Sembla que la popularitat del Greenback creix cada dia. Durant els darrers deu dies de negociació, el dòlar nord-americà ha anat guanyant terreny constantment davant dels seus principals homòlegs. Avui, el USD / JPY ha publicat un dia bastant impressionant i actualment està pressionant el nivell alt que es va formar el 2 de setembre. Mireu el següent gràfic:

 

Gràfic diari USD / JPY

En els darrers 12 dies comercials, aquest parell ja ha guanyat més de 400 pips. El que estem veient aquí és la formació de màxims i mínims més alts, característiques d’una tendència alcista. Tot i que encara no podem dir que el parell tingui una tendència alcista, no podem negar el fort rebot que hem vist recentment en el tipus de canvi. La mitjana mòbil de 200 dies es troba a uns 360 pips de distància i hi ha un nivell de resistència important al voltant de 107.494, que és a poc més de 300 pips. Si la parella continua operant més alt i aconsegueix conquerir aquests nivells, una tendència alcista podria entrar en joc.

 

De moment, el fort moviment alcista del USD / JPY està força estès i, si voleu introduir posicions llargues en aquest parell, potser seria aconsellable esperar que aparegui el retrocés primer. Perseguir moviments forts com aquest sovint és una manera fàcil de perdre diners. Introduir operacions en retrocessos de preus us permet fer servir parades més ajustades i assolir objectius més grans amb més facilitat. Mireu aquests exemples en un gràfic de 4 hores:

 

Gràfic de 4 hores en USD / JPY

 

EUR / USD

 

M’agrada la venda decidida que hem vist en aquest parell els darrers dies des que ha superat la mitjana mòbil de 200 dies. Durant les últimes setmanes, l’acció del preu de l’euro / dòlar ha estat desigual i sense una direcció clara. Sembla que el parell encara podria cotitzar una mica més baix en els propers dies, sobretot si aconseguim un seguiment de l’actual impuls alcista del dòlar nord-americà. De moment, el parell està més que sobrevendut i, si es fixa en la gran distància entre el 20-EMA i el preu de mercat actual, es confirma l’estat de sobrevenda d’aquest parell en aquest moment. En condicions normals, és millor esperar que es produeixi una mena de retrocés, fins i tot en un període de temps ampli, com un gràfic diari. Vegem un gràfic diari de l’EUR / USD:

 

Gràfic diari EUR / USD

 

El parell ha trencat la part inferior d’aquest triangle avui i el mínim de l’espelma del Brexit podria ser el següent nivell d’interès de suport. Crec que podríem obtenir un retrocés el proper dia o dos que podria oferir bones configuracions per reduir el parell. Tot i que és possible que aviat no obtinguem una retrocés al 20-EMA en un gràfic diari, hauria d’haver-hi múltiples retrocessions cap a mitjanes mòbils en gràfics més petits. Això ens dóna l’oportunitat de trobar més operacions, ja que el retrocés als 20 EMA en un gràfic diari no es produeix tot el temps, però sí amb freqüència en un gràfic horari. Els comerciants també poden negociar amb pèrdues de parada inferiors en termes de distància de pip. Vegem un gràfic horari de l’EUR / USD:

 

 Gràfic horari EUR / USD

 

Aquí podeu veure com el 20-EMA darrerament ha ofert una gran resistència al preu i, si observeu els dos cercles vermells del gràfic, és clar que aquestes entrades que es van fer al 20-EMA o lleugerament per sota d’ell (per als comerciants que operen amb tipus d’estratègies de confirmació), han estat entrades d’alta qualitat. Potser tindrem el mateix tipus d’oportunitats per canviar els retrocessos del gràfic horari aviat. Encara preferiria veure algun tipus de retrocés al gràfic diari abans de començar a buscar oportunitats noves en els períodes de temps més petits, com per exemple en un gràfic horari.

 

USD / CAD

 

El preu continua sent suportat per la mitjana mòbil exponencial de 20 dies i encara és clar que la mitjana mòbil de 200 dies. El meu biaix en aquest parell encara és alcista i estic pendent de comprar baixades. Aquí teniu un gràfic diari d’aquest parell:    

 

Gràfic diari en USD / CAD

 

I un gràfic horari:

Gràfic horari USD / CAD

 

Aquí podeu veure que les mitjanes mòbils exponencials d’aquest gràfic es tornen a alinear, cosa que indica que una certa pujada alcista decent ha tornat al mercat. Es poden canviar els retrocessos a qualsevol d’aquestes mitjanes mòbils exponencials, en funció de la forma dels canelobres que es formen en el retrocés. Recordeu que ajuda molt quan les mitjanes mòbils exponencials estan alineades, ja que això us dóna la confirmació que esteu negociant en la direcció del moment de mercat predominant..

El calendari econòmic de demà

Demà és un dia molt clar en termes de dades econòmiques. L’esdeveniment més important és probablement els inventaris de petroli brut dels EUA a les 15:00. Això podria tenir un efecte sobre el dòlar nord-americà / CAD a causa de l’alta correlació del dòlar canadenc amb els preus del cru. 

Que tingueu un gran dia de negociació!

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment