Per què necessiteu un diari de negociació??

Un diari de negociació us permet mirar enrere el vostre historial de negociació i veure què heu fet malament i què heu fet bé, destacant els errors comercials. Si guardeu un diari, podreu veure si teniu tendència a entrar o sortir de les operacions massa aviat o massa tard, si canvieu d’operacions excessives, si la mida de la vostra posició és massa gran, etc. Això us permet canviar les coses que no heu fet bé . D’aquesta manera podeu millorar la vostra disciplina i sabem que aquesta és una gran virtut. Com a comerciant, no hauríeu de deixar que les vostres emocions prenguin el relleu.

Podeu preguntar-vos per què és important guardar un diari quan tingueu tots els vostres oficis a la secció d’historial de comptes de la vostra plataforma. Això es deu al fet que un diari comercial és molt més que els parells que comercieu i els preus que heu introduït i sortit. Per cert, la secció de revistes que MT4 i MT5 han afegit recentment no és un diari dels vostres oficis; és un diari de les accions de la plataforma.

lalala

Millorar la vostra estratègia

Quan tinc un diari de negociació també registro l’estratègia que faig servir per a cada operació. Personalment, faig servir diverses estratègies perquè una estratègia no pot funcionar en tots els escenaris o configuracions comercials. Faig servir les estratègies de comerç de notícies quan hi ha comunicats de premsa importants, com ara la reacció de genoll quan el preu fa un moviment inicial basat en els números del títol o l’estratègia de desvaniment quan el moviment inicial s’esvaeix i el preu es retrocedeix. Hi ha ocasions en què el títol realment mou el preu, de manera que l’estratègia de reacció al genoll funciona bé. Una ocasió va ser l’anunci del QB del BCE al febrer del 2015, que va enviar a l’Euro uns 400 pips en poques hores. Però també hi ha moments en què el títol no mou el preu i la moneda disminueix després d’un petit guany tot i que les dades eren excel·lents.

Obteniu més informació sobre Comerç de notícies: estratègies de comerç de divises

Al setembre de 2015, el USD va continuar disminuint tot i que la majoria de les dades van registrar xifres positives. En aquesta ocasió, és millor utilitzar l’estratègia de fade. Després de mirar el diari de negociació al final de la primera setmana de setembre per revisar la meva estratègia, vaig veure que el preu ignorava les xifres. El dòlar nord-americà va disminuir de 70 a 80 pips després d’obtenir petits guanys quan les dades dels EUA eren positives, així que vaig decidir utilitzar l’estratègia d’esvaiment i els resultats van millorar, acabant el setembre amb un benefici de 386. Si no hagués mirat el meu diari comercial i hagués seguit utilitzant la mateixa estratègia de genoll, hauria estat en vermell a finals de mes.

Comerç excessiu

No és tan senzill com sembla saber si esteu operant de manera excessiva. Com hem dit anteriorment, un comerciant pot utilitzar diferents estratègies, com ara el comerç a curt termini o el scalping. Quan es fa escala, 15 transaccions al dia no vol dir necessàriament que es faci una operació excessiva. Obriu i tanqueu la posició durant diversos pips en qüestió de minuts, de manera que una estratègia de scalping pot fins i tot produir 30-40 senyals al dia. El problema és quan utilitzeu estratègies normals, mantenint les posicions obertes durant hores i dies i encara teniu un gran nombre d’oficis.

Si el vostre diari de negociació demostra que les operacions són diàries, a mitjà termini i a llarg termini i que encara teniu entre 10 i 15 operacions al dia, definitivament estareu transaccionant perquè mantingueu almenys 8-10 posicions obertes al mateix temps. Quan ho feu, no podeu concentrar-vos i avaluar adequadament el mercat. Com sabem, el mercat canvia constantment i hem d’analitzar-lo sovint per gestionar les posicions obertes. Un diari de negociació mostra la durada de les operacions, en quina estratègia es basen i el nombre d’operacions diàries. Si esteu fent una operació excessiva, definitivament s’anotarà a la revista.

Funcions de l’historial del compte

A part d’ajudar-vos a millorar els aspectes del vostre comerç, podeu utilitzar el diari com a estadística de rendiment. L’historial del compte registra tots els vostres negocis, els parells que heu negociat, les hores d’obertura i tancament i la mida del comerç. Podeu utilitzar aquesta informació per veure el vostre rendiment. Podeu comprovar-ho per veure amb quins parells teniu més èxit i amb quins manteniu perduts oficis.

Alguns parells com GBP / JPY i EUR / AUD són més volàtils que d’altres i alguns són menys volàtils, com USD / JPY i CHF / USD. Alguns operadors tenen un millor rendiment quan intercanvien els parells menys volàtils, mentre que altres tenen un percentatge de guanys més alt en els més volàtils. Al diari comercial, podeu veure si sou o no un comerciant de volatilitat. Podeu evitar canviar els parells menys volàtils si el vostre diari demostra que teniu un millor rendiment amb els parells menys volàtils. Podeu comprovar quina sessió o hora del dia té el nombre més elevat d’oficis guanyadors i només us podeu adjudicar en aquesta sessió. Alguns comerciants només operen a la sessió de Londres fins a les 14:00 GMT, quan obre els EUA, perquè troben que és més fàcil llegir l’acció de preus amb només un mercat obert.

Notes

Sovint escric notes a més de les operacions del diari quan crec que he fet alguna cosa malament o quan no m’adhereixo al pla comercial i a l’estratègia. Per exemple, escric una nota petita quan surto d’una operació massa aviat i no esperava que el preu arribés a l’objectiu de guanys o l’objectiu de stop loss d’acord amb l’estratègia. De vegades, és aconsellable sortir aviat amb un petit benefici quan creieu que el mercat s’està invertint, o sortir amb una petita pèrdua si creieu que el mercat es dirigeix ​​cap al vostre objectiu de stop loss. Però també heu de seguir la vostra estratègia i anàlisi.

En un diari comercial, podeu registrar la quantitat de pips que guanyeu i perdeu i els pips que hauríeu guanyat / perdut si us enganxéssiu a l’estratègia. Si veieu que hauríeu fet més pips al final de la setmana / mes amb una estratègia estricta, heu d’evitar les sortides prematures. Si no, potser hauríeu de sortir més aviat més sovint o revisar la vostra estratègia.

També podeu registrar les oportunitats perdudes. De vegades dubto massa temps i enyoro operacions que haurien donat com a resultat un bon benefici, així com altres operacions que haurien acabat amb una pèrdua. Podeu comprovar al final de la setmana / mes si haureu obtingut un benefici més gran si haguéssiu realitzat aquestes operacions. Si ho voleu, no hauríeu de dubtar massa i saltar el gallet.

Com podeu veure, mantenir un diari comercial és bastant senzill i us ajuda a millorar molt com a comerciant. Es registren tots els vostres fracassos i èxits, de manera que podeu comprovar-los i fer-ne una valoració periòdica. És millor mirar els vostres fracassos a la cara i aconseguir evitar-los la propera vegada que ignorar-los i repetir-los una i una altra. Segons el diari de comerç, podeu millorar o canviar la vostra estratègia comercial, deixar de transaccionar en excés i evitar tota mena d’errors. D’aquesta manera, podeu convertir-vos en un comerciant disciplinat, que és l’única manera de fer-ho a la llarga en aquest negoci.

lalala

Hi ha diverses regles que un operador de divises ha de seguir per tenir èxit. Hem cobert la majoria d’aquestes regles a la nostra secció d’estratègies forex i inclouen: la creació d’un pla comercial, gestió de diners, com llegir i canviar l’acció de preus etc. Però hi ha una altra regla molt important que us ajuda a evolucionar i convertir-vos en un comerciant professional. Això és mantenir el diari de negociació.

Un diari comercial és com un diari; registreu tots els oficis i els seus detalls. Heu d’acostumar-ne a conservar-ne un perquè us ajuda a identificar els vostres punts febles, errors i punts forts. D’aquesta manera, podeu eliminar-los o, almenys, minimitzar-los. En el meu primer any de negociació, no mantenia un diari de les meves operacions, tot i que era nou i el comerç era difícil, evidentment. Suposo que no volia reconèixer les meves debilitats i errors i, per tant, els vaig continuar cometent. Només me’n vaig desfer quan vaig començar a registrar tots els meus oficis i les seves dades. Des de llavors, el meu comerç només ha millorat. Però, com manteniu un diari comercial i per què el necessiteu exactament?

Com mantenir un diari de negociació

Mantenir un diari comercial no és complicat; registreu totes les estadístiques comercials. Podeu fer-ho en un full Excel. Col·loqueu la data de la negociació (per veure quins dies teniu més èxit) i l’hora d’obertura i tancament (per veure si teniu una sessió preferida). A continuació, anoteu el preu d’entrada, el preu de beneficis, el preu de pèrdua i el preu de tancament per veure si els vostres objectius són massa estrets o massa amplis, la mida de la posició i el benefici / pèrdua. Aquests són els conceptes bàsics.

Decideixo afegir altres seccions com ara l’estratègia (l’estratègia en què es basa el comerç) i les notes (notes petites sobre els detalls del comerç). També afegeixo el tipus de comerç per veure si tinc més èxit amb les ordres pendents o amb les ordres d’execució del mercat. A continuació, teniu un exemple de diari comercial (buit i omplert).

Plantilla de diari de negociació

Data: ____________

Dia: ____________

Hora d’obertura del comerç: ____________ i tancament: ____________

Parell de divises: _____________

Preu d’entrada: _____________

Preu d’aturada: _____________

Aconsegueix un preu de benefici: _____________

Preu de tancament: _____________

Mida de la posició: _____________

Estratègia: _____________

Tipus de comerç: _____________

P / L: _____________

Notes: _____________

Exemple de diari de negociació

Data: 26.08.2015

Dia: dilluns

Hora del comerç Obert: 06:17 Tancament: 11:34

Parell de divises: EUR / USD

Preu d’entrada: 1.1053

Preu stop loss: 1.1083

Preu de beneficis: 1.1013

Preu de tancament: 1.1025

Mida de la posició: 2 lots

Tipus de comerç: Pendent

Estratègia: suport / resistència

P / L: +28

Notes: Tancat manualment prematurament

lalala

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment