Revisió de LastPass Password Manager

Captura de pantalla d'una secció de pàgina de lastpass.com Pàgina inicial de LastPass

LastPass és un popular gestor de contrasenyes, disponible com a complement del navegador, així com una aplicació autònoma per a telèfons intel·ligents, tauletes i PC. Ofereix versions gratuïtes i premium i també està disponible per a famílies, equips i empreses. Amb un robust conjunt de productes, sembla que probablement hi hagi una versió LastPass per a tothom, però com se sap quin triar?

Concepte de gestor de contrasenyes

El primer pas per reduir això pot ser preguntar-se: “Necessito un gestor de contrasenyes?” La resposta a aquesta pregunta és gairebé segur que sí, i si fins ara no us hi heu plantejat, probablement ho hauríeu de fer. Amb l’increment de la violació de dades i el ciberdirecció, és més important que mai que els usuaris protegeixin les seves dades personals.

Il·lustració de connexions a Internet

Hi ha milions de dispositius en línia i connectats a Internet a tot el món i els usuaris tenen una mitjana de 200 comptes en línia. Aquests elements es combinen per crear moltes contrasenyes per recordar. Algunes de les maneres d’utilitzar-la és utilitzar la mateixa contrasenya o una variació de la mateixa contrasenya a tots els llocs. Tanmateix, és una idea terrible: els pirates informàtics que accedeixen a una contrasenya podran accedir a nombrosos comptes mitjançant aquesta contrasenya. Una de les primeres regles de seguretat a Internet no és mai reutilitzar la mateixa contrasenya.

Aquí és on gestor de contrasenyes entra.

Per què utilitzar un wpx_istrador de contrasenyes?

Gestió i emmagatzematge remot de dades

Gestors de contrasenyes elimineu la necessitat de recordar centenars de contrasenyes o de guardar un tros de paper en algun lloc amb totes les contrasenyes escrites, que després s’esborraran sempre que calgui una actualització de la contrasenya. Els gestors de contrasenyes proporcionen bàsicament accés a bústies en línia segures que contenen tota la informació de l’usuari (contrasenyes, informació de pagament i molt més), tot protegit amb una sola contrasenya mestra. D’aquesta manera, només heu de fer un seguiment d’una contrasenya en lloc de centenars. El cas d’utilitzar un gestor de contrasenyes és bastant senzill: ho hauríeu de fer. Aleshores, la veritable pregunta és: quina faig servir i quina versió de la que trio necessito?

Quin trio??

Captura de pantalla d'una secció de pàgina de lastpass.com Pàgina inicial de LastPass

Esperem ajudar-vos a reduir una mica el camp amb la revisió de LastPass. Està disponible en una versió gratuïta, així com en Versió premium per 36 dòlars l’any (LastPass ho anuncia com a 3 dòlars al mes, però es factura anualment). A Versió per a famílies també està disponible per a 4 dòlars al mes (facturat a 48 dòlars per any) que ofereix 6 llicències LastPass individuals, on cada membre de la família amb llicència té accés a carpetes compartides il·limitades amb altres usuaris del mateix compte. LastPass Families ofereix totes les funcions i eines d’un compte Premium.

Les diferències es confonen una mica, així que comencem per veure exactament com LastPass funciona i quines funcions ofereix. Observarem què s’inclou amb la versió gratuïta i què s’inclou amb una versió Premium o familiars de pagament.

Com funciona

Representació 3D de fileres i columnes de panys de ferro amb coixinets de ferro que destaquen en un metall vermell brillant

La clau de la funcionalitat de LastPass és la contrasenya mestra. Com es va esmentar anteriorment, tenir una volta protegida amb una sola contrasenya facilita la vida que haver de recordar nombroses contrasenyes. La contrasenya principal és la clau del fitxer Volta LastPass, on s’allotgen totes les altres contrasenyes, així com altres dades i informació que trieu. Podeu accedir a aquest magatzem de diverses maneres, ja sigui en línia mitjançant una extensió del navegador, al telèfon intel·ligent o a la tauleta o, per als usuaris Premium, a un escriptori de Windows. Les dades es poden omplir automàticament en un formulari o podeu copiar-les i enganxar-les per accedir-hi allà on les necessiteu. Cadascun d’aquests mètodes d’accés és increïblement útil en si mateix.

Extensió del navegador LastPass

Captura de pantalla d'una secció de pàgina de lastpass.com Pàgina d’extensió del navegador de LastPass: com funciona

L’extensió del navegador de contrasenyes LastPass és, en molts aspectes, l’eix vertebrador de LastPass, ja que la majoria d’usuaris han d’emplenar informació de contrasenya quan naveguen per Internet. Està disponible a la majoria de navegadors i plataformes: inclou no només Windows i Mac, sinó també Linux, disponible a Google Chrome, Firefox i Opera per a les tres plataformes. Per a Mac, també està disponible a Safari, i està disponible per a Mac i Windows a la nova versió basada en Chromium Microsoft Edge. Per a Windows, també inclou versions anteriors de Internet Explorer i Microsoft Edge.

Captura de pantalla d'una secció de pàgina de lastpass.com Maneres de baixar LastPass

Per a la majoria de navegadors, l’extensió es pot instal·lar a través de la galeria d’extensions o complements del navegador, però també estan disponibles directament des del lloc del gestor de comptes de LastPass. Depèn de vosaltres el que trieu: la majoria d’usuaris de Chrome, per exemple, estan força acostumats a navegar per la galeria d’extensions, mentre que la navegació en altres navegadors pot no ser tan clara. Tot i això, si instal·leu directament des del gestor de comptes LastPass, LastPass elimina la confusió reconeixent els navegadors instal·lats a l’ordinador i oferint un enllaç a l’extensió del navegador per a cadascun. És un toc agradable que simplifica encara més les coses.

Extensió crom LastPass Extensió de Chrome de LastPass

El resultat final de la instal·lació de l’extensió del navegador és un element de menú a la barra del navegador que us permet omplir contrasenyes, informació de pagament i altra informació amb dades del magatzem. Podeu fer-ho fent clic a la icona LastPass a la barra del navegador o a la icona LastPass que apareixerà dins dels propis formularis..

LastPass també omple més que les contrasenyes. Una de les seves millors característiques és la seva capacitat per emmagatzemar informació de pagament amb targeta de crèdit, números bancaris i d’encaminament, adreces i molt més, i tenir formularis emplenats automàticament en registrar-se a un esdeveniment o fer la compra en un carretó electrònic. Amb un sol clic, podeu estalviar-vos la molèstia d’escriure la mateixa informació una vegada i una altra o de desplaçar-vos pels infinits menús desplegables. (Igual que amb la informació de contrasenya, alguns llocs semblen funcionar millor que altres, però l’opció de copiar / enganxar sempre està disponible a la barra de menú també.)

Escriptori i mòbil

Captura de pantalla d'una secció de pàgina de lastpass.com Pàgina inicial de LastPass

També estan disponibles les aplicacions per a ordinadors i mòbils. Les aplicacions mòbils estan disponibles per a telèfons intel·ligents i tauletes tant a Apple iOS com a Android i s’inclouen amb la versió gratuïta. La versió Premium de LastPass inclou LastPass per a aplicacions. Això funciona a les màquines Windows i permet omplir automàticament les aplicacions, a més de permetre iniciar les aplicacions directament des de la icona de la safata. Per als usuaris de Windows, això només fa que valgui la pena la versió Premium de LastPass, ja que és una experiència fluida i simplifica moltes activitats que, en cas contrari, podrien implicar molta recerca de contrasenyes, per exemple, heu canviat la vostra contrasenya de Gmail i heu de -Introduïu-lo també a la versió d’escriptori d’Outlook.

La volta

Captura de pantalla d'una secció de pàgina de lastpass.com Pàgina de volta de LastPass

No importa la plataforma o mètode que utilitzeu per accedir-hi, però, totes les carreteres de LastPass tornen a la volta. Tal i com sona, LastPass emmagatzema tota la vostra informació valuosa a la volta. Conté contrasenyes, bitllets, targetes bancàries, informació del compte bancari i molt més.

Captura de pantalla de les funcions premium de lastpass.com Funcions Premium de LastPass

Amb la versió Premium de LastPass, en podreu arribar 1 GB d’emmagatzematge de documents segur per a articles com ara els permisos de conduir, passaports i altres documents crítics. Aquest és un extra extra per als usuaris Premium, ja que és una ubicació d’emmagatzematge segur d’aquest tipus de documents que voldreu fer un seguiment, sovint quan empleneu sol·licituds de préstec, per exemple, necessitareu una còpia del vostre carnet de conduir . És fantàstic tenir-ne una còpia a mà i no haver d’escanejar-la i desar-la cada vegada, però no voleu deixar aquest tipus d’informació d’identificació personal en una ubicació d’emmagatzematge al núvol no segura.

Algoritmes de seguretat i xifratge

Captura de pantalla d'una secció de pàgina de lastpass.com Secció de seguretat de LastPass

Els fitxers emmagatzemats al magatzem, juntament amb les contrasenyes i les notes, es xifren. Implementa LastPass Xifratge AES-256 bits amb PBKDF2 SHA-256 i hash salats, que garanteixen la seguretat al núvol. La contrasenya mestra genera una clau de xifratge única per accedir al magatzem.

Autenticació multifactor

Captura de pantalla d'una secció de pàgina de lastpass.com Secció de seguretat de LastPass

Una de les millors i més crítiques funcions que LastPass ofereix és l’autenticació multifactor. Es tracta d’una capa de seguretat addicional que requereix un segon pas abans d’accedir al vostre compte. Actualment, la majoria d’experts en seguretat recomanen l’autenticació multifactor, ja que fins i tot la contrasenya millor i més complexa està sotmesa a pirateria o robatori. L’activació de l’autenticació multifactor ajuda a protegir el vostre compte LastPass i totes aquelles dades valuoses del magatzem, contra pirates informàtics, incompliments de dades, registres de claus i altres amenaces..

Activeu l'autenticació multifactor al compte LastPass Activeu l’autenticació multifactor al compte LastPass

Per habilitar l’autenticació multifactor, simplement aneu al menú Configuració del compte i trieu la pestanya Opcions de multifactor. Aquí veureu una llista d’opcions disponibles. Per als usuaris gratuïts, les opcions són les següents Authenticator LastPass, Google Authenticator, Microsoft Authenticator, Toopher, Duo Security, Transakt, i un autenticador de quadrícula. A excepció del mètode de quadrícula, aquestes opcions envien notificacions automàtiques al vostre telèfon intel·ligent, ja que us permeten acceptar o rebutjar l’inici de sessió o generar un codi únic que podeu introduir a LastPass. L’autenticació multifactor de quadrícula és per a aquells que no volen utilitzar els seus telèfons ni altres dispositius mòbils: aquests usuaris poden imprimir un full de paper que s’utilitza per buscar valors concordants específics proporcionats per LastPass en iniciar la sessió..

Alternatives per a Yubikey

La versió Premium de LastPass afegeix dues opcions importants per a l’autenticació multifactor. Un d’ells és el ús del Yubikey de Yubico. Dissenyat com una opció d’autenticació extra segura, el fitxer Yubikey és un dispositiu petit i desconnectable que es pot utilitzar inserint-lo en un ordinador o mitjançant la tecnologia NFC en un telèfon. Permet un nivell addicional de flexibilitat i seguretat per als usuaris Premium.

Tots els Yubikeys comparats

YubiKey 5ci

YubiKey 5Ci

 • Ideal per a usuaris de Mac
 • Connector USB-C i Lightning
 • Impermeable i resistent a l’aixafament

COMPRA ARA YubiKey 5c

YubiKey 5C

 • Ideal per a usuaris de Mac
 • Connector USB-C
 • Podeu estalviar 20 dòlars si no necessiteu el connector Lightning

COMPRA ARA Clau de seguretat NFC

Clau de seguretat NFC

 • El millor per a usuaris que no són de LastPass
 • Versió econòmica del 5 NFC
 • El millor per als usuaris que no poden gastar molt

COMPRA ARA yubikey fips series

Sèrie YubiKey FIPS

 • El millor per a treballadors i contractistes federals
 • Conegueu el nivell més alt de garantia de l’autenticador a partir de les últimes directrius FIPS
 • Està disponible en totes les versions de YubiKey

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ

L’altre mètode d’autenticació multifactor disponible per als usuaris de LastPass Premium és l’autenticació d’empremta digital / targeta intel·ligent. Proporcionar assistència per a Windows Biometric Framework, així com per a altres lectors d’empremtes dactilars, permetent-ho utilitzar la vostra empremta digital per iniciar sessió al magatzem, en lloc d’introduir la contrasenya mestra..

Captura de pantalla d'una secció de pàgina de lastpass.com Pàgina de suport de LastPass

LastPass fa notar que això també funciona per a les respostes de contrasenya, cosa que pot estalviar molt de temps, ja que és una bona pràctica de seguretat exigir la introducció de la contrasenya mestra per accedir a determinades àrees del magatzem, com ara el crèdit. informació de la targeta.

Altres avantatges premium

Les lletres que formen la paraula beneficis

Hem observat algunes diferències entre les versions gratuïtes i Premium de LastPass, sobretot l’aplicació d’escriptori de Windows (anomenada LastPass for Applications) i l’1 GB d’emmagatzematge de documents segur. Altres avantatges inclouen la compartició d’un a molts, que facilita la compartició d’un element segur amb un grup de persones (la versió gratuïta permet compartir articles amb una altra persona).

Captura de pantalla de lastpass.com Funció d’accés d’emergència de LastPass

L’accés d’emergència també és una característica Premium: podeu designar l’adreça de correu electrònic d’una persona de confiança per accedir al vostre magatzem. El contacte ha de sol·licitar l’accés, que podeu rebutjar en un període d’espera especificat; per exemple, el meu contacte d’emergència pot sol·licitar l’accés i, si no el rebutjo en un termini de tres hores, podrà afegir la meva volta al seu compte LastPass. Aquesta és una característica essencial, com la necessitat de manejar vida digital – les contrasenyes i altres coses – després de la mort, s’ha tornat cada vegada més crític en aquesta era digital.

Finalment, els usuaris Premium tenen accés a l’assistència tècnica prioritària: les consultes d’assistència dels membres Premium i Family van a la part superior de la cua.

Necessiteu un gestor de contrasenyes

Il·lustració de protecció de dades

Si no us estava convençut abans, esperem que ara us adoneu que necessiteu definitivament un gestor de contrasenyes i simplement heu de decidir quin. Sens dubte, us podem recomanar LastPass: és senzill d’utilitzar, intuïtiu i les seves característiques de seguretat converteix-lo en una elecció sòlida. A l’hora de decidir entre la versió gratuïta i la versió Premium, es tracta de quines funcions són importants: per als usuaris de Windows, diríem que només la funció LastPass for Applications la converteix en una qüestió de joc. Tanmateix, fins i tot si utilitzeu un Mac, la funció d’Accés d’emergència és un motiu prou convincent per pagar la versió Premium. Els 1 GB d’emmagatzematge segur i addicional autenticació multifactor les opcions són bons; el preu de Premium és prou baix com perquè qualsevol d’aquests valgui la pena.

Captura de pantalla de lastpass.com LastPass: milions de persones de confiança

El camp dels gestors de contrasenyes és ampli i esperem que us haguem ajudat a reduir-lo amb aquesta revisió del gestor de contrasenyes. Resum: LastPass és un dels noms més coneguts del camp del gestor de contrasenyes i la versió Premium és una opció excel·lent per a gairebé qualsevol persona..

Valoració

Veredicte final

La nostra valoració

9.3

Visiteu el lloc

Preguntes freqüents

Què és la gestió de contrasenyes?

La gestió de contrasenyes és un conjunt de principis i pràctiques recomanades per als usuaris mentre emmagatzema i gestiona les contrasenyes d’una manera eficient per protegir les contrasenyes per evitar accessos no autoritzats.

Per què és important la gestió de contrasenyes?

El gestor de contrasenyes ajuda a protegir les vostres contrasenyes mitjançant una contrasenya aleatòria diferent per a cada compte, com a mínim un cop hàgiu substituït totes les contrasenyes reutilitzades..

Com triar un gestor de contrasenyes?

Heu de buscar algunes característiques a l’hora d’escollir un gestor de contrasenyes: un generador de contrasenyes aleatòries, un “magatzem” protegit amb contrasenya, xifrat de cap a extrem, en desenvolupament actiu, auditat per investigadors independents. hauria de ser compatible amb extensions per a navegadors ben utilitzats.

Els gestors de contrasenyes són realment segurs??

Els gestors de contrasenyes animen els usuaris a practicar un bon principi de seguretat: una contrasenya única, llarga i complexa.

Què passa si el meu gestor de contrasenyes és piratejat?

Si els pirates informàtics obtenen totes les dades que té el gestor de contrasenyes, haurien de provar totes les contrasenyes possibles per veure si funcionen, ja que els pirates informàtics només veuen un munt de contrasenyes codificades.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment