El comerç de divises sovint és una feina molt complicada. Hi ha vegades que el comerç és senzill: és màgic quan l’anàlisi fonamental, l’anàlisi tècnica, els indicadors i el sentiment del mercat només semblen caure al pas. En conjunt, poden apuntar cap amunt i comprar ràpidament, o apuntar cap avall i vendre. Hem vist moltes d’aquestes ocasions, com ara: la tendència a la baixa EUR / USD que va començar el maig del 2014, la tendència alcista USD / CAD que va ser alimentada pel col·lapse del preu de la gasolina i la tendència alcista USD / JPY que va començar el 2012.

De vegades, el mercat es mou irracionalment, però encara podem negociar de manera rendible amb l’estratègia forex adequada

Tots aquests moviments eren molt lògics; L’euro / dòlar va ser tècnicament sobrecomprat. La situació econòmica, respectivament, era divergent, l’economia europea estava prop de la contracció i la inflació gairebé nul·la. Mentrestant, l’economia nord-americana va viure un període en auge i el FED començava a endurir la seva política monetària. A més, el BCE acabava d’iniciar el seu programa Quantitative Easing (QE). De fet, la gran tendència a la baixa va començar durant la conferència del maig del 2014, un minut després que el president del BCE, Mario Draghi, anunciés el programa QE, que començaria el gener del 2015. La situació amb el USD / JPY era similar; l’economia japonesa estava en contracció (encara ho és) i el BOJ havia començat a intervenir, tant a través de la intervenció monetària com de la flexibilització de la política. L’economia canadenca es trobava exactament en la mateixa forma que l’economia japonesa i, a més, els preus de la gasolina estaven col·lapsant, com hem esmentat anteriorment..

Per tant, tots aquests moviments tenien un sentit perfecte, però fins i tot en aquestes ocasions és difícil operar. Heu d’escollir amb cura els nivells i ser molt pacients fins que el preu s’acosti al nivell adequat. A continuació, vengueu el parell que es troba en tendència descendent un cop finalitzada la recuperació. Fins i tot si aneu amb el flux, és possible que us cremeu, ja que la retrocés durant les tendències tan grans pot ser bastant gran i molt més profunda del que permeten les vostres butxaques.

El comerç de divises quan el mercat és racional és prou difícil. Imagineu el comerç de divises quan el mercat és irracional: sou un guardià solitari. Darrerament, hem vist molt d’això i per això vam decidir publicar aquest article abans del previst. Els tres parells que hem esmentat anteriorment estan fent el contrari ara mateix. Tots aquests parells s’han invertit entre 10 i 20 cèntims (1.000 – 2.000 pips). Tot i que, si les tendències a llarg termini continuen intactes, serà una recuperació.

Personalment, crec que les tendències a llarg termini continuen vigents i això és només un retrocés, però gran. A més, no crec que ningú es pogués permetre aquest contratemps. Bé, potser només els grans fons amb desenes i centenars de milions de dòlars de renda variable. A part de la recuperació de USD / CAD, que té una certa lògica al darrere perquè els preus de la gasolina han augmentat una mica (el mercat té preus a la reunió de Doha diumenge), la recent acció de preus en els altres dos parells és completament irracional..

L’EUR / USD ha recuperat prop de 1.000 pips des dels mínims de desembre

El USD / CAD ha disminuït prop de 2.000 pips des dels màxims de gener

El USD / JPY ha recuperat uns 1.800 pips en els darrers mesos

Què podem fer, doncs, en aquestes condicions? Hem de seguir la nostra lògica o hem d’anar amb el flux? I, com podem saber quant durarà el flux? Sempre hi ha la possibilitat que entrem amb el flux just abans que el mercat prengui raó i el flux canviï. Per tant, hauríem de tenir molta cura durant aquests temps. Hem d’utilitzar totes les eines que tenim a l’abast i, al meu entendre, hem de fer les dues coses: seguir la nostra lògica i seguir el flux també. Si deixem un d’ells fora, seria com negociar basat només en anàlisis tècniques, deixant fora l’anàlisi fonamental, o viceversa.

El comerç de divises és una feina difícil, amb prou feines es pot guanyar quan utilitzeu totes les eines que teniu disponibles, però proveu de deixar-ne la meitat. Per això hauríem de seguir la nostra lògica basada en les anàlisis fonamentals i tècniques, però també intentar seguir el flux. Però, com podem fer les dues coses quan es contradiuen? Aquest article ho hauria de fer molt fàcil, podem fer-ho ambdues fins i tot quan el flux no és lògic.

Escollint els nivells amb cura

Quan la volatilitat és molt alta i els moviments són immensos, heu de triar els nivells amb molta cura. Aquests nivells defineixen el nostre risc; confiem en ells per protegir les nostres operacions i, per tant, el nostre compte. Per tant, hem de mirar els períodes de temps més grans per escollir els nivells amb cura. Durant aquests períodes tan volàtils, els nivells de resistència i de suport del marc temporal més reduïts són només soroll al mercat, simplement no poden funcionar. Per tant, no us enredeu en una xarxa de nivells poc importants.

Quan el mercat s’ha mogut il·lògicament per centenars de pips en la direcció oposada a la tendència principal, i en contra de la lògica que suggereix l’anàlisi tècnica i fonamental, sembla poc raonable que el moviment continuï molt més temps en aquesta direcció. No és lògic seguir amb el flux i obrir un senyal de canvi o divisa a llarg termini després d’aquest moviment, ja que tard o d’hora el mercat prendrà sentit. Per tant, el millor seria trobar un nivell de suport / resistència fiable per definir el nostre risc.

Per obtenir més informació sobre el comerç en un mercat volàtil: Com convertir la volatilitat al seu favor: estratègies de negociació de divises

Els 100 MA al gràfic H1 i els 200 MA al mensual, tots dos se situen en 107,50-60

Un d’aquests nivells en USD / JPY és el 107.50-60, on el 200 MA suau es troba al gràfic mensual i el 100 MA suau es troba al gràfic setmanal. És una femella bastant difícil de trencar i, amb tots els indicadors fonamentals i tècnics contra la recent tendència a la baixa, la lògica suggereix que aquest serà el final de la caiguda d’aquest parell. Però, només podem utilitzar transaccions a llarg termini o senyals de divises amb aquesta estratègia de divises, ja que les pèrdues de 40-50 pips de parada són com pols per al mercat de divises en aquests moments, i tots sabem que deixar de caçar sempre s’orienta a parades dèbils. Una estratègia de divisa raonable aquí seria obrir un senyal de divisa a llarg termini a 107-08 amb una pèrdua stop inferior a 1,05, que és un altre nivell de suport molt fort. A continuació, apuntem a 110 primer, 116, després 120 i, finalment, 125.

Negociació a curt termini

A curt termini, ens veiem obligats a seguir la direcció del flux, tot i que podria anar en contra de totes les anàlisis i indicadors. La millor estratègia de divises, en aquest cas, és vendre o obrir senyals de divises en dòlars nord-americans (JPY) un cop finalitzada la recuperació. Podeu vendre quan el preu hagi assolit un nivell d’assistència anterior, que es convertirà en resistència o quan una mitjana mòbil (MA) s’hagi reduït a la baixa i ara el preu ho torni a provar, però aquesta vegada el MA està costat superior. Aquestes estratègies són més adequades en condicions normals de mercat, però la lògica és la mateixa. Per descomptat, es pot jugar amb ell de totes dues maneres, però només quan el mercat s’ha estabilitzat una mica.

Per obtenir una revisió sobre els nivells de suport i resistència comercials: estratègies de negociació de divises

Per obtenir una revisió sobre el comerç de mitjanes mòbils: estratègies de negociació de divises

El gràfic següent mostra un període després d’un gran moviment a la baixa quan el mercat cotitza de costat abans del següent moviment massiu. Durant aquest període, podem obrir tant compres com vendes de senyals o operacions de divises a curt termini. La millor estratègia de divises aquí seria comprar o vendre a nivells de suport / resistència o AM.

El primer comerç aquí seria vendre quan el preu retrocedís als 50 MA (en groc) després d’un descens de 400 pip. En aquest moment, després d’una forta baixada, seria perillós mirar de comprar. La confirmació que el descens il·lògic pot acabar (almenys a curt termini) és el fracàs de superar el primer mínim als 107,50. Només llavors ens plantejaríem comprar o obrir un senyal de compra de divises, ja que hi havia dues oportunitats de compra a curt termini. Aleshores, podem tornar a vendre quan el preu assoleixi de nou els 50 MA amb un objectiu de 30-40 pip. Podem comprar quan el preu toca el 20 MA en gris a mesura que puja, etc..

Hi ha hagut moltes bones oportunitats de compra i venda per a operacions a curt termini en USD / JPY

Com podeu veure, podem operar amb rendibilitat fins i tot en els pitjors moments. No podem canviar el mercat. Tot i que el mercat de divises sovint pot ser una bèstia, nosaltres hem d’adaptar-nos-hi. En èpoques d’immensa volatilitat, quan el preu es mou en contra de la lògica, podem obrir operacions a curt termini en la direcció de la tendència recent quan el preu fa una recuperació. També podem obrir operacions a llarg termini que van en contra de la tendència recent, però que coincideixen amb la tendència i l’anàlisi més grans. Però hem de seleccionar els nivells amb cura i seguir de prop el preu per veure com reacciona al voltant d’aquests nivells. Així és com podeu canviar amb èxit la vostra lògica contra corrent.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment