El domini de les criptomonedes, almenys per a la majoria del públic en general i fins i tot per a molts dels desenvolupadors, inversors i comerciants, és principalment una empresa de programari. Això vol dir que estan interessats en les aplicacions digitals que es poden utilitzar relacionades amb la xarxa de divises digitals bitcoin, ethereum o alguna altra cadena de blocs. Per a tots aquests individus, el maquinari de fons que permet a xarxes senceres no té una importància tan gran. Tot i que és segur suposar que cap no és aliè al fet que existeix, el nivell d’interès que proporcionen al maquinari de mineria els no miners és mínim per a tots els comptes de totes les xarxes.

Però recentment, una enorme empresa de maquinari informàtic va fer un interessant anunci relacionat amb aquest mateix tema, que va suprimir molts del domini de la moneda digital. L’empresa en qüestió si Asus taiwanesa i les seves noves unitats de processament gràfic es vendran amb un conjunt de característiques que els fan molt eficaços per al procés de hash, conegut també com a extracció de monedes.

Sèrie Mining Asus

La notícia va arribar quan la companyia va revelar les seves targetes gràfiques Mining P106 i Mining RX 470. Tots dos van ser dissenyats específicament per manejar tant la calor com l’energia del procés miner. Com que els càlculs de hash són extremadament intensos, les plataformes mineres, que normalment es fabriquen a partir d’unitats GPU, han de ser molt robustes i centrar-se també en la seva tasca principal. Pràcticament sense interfície d’usuari ni cap altre element d’un ordinador normal, els equips es col·loquen en línia i aquí són les seves tasques utilitzant els trossos de codi de la seva xarxa.

Al mateix temps, és interessant assenyalar que Asus no va marcar aquestes targetes gràfiques com a elements de futures plataformes mineres. Tanmateix, la gent no va trigar a entendre, sobretot a partir de la presentació dels productes i les seves especificacions, que eren creats amb el focus en l’eteri miner. La xarxa més gran que admet una moneda digital, que és bitcoin, ha superat el nivell de mineria individual.

En la seva etapa actual, les mines bitcoin utilitzen el que s’anomena ASIC, o circuits integrats específics de l’aplicació. BTC està estès i s’utilitza per a qualsevol cosa pòquer en línia a utilitzar Bitcoin per a la inversió. A causa d’això, les mines que s’utilitzen per donar suport a la xarxa són enormes sistemes de plataformes mineres que es troben a anys llum de qualsevol explotació minera domèstica..

Però ara sembla que Asus té una oferta interessant per a qualsevol persona que estigui relacionada amb monedes digitals però no específicament amb bitcoins. Amb el potencial de la mineria d’etereu, Asus creu clarament que hi ha beneficis per obtenir atenent a aquest mercat.

Ethereum Mining

Asus marca les seves targetes gràfiques com a dispositius dissenyats amb el propòsit d’extreure monedes, per això són capaços d’oferir taxes de hash màximes mentre funcionen a un cost mínim. Amb això, queda clar que Asus ho fa tot a part de cridar a les seves cartes elements miners.

La notícia arriba quan l’escassetat mundial de targetes gràfiques arriba a la majoria de regions del món. Els miners aficionats han informat que moltes botigues locals es queden sense aquests productes, mentre que gegantins minoristes en línia com eBay o Amazon també esgoten les seves existències.

Per a alguns, això té totes les característiques d’una GPU Rush que va tenir lloc el 2014. En aquest període, les monedes altes com la litecoïna i la dogecoïna van començar a ser explotades per un grup creixent d’individus, comprant totes les existències disponibles de targetes gràfiques. Aquesta vegada, sembla que l’èter és la moneda escollida per a molts nous miners.

Però tots aquells que decideixin entrar en aquest domini es trobaran amb un problema creixent per a la seva nova operació. Tot i que les targetes gràfiques com aquestes llançades per Asus poden ser més eficients, la dificultat de resum augmenta constantment, ja que dicta el protocol de xarxa bàsic.

Pel que fa a l’eteri, la tendència mostra un nivell de dificultat triplicat que es va produir en el període comprès entre finals d’abril i finals de juny d’aquest any. A la llarga, la mateixa dificultat continuarà creixent i només és qüestió de temps que la xarxa hagi de canviar a una configuració similar a la que utilitzen els miners de BTC durant molt de temps..

Invertir en Ethereum?

El mes de juny de 2017 va ser un període de temps en què molts van creure que es durà a terme l’anomenat flippening, en què l’etereu pren el relleu de Bitcoin com a líder pel que fa a la capitalització del mercat. No obstant això, durant els darrers dies, no es va produir res dels inicis, ja que ETH va començar a baixar de preu.

Ara, ronda els 250 dòlars i, en el millor dels casos, els signes de recuperació de la xarxa en un curt període de temps són dubtosos. Un dels principals motius pels quals es va vendre tanta ETH és el fet que diversos ICO van començar a treure fons, alimentat pels inversors que esperen aconseguir beneficis més grans en un termini més curt.

Però qualsevol persona que vulgui iniciar-se en la mineria d’ETH hauria d’estar preparat per aplicar-se a una inversió a llarg termini. Si no, han de tenir grans instints comercials per aconseguir un flux constant de beneficis. El mateix problema no existeix quan es tracta de la inversió a llarg termini en etereum i això no canviarà amb una o fins i tot més caigudes de preus als mercats mundials..

Força latent de la xarxa

Malgrat la caiguda, molts experts han tornat a subratllar la seva opinió que aquesta moneda digital seguirà sent molt rellevant, però també produirà un gran avenç en algun moment futur. Quan això passi, s’obtindran grans beneficis, sobretot quan es tracta de miners que han guardat les seves monedes.

És possible que els canvis no tinguin una forma tan intensa com el seu nom indica: ara mateix, els diners intel·ligents diuen que es produiran, però ningú no pot saber amb certesa quan. Però, el consens és que la xarxa ethereum guanyarà en valor i posició al mercat. Per això, qualsevol persona que hagi començat a explotar ETH faria bé de conservar les seves monedes i esperar l’increment de preus que, sens dubte, s’acosta.

Font: CoinDesk

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment