L’expansió de l’ecosistema de la moneda digital el 2017 ja està ben documentat. Amb moltes monedes digitals, inclòs el bitcoin, que guanyen valor substancial en un període de temps realment curt, hi ha una clara sensació d’un gran canvi en l’estructura financera del món..

Tot i que això pot semblar una exageració, cal dir que mai a la història una mercaderia / moneda no física i nacional no ha aconseguit adquirir tanta riquesa en un període de temps tan reduït. Això no només inclou un parell de mesos previs, sinó tot el període de temps des que les criptomonedes es van activar.

És important recordar que avui en dia BTC s’utilitza per a tot allò que abasta des de l’adquisició de préstecs en línia fins a la visita casinos de bitcoins en línia, però tot el sistema té menys de 10 anys. Des del moment en què es va activar, va aconseguir, més que cap altra criptomoneda fins ara, acumular un enorme valor de mercat i reunir milions d’usuaris.

Tot i això, malgrat això, la majoria d’aquests usuaris són aquells que van adquirir la criptomoneda els primers dies de la xarxa mitjançant la mineria individual o alguna altra empresa, o bé són individus rics que van decidir entrar al domini de la moneda digital com a forma de diversificar la seva cartera d’inversions. Naturalment, un gran nombre d’empreses, fons de cobertura i altres organitzacions financeres i empresarials tenen moneda digital, però quan es tracta dels usuaris individuals reals, els grups esmentats anteriorment semblen seguir sent els dominants.

A mesura que la moneda digital augmenta tant pel que fa al preu com a la seva rellevància a nivell mundial, molts es pregunten quan començarà l’adquisició d’usuaris a gran escala. Aquests són alguns dels fets que aporten llum sobre la mateixa qüestió.

Fins i tot es necessiten usuaris finals?

Des del repunt de la caiguda del 2013 que va demostrar que la xarxa bitcoin sobreviurà, hi ha hagut una clara necessitat de reunir més usuaris. Però, aquesta empenta es va reduir lentament per a molts de la comunitat de divises digitals en el moment en què la mineria individual va deixar de ser viable, cosa que es va produir fins i tot abans del 2013.

Els primers anys, el concepte bàsic de la xarxa P2P que executava el sistema bitcoin era descentralitzar-lo tant com fos possible. La visió dels creadors, tan borrosa com això podria semblar avui, era proporcionar al públic un sistema que controlen mitjançant la posada en comú dels seus recursos, en aquest cas, la seva potència informàtica..

Però, a mesura que va créixer el nombre de nodes de resum a la xarxa i va augmentar la dificultat de l’operació de resum, els ordinadors domèstics normals simplement no tenien el potencial de càrrega de treball per extreure monedes com a operació secundària o de fons. A causa d’això, els usuaris van començar a crear plataformes per a la mineria que van poder utilitzar la potència de la GPU en lloc de les CPU i proporcionar-los els resultats desitjats..

Això tampoc va durar, fins i tot amb la formació de piscines mineres dedicades. Ràpidament, el potencial xinès conegut avui va entrar en escena amb la mineria a escala industrial i es va fer càrrec de la major part del poder de la xarxa. Altres grans mines o consorcis de mines van seguir el mateix.

Amb això, la idea d’un usuari normal que executés una operació de mineria de bitcoins al seu ordinador portàtil o a l’escriptori simplement va desaparèixer. A mesura que el procés d’adquisició, manteniment i negociació de bitcoins va començar a implicar cada vegada més diners fiduciaris, els usuaris habituals van començar a quedar marginats..

Avui, alguns de la comunitat diuen que qualsevol iniciativa per generar nous usuaris de nivell final o persones que simplement vulguin emprar bitcoins apostes en línia, la compra de béns o qualsevol cosa similar és més o menys inútil. En qualsevol cas, el futur de la xarxa es traçarà mitjançant l’entrada o la sortida de grans fons, no els provinents dels usuaris individuals (que, en qualsevol cas, es mantindran petits en comparació).

El bàsic de la xarxa

La tesi esmentada anteriorment és correcta en el sentit que, durant els propers dos anys, Bitcoin serà un parc infantil per a aquells amb recursos financers a gran escala. La moneda digital es comprarà i es vendrà amb beneficis, de la mateixa manera que altres mercaderies negociables.

No obstant això, hi ha un gran defecte en la idea que no cal un creixement dels usuaris finals. Independentment del potencial de negociació provinent d’individus o organitzacions riques, l’agrupació d’usuaris finals serà el que faci que la xarxa sigui resistent a pressions externes o s’obri a elles.

Els nous actius de criptomoneda continuaran sorgint i si la presència de diners és l’única cosa que està cridant l’atenció als inversors, tard o d’hora alguna altra xarxa prendrà el seu lloc. N’hi ha prou amb fixar-se en l’augment de la xarxa Ethereum i el seu èter per veure que d’altres tenen el que cal per destronar bitcoin.

De fet, a mesura que l’espai monetari digital es diversifica en termes de funcions i accessibilitat, Bitcoin té tot per perdre com a líder del paquet. En aquest sentit, una gran base d’usuaris és l’única taxa viable a llarg termini que pot protegir-se dels grans canvis en aquesta cursa.

Suport a la base

Com en moltes altres empreses, una gran base d’usuaris és el que proporciona estabilitat a un determinat producte o empresa. Pot ser que no sigui l’únic factor d’estabilitat de la imatge, però sens dubte és important. La mateixa base d’usuaris protegeix l’aventura de canvis sobtats que segurament es produiran a mesura que el mercat es realineja constantment, cosa que condueix regularment a grans canvis en el preu BTC.

Ara bé, els mateixos canvis no són tan tangibles perquè no afecten un grup nombrós de persones. Però, quan el mateix grup es fa més nombrós, les conseqüències dels efectes comercials poden ser molt més acusades. Avui en dia, el bitcoin ha canviat molt la seva reputació d’alguna cosa marginal a alguna cosa molt interessant, però també volàtil.

Aquesta no és una crida a l’acció ideal per atraure usuaris habituals, però altres avantatges podrien ser més evidents si se subratllen. Perquè això passi, la comunitat de desenvolupament i comerç ha d’exercir la seva influència pública i continuar treballant per incorporar a la xarxa gent més normal. Amb ells, tots els membres de l’ecosistema se’n beneficiaran, sobretot pel que fa al futur davant de la xarxa bitcoin.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment