Què són els tipus d’interès?

Amb quina freqüència heu sentit el terme tipus d’interès? Aposto milers de vegades, segons el temps que porteu en aquest negoci. El nostre equip ho ha esmentat moltes vegades a les actualitzacions diàries i a les anàlisis setmanals i disposa de diversos articles sobre els bancs centrals que afecten aquestes taxes. També tenim una estratègia de divises sobre els tipus d’interès. Però, aprofundim en els tipus d’interès, què són i com afecten el mercat de divises.

Normalment, quan la gent normal coneix les taxes d’interès, pensa instintivament en el percentatge anual de la hipoteca o préstec que paga al banc a canvi d’utilitzar els diners del banc per finançar la compra de casa seva, i això és correcte. Un tipus d’interès és bàsicament el percentatge anual que heu de retornar al prestador pels diners que heu demanat en préstec.

Diguem que vau contractar una hipoteca de 100.000 dòlars per comprar una casa. Les taxes d’interès es calculen i s’expressen anualment, de manera que amb un tipus d’interès del 4% pagareu 4.000 dòlars anuals al prestador, a més del principal, que és la hipoteca de 100.000 dòlars. Si teníeu una hipoteca de 20 anys, pagareu 80.000 dòlars addicionals al banc.

Però a això no es refereix exactament l’argot de divises quan esmentem els tipus d’interès. Es calculen de la mateixa manera, però, el tipus d’interès en divises és la taxa que els bancs de segon nivell pagarien a un banc central per utilitzar els seus diners. Els bancs centrals presten diners als bancs de segon nivell i per això han de pagar interessos. Aquest és el tipus d’interès al qual ens referim en divises.

Qui controla els tipus d’interès i per què es mouen?

Tanmateix, hi ha un altre tipus d’interès a les divises. A més de demanar prestat diners, els bancs de segon nivell i altres institucions dipositàries dipositen els seus diners extra al banc central com el lloc més segur per guardar-los. Per això, reben interessos a canvi. En aquest article, ens centrarem en el tipus anterior, conegut com el tipus d’interès principal

Si voleu canviar els tipus d’interès els heu d’entendre

Atès que el banc central decideix moure els tipus cap amunt o cap avall, és el banc central qui estableix els tipus. Però no actua com un cos sòlid. Els bancs centrals estan formats per diversos membres, que voten tots per augmentar o reduir els tipus d’interès en cada reunió oficial. El nombre de membres depèn del banc; el Banc d’Anglaterra (BOE) té nou membres, la Reserva Federal (FED) 12 membres i el Banc Central Europeu (BCE) està format per 25 membres del consell. L’economia també ha tingut una gran prioritat en les darreres dècades pel que fa a la política monetària dels bancs centrals.

Com afecten els tipus d’interès a la negociació de divises

Ens dediquem al negoci de divises i a tots ens interessa per què i com afecten les accions del banc central al mercat de divises. Però no és tan difícil d’entendre. Com més baix sigui el tipus d’interès, menys disposats estaran els bancs de segon nivell a mantenir els diners dipositats al banc central, per tant, més diners en circulació. Sabem que els diners són una mercaderia igual que qualsevol altra, de manera que, a mesura que hi ha més mercaderies, més barates són.

Vegem un exemple: l’economia japonesa ha estat en recessió des de fa molt de temps, de manera que el Banc del Japó (BOJ) va reduir el tipus d’interès dues vegades en els darrers 5 anys fent-los negatius, cosa que significa que si els bancs de segon nivell els diners dipositats al BOJ hauran de pagar interessos al BOJ. Els grans bancs locals i internacionals, òbviament, no volen pagar un 0,10% d’interès, de manera que prefereixen retirar el ien dipositat al BOJ que llençar-lo a l’economia. Això beneficia l’economia japonesa, que encara no hem vist, però debilita la moneda perquè hi ha molt més iens en circulació. Com es pot veure al gràfic següent, el dòlar nord-americà (YEN) ha augmentat ambdues vegades quan es va produir una reducció significativa de la taxa.

Ara hi ha tres períodes de reacció dels preus quan es redueixen els tipus d’interès:

  1. Abans de la retallada per anticipació del mercat
  2. En les primeres hores just després del tall
  3. Durant les setmanes / mesos posteriors al tall, com en el cas següent

Tot depèn de com es fixi el preu de la reducció / pujada de la taxa i de com es posiciona el mercat de divises. Si el banc ha advertit al mercat que vindrà una reducció / pujada de tipus, el mercat ha previst que no hi haurà sorpreses. Les sorpreses provoquen reaccions emocionals immediates, que valen centenars de pips en els primers minuts / hores i seguides d’un moviment encara més gran en els dies / setmanes o fins i tot en els mesos següents, en funció de la mida de la reducció / pujada de la taxa. Requereix l’experiència adequada per interpretar la reacció adequada d’una reducció / pujada del tipus d’interès, però podeu seguir les nostres actualitzacions diàries del mercat per saber com reacciona el mercat diàriament.

El USD / JPY ha augmentat més de 50 cèntims després de la intervenció del BOJ

Exemples de reacció del mercat als canvis de tipus d’interès

Normalment, el preu de la moneda relacionada va en la mateixa direcció que la decisió sobre el tipus d’interès, és a dir, quan es redueixen els tipus, la moneda es deprecia i quan augmenten els tipus, la moneda s’aprecia. Però hi ha moments en què el preu i la decisió de la taxa es mouen en direccions oposades, així que donem una ullada a tots dos escenaris amb dos exemples recents..

En primer lloc, donem una ullada a EUR / USD quan el FED va augmentar els tipus d’interès del 0,25% al ​​0,50% el desembre del 2015. Abans de l’anunci, EUR / USD augmentava, però un cop fet l’anunci de la pujada dels tipus, el preu va començar a baixar, cosa que significa que el USD es feia més fort; dos dies després, aquest parell es va trobar 200 pips inferior. Va ser un moviment molt esperat de la FED i, per tant, no va ser una gran sorpresa. Com que el moviment no va ser molt violent, el parell EUR / USD va continuar negociant-se a prop dels mínims entre 1,08 i 1,10 durant diverses setmanes.

L’EUR / USD va baixar 200 pips quan el FED va augmentar els tipus, però va augmentar 300 pips quan el BCE els va reduir

En el segon exemple, (la segona fletxa a la part dreta del gràfic), el BCE va reduir els tipus d’interès de finançament del 0,05% al ​​0% i els tipus de dipòsit del -0,20% al -0,30%. L’euro inicialment va perdre 200 pips, que semblaven ser la reacció correcta. Després es va invertir i va tancar el dia uns 450 pips més amunt. Què diables va passar? Després que el BCE va reduir els tipus d’interès i va afegir QE addicional, el mercat va arribar a la conclusió que el BCE estava fora de blindatge i que aquestes accions ajudarien l’economia de la zona euro, un positiu per a l’euro a llarg termini i, per tant, els inversors. es van afanyar a reposicionar-se.

De fet, això va resultar ser principalment negatiu per al dòlar nord-americà, perquè el que va començar com l’enfortiment de l’EUR / USD es va convertir en una àmplia venda de dòlars nord-americans perquè el dia va perdre diversos centenars de pips contra la resta de parells. Per tant, si veieu una decisió sobre el tipus d’interès al calendari i voleu canviar-la, avalueu tots els factors. Té un preu, és una sorpresa, fins a quin punt serà el tall / caminada?

Com podeu veure, els tipus d’interès afecten realment el mercat de divises. De vegades, l’efecte és menor perquè el mercat espera una pujada o una reducció dels tipus i, de vegades, el canvi d’un banc central és una sorpresa, que tindrà un impacte més gran. Sovint, el preu de la moneda relacionada va en la mateixa direcció que els tipus d’interès, però no sempre, de manera que heu de tenir cura de llegir l’acció del preu i analitzar molts altres factors..

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment