El Banc del Canadà va publicar la declaració fa un temps, mantenint els tipus d’interès sense canvis en el 0,25% com s’esperava. També continuaran amb el programa Quantitative Easing, que significa mantenir-se en un futur previsible. El dòlar canadenc ha disminuït, amb USD / CAD saltant uns 60 pips més amunt.

 

Aspectes més destacats de la decisió del Banc del Canadà

  • Manté les taxes del + 0,25%, tal com s’esperava
  • QE per comprar bons amb una data més llarga
  • El ritme de QE es reduirà gradualment a 4 milions de dòlars setmanals des de 5 milions de dòlars setmanals
  • Repeteix que el QE continuarà fins que la recuperació estigui “ben iniciada”
  • L’activitat a curt termini es veurà afectada negativament per les mesures adoptades per combatre l’augment recent d’infeccions
  • El creixement nord-americà “sembla que disminueix considerablement”
  • La recuperació a Europa s’alenteix
  • La recuperació de la Xina s’està ampliant
  • L’economia canadenca passa ara a una fase de recuperació més moderada
  • El Consell de Govern mantindrà el tipus d’interès de la política al límit inferior efectiu fins que s’absorbeixi la desacceleració econòmica de manera que s’assoleixi de manera sostenible l’objectiu d’inflació del 2%. En la nostra projecció actual, això no succeeix fins al 2023

Al ritme actual, el Banc del Canadà mantindrà la meitat del deute del govern del Canadà a finals d’any. La reducció gradual del ritme a 4 milions de dòlars tindrà poc efecte. Tot i la caiguda del ritme (insani) de QE, es tracta en gran mesura d’una afirmació obvia, ja que posa en evidència principalment els riscos a la baixa i no presenta cap signe de desacceleració de la QE. Es va parlar de YCC, però això no s’ha produït i aquí no se’n fa cap indici. També parlen del 0,25% com a límit inferior efectiu, que continua descartant taxes negatives.

Declaració completa:

El Banc del Canadà mantindrà el nivell actual de tipus de política fins que s’assoleixi l’objectiu d’inflació, recalibri el seu programa d’alleujament quantitatiu

El Banc del Canadà ha mantingut avui el seu objectiu per al tipus overnight al límit inferior efectiu del ¼ per cent, amb el tipus del Banc al ½ per cent i el tipus de dipòsit al ¼ per cent. El Banc manté la seva extraordinària orientació cap endavant, reforçada i complementada pel seu programa d’assoliment quantitatiu (QE). El Banc recalibra el programa QE per canviar les compres cap a bons a llarg termini, que tenen una influència més directa sobre els tipus d’endeutament més importants per a les llars i les empreses. Al mateix temps, les compres totals es reduiran gradualment a almenys 4.000 milions de dòlars a la setmana. El Consell de Govern jutja que, amb aquests ajustos combinats, el programa QE proporciona almenys tants estímuls monetaris com abans.

Les perspectives econòmiques mundials i canadenques han evolucionat en gran mesura com es preveia a l’Informe de política monetària de juliol (MPR), amb expansions ràpides a mesura que les economies es van reobrir donant pas a un creixement més lent, malgrat el considerable excés de capacitat restant. De cara al futur, l’augment de les infeccions per COVID-19 probablement afectarà les perspectives econòmiques de molts països i el creixement continuarà depenent en gran mesura del suport de les polítiques..

Als Estats Units, el creixement del PIB va repuntar amb força, però sembla que es desaccelera considerablement. La producció econòmica de la Xina torna als nivells pre-pandèmics i la seva recuperació continua ampliant-se. Les economies de mercats emergents han estat més afectades, especialment aquelles amb brots greus. La recuperació a Europa es desaccelera enmig de bloquejos creixents. En general, es preveu que el PIB mundial es redueixi aproximadament un 4 per cent el 2020 abans de créixer una mica més del 4 ½ per cent, de mitjana, entre 2021 i 22.

Els preus del petroli es mantenen aproximadament un 30 per cent per sota dels nivells pre-pandèmics. Mentrestant, els preus de les matèries primeres no energètiques, de mitjana, s’han recuperat completament. Tot i els baixos preus del petroli, el dòlar canadenc s’ha apreciat des del juliol, cosa que reflecteix una depreciació generalitzada del dòlar nord-americà. 

Al Canadà, el repunt de l’ocupació i del PIB va ser més fort del que s’esperava, ja que l’economia va tornar a obrir durant l’estiu. L’economia passa ara a una fase de recuperació més moderada. En el quart trimestre, s’espera que el creixement disminueixi notablement, degut en part a l’augment del nombre de casos COVID-19. Els efectes econòmics de la pandèmia són molt desiguals entre sectors i afecten especialment els treballadors amb pocs ingressos. Reconeixent aquests desafiaments, els governs han ampliat i modificat els programes de suport a les empreses i els ingressos.

Després d’un descens d’aproximadament un 5½ per cent el 2020, el Banc espera que l’economia del Canadà creixi gairebé un 4 per cent de mitjana el 2021 i el 2022. El creixement probablement serà molest ja que la demanda interna està influenciada per l’evolució del virus i el seu impacte en els consumidors. i confiança empresarial. Tenint en compte els possibles efectes de llarga durada de la pandèmia, el Banc ha revisat la seva estimació del creixement potencial del Canadà durant l’horitzó de projecció..

La inflació de l’IPC es va situar en el 0,5 per cent al setembre i s’espera que es mantingui per sota de la franja objectiu de l’1 al 3 per cent del Banc fins a principis del 2021, principalment a causa dels baixos preus de l’energia. Les mesures de la inflació bàsica es troben per sota del 2 per cent, en coherència amb una economia on la demanda ha caigut més que l’oferta. S’espera que la inflació romangui per sota de l’objectiu durant tot l’horitzó de projecció.

A mesura que l’economia es recuperi, continuarà necessitant un suport extraordinari de la política monetària. El Consell de Govern mantindrà el tipus d’interès de la política al límit inferior efectiu fins que s’absorbeixi la desacceleració econòmica de manera que s’assoleixi de manera sostenible l’objectiu d’inflació del 2%. En la nostra projecció actual, això no succeeix fins al 2023. El Banc continua el seu programa QE i el recalibra tal com s’ha descrit anteriorment. El programa continuarà fins que la recuperació estigui ben avançada. Ens comprometem a proporcionar l’estímul de la política monetària necessària per donar suport a la recuperació i assolir l’objectiu d’inflació.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment