aquesta reacció pot portar el preu de 40 a 50 pips a uns quants centaus. Aquest no és el moviment principal de l’esdeveniment, però és molt senzill canviar si es pot obrir molt ràpidament. Alguns corredors no permeten el comerç de notícies i alguns congelen la plataforma de negociació, però podeu canviar els anuncis de CB amb la majoria de corredors. Però l’execució ha de ser ràpida perquè el lliscament no sigui gran, ja que és habitual en èpoques volàtils. Comerçar la reacció és bastant senzill, si seguiu la direcció de la política monetària.

Per obtenir més informació sobre el comerç de notícies: Comerç de notícies: estratègies de negociació de divises

Per obtenir més informació sobre el comerç de volatilitat: Com convertir la volatilitat al seu favor: estratègies de negociació de divises

L'euro va disminuir després de la reducció del tipus, però es va revertir més tard

L’euro va disminuir després de la reducció del tipus, però posteriorment es va revertir

Negociació de l’esdeveniment

Podeu obtenir un benefici ràpid de 50 a 200 pips comercialitzant aquesta reacció, però aquest no és el comerç real de l’esdeveniment. Els canvis en la política monetària del CB tenen un impacte a llarg termini que suposa molt més que el moviment de la reacció inicial. Quan el BCE va iniciar el seu programa QE al gener, l’euro va perdre uns dos cèntims aquell dia, però el comerç real va ser a llarg termini. L’Euro va perdre uns 10 cèntims en els propers dos mesos.

El mateix va passar amb el IEN japonès. El BOJ va anunciar un programa similar a finals de 2012 i USD / JPY va guanyar més de 200 pips aquell dia. Molts comerciants van obtenir un bon benefici, però van perdre el comerç real. Des de llavors, aquest parell ha guanyat 50 centaus de dòlar. Aquells comerciants que han estat pacients es van beneficiar molt d’aquest moviment a llarg termini. Si en aquell moment anéssiu USD / JPY llarg amb 10 lots, tindríeu al voltant de 500.000 dòlars al vostre compte.

No cal que ocupeu la posició durant tot el moviment. Heu de saber que quan una entitat bancària anuncia un canvi important de política monetària, com el programa QE, la mudança pot durar anys i es pot comprar a cada sortida (només cal triar la direcció correcta). Però negociar l’esdeveniment principal no sempre és tan fàcil. El problema aquí és que un impacte a llarg termini o la direcció a llarg termini poden no estar en línia amb l’acció del CB.

Durant les dues darreres setmanes, n’hem tingut dos exemples perfectes. El BCE va lliurar una reducció de la taxa de dipòsit de 10 bps, tal com hem esmentat anteriorment, i sis mesos de QE addicional. Normalment, es pensaria que l’euro cauria. Va caure uns 100 pips després de la primera reacció, però es va invertir immediatament i va guanyar uns 500 pips des de llavors. Això es deu al fet que els participants del mercat esperaven molt més i es van decebre.

Per tant, per a l’esdeveniment principal, hauríeu de comparar la mida del canvi de política monetària amb les expectatives del mercat. Si les expectatives són inferiors a l’acció anunciada pel CB, l’impacte s’amplifica i els moviments resultants són enormes. Tal va ser la caiguda de 35 cèntims d’EUR / USD respecte a l’anunci QE del maig del 2015 del BCE. Si les expectatives són superiors al canvi anunciat, el comerç principal sol anar en la direcció oposada a l’acció CB, com ara el guany de 500 pip en EUR / USD que hem esmentat anteriorment.

USD / JPY va guanyar 200 pips el primer dia de l'anunci de QE el 2012 i la tendència va continuar 50 centaus més

USD / JPY va guanyar 200 pips el primer dia de l’anunci de QE el 2012 i la tendència va continuar 50 centaus més

Per tant, negociar amb els bancs centrals és una estratègia rendible, però no sempre fàcil. Les expectatives i les reaccions inicials són més fàcils d’intercanviar, però encara cal encertar la direcció i executar les operacions ràpidament. El comerç principal és una mica més difícil; heu de llegir correctament el canvi de política monetària i comparar-lo amb les expectatives del mercat. De vegades, el mercat pren el preu en la mateixa direcció que el canvi de política monetària del CB i de vegades en el sentit contrari. En el proper article explicarem com canviar la retòrica CB.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment