Durant la sessió de negociació asiàtica de dilluns, el WTI Els preus del cru no van poder aturar el biaix baixista de la setmana passada, mantenint-se deprimit al voltant del nivell de 48,00 dòlars. Val la pena recordar que els preus del cru van registrar la seva primera pèrdua setmanal des d’octubre, ja que la soca B.1.1.7 de COVID-19, juntament amb el descobriment d’una segona soca mutant del virus, va provocar temors que més països poguessin imposar bloquejos. , que al seu torn va exercir una pressió de venda sobre els preus del cru.

El cru acabarà aquest any amb un to agre, ja que el risc de demanda a curt termini de més bloquejos i restriccions de viatge eclipsa l’optimisme davant les notícies d’estímul i les vacunes COVID-19. A més, les darreres possibilitats d’alça de producció dels principals productors el 2021 també podrien afegir una pressió baixista als preus del cru. En contrast amb això, el sentiment optimista del mercat va ajudar a limitar les pèrdues més profundes en els preus del cru amb més rendiment. El clima optimista del mercat va ser recolzat per les notícies que suggereixen que el president dels Estats Units, Donald Trump, ha signat les últimes mesures d’estímul. Mentrestant, el dòlar nord-americà de gran abast no va aconseguir cap tracció positiva, baixant el dia, cosa que també va donar suport als preus del cru, limitant les pèrdues més profundes, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar americà. De moment, el cru es cotitza a 48,17 dòlars i es consolida entre 47,51 i 48,28.

La soca B.1.1.7 del coronavirus ha donat lloc a noves mesures de bloqueig a tot el món, que amenacen contínuament la recuperació de la demanda de cru. El ressorgiment del coronavirus (COVID-19) al Regne Unit, Europa i els EUA augmenta contínuament, cosa que fa que s’imposin restriccions més estretes a la major part del Regne Unit, en un esforç per controlar la propagació d’ambdues soques, mentre que el Drac Nation ha afegit el seu nom a la llista de països que han suspès els vols de passatgers al Regne Unit. A part d’això, els Estats Units també preparen una onada post-nadalenca de casos de COVID-19. Segons l’últim informe, el nombre de casos globals de COVID-19 va superar els 80,7 milions el 28 de desembre. La raó del baixista preu del cru també es podria associar a les últimes esperances d’una pujada de la producció per part dels principals productors el 2021. Com segons l’últim informe, el viceprimer ministre rus Alexander Novak va anunciar que Rússia està considerant augmentar la producció de petroli d’un grup de grans productors, conegut com a OPEP +, per altres 500.000 barrils diaris (BPD), a partir de febrer, a la cimera del proper mes principals productors mundials de petroli. El càrtel va anunciar una reducció rècord de la producció de 9,7 milions de barrils diaris a l’abril després que els bloquejos provocats pel coronavirus fessin caure els preus. No obstant això, aquests títols mixtos també van tenir un paper important a l’hora de soscavar els preus del cru. Tot i aquestes preocupacions, el sentiment comercial del mercat va aconseguir ampliar el seu rendiment positiu durant la nit i es va mantenir recolzat per l’optimisme sobre les últimes mesures d’estímul i les possibles vacunes / tractament per el coronavirus altament infecciós. Val a dir que el president nord-americà Trump va signar el paquet d’ajuda i despesa en pandèmia de 2,3 bilions de dòlars a principis del dia, cosa que va impulsar el sentiment dels inversors i va donar un cert suport als preus del cru amb un rendiment més alt, limitant així les pèrdues posteriors. Com sabem, Trump va advertir prèviament que no signaria el projecte de llei fins que l’import dels controls d’estímul no s’elevés a 2.000 dòlars dels 600 dòlars actuals. El Congrés votarà aquesta quantitat augmentada més endavant. No obstant això, l’evolució positiva del paquet COVID-19 continua afavorint l’estat d’ànim del mercat, ajudant a limitar les pèrdues més profundes del preu del cru.

Mentrestant, les pèrdues en els preus del cru també es podrien associar a les últimes dades xineses baixistes, que mostren que les importacions xineses de concentrat de coure australià van caure un 34%, fins a 26.717 tones al novembre, que és el nivell més baix des del gener del 2017, segons el les dades publicades per l’Administració general de duanes. Les importacions van caure quan el govern xinès va dir a les empreses que no compressin mineral de coure i que no es concentressin a Austràlia, a causa de la constant agudització de les relacions entre els dos països..

A banda d’això, el president nord-americà Trump també ha elevat les tensions geopolítiques a l’Orient Mitjà, culpant l’Iran de l’atac de coets de diumenge a prop de l’ambaixada dels Estats Units a Bagdad. Tot i això, el ministeri d’exteriors iranià ha rebutjat l’acusació. En absència de dades / esdeveniments clau el dia, els comerciants del mercat mantindran els ulls posats en els catalitzadors de risc, com ara la geopolítica i els problemes del virus, per no oblidar el Brexit. Bona sort!

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment