El títol suggereix que la caiguda actual del valor de la moneda digital passarà a la història i, a partir d’ara, aquesta idea ja és certa. Tots els mercats de criptomonedes han fet un gran pas que va conduir a la pèrdua del límit general del mercat i també a la pèrdua de valor de les monedes digitals individuals..

El tipus de canvi BTC-dòlar nord-americà va entrar en un estat de caiguda lliure un cop es va publicar que ViaBTC, una borsa xinesa de bitcoins, es convertirà en la segona del país a aturar els seus serveis de negociació nacionals. Tot i així, hi ha una forta sensació que aquest tipus de notícies només continuaran sortint de la Xina.

El xoc es va reflectir directament al criptomercat. Per exemple, Bitcoin va perdre més d’una cinquena part del seu valor total de capitalització de mercat en menys de 24 hores. Entre setmana, BTC cau gairebé un 30%, mentre que la puntuació mensual és una mica menys intensa, però encara preocupant (al voltant del 28%).

A més, va trigar menys de 48 hores a que Bitcoin guanyés 1 mil dòlars del seu preu anterior. Per aquest motiu, milions d’usuaris de bitcoin que l’utilitzen per fer qualsevol cosa, des de crear una cartera d’inversions fins a jugar pòquer en línia desitjo saber on condueix aquest procés i quan s’aturarà. No hi ha respostes definides per a això, però aquí hi ha alguns dels factors que tindran un paper en la recuperació del mercat de criptomonedes i el seu retorn a la “zona verda” dels gràfics comercials..

Punt de Ral·li

La majoria d’analistes s’estimen el preu de 3.700 dòlars com a punt d’alleujament per a la xarxa BTC. Sembla un preu realista per a una xarxa que tingui la quota de mercat més gran de totes les criptomonedes, però també sigui l’objectiu més gran per a la convulsió a la Xina..

Al mateix temps, l’increment del preu de la BTC en els darrers dos mesos era clarament insostenible. En un moment donat, fa poques setmanes, la xarxa observava activament el preu de 5 mil dòlars per una sola moneda, que suposaria un augment del 500% des del començament del 2017.

A part del fet que BTC va sobreviure a la dura forquilla intacta en tots els sentits, la xarxa no havia tingut grans avenços que expliquessin aquesta pujada de preus. Amb això en ment, el domini de 3.500 dòlars sembla ser molt més realista i factible tant per als inversors com per als desenvolupadors, molts dels quals intenten febrerament posar-se al dia amb els canvis del mercat..

No obstant això, un problema actiu amb aquests punts de ral·li són els bous que han continuat sortint del mercat. Una de les principals explicacions d’aquest moviment és la por a altres intercanvis de BTC, si no tots tanquen els seus escriptoris a la Xina. Tot i que això pot succeir o no, els nous anuncis d’intercanvis nacionals que aturaran els seus serveis només augmentaran aquesta por i probablement provocaran vendes addicionals en un futur proper..

Fortalesa del dòlar

Per fer les coses encara més complicades per a la moneda digital, hi ha la qüestió del dòlar nord-americà i la seva fortalesa actual als mercats internacionals. El repunt fins al nivell de preus de 5.000 dòlars es va deure, en teoria, a les històries alcistes relacionades amb el bitcoin, que es van centrar principalment en l’activació de SegWit i al fet que moltes institucions nacionals van començar a mostrar-se interessants en la mateixa moneda digital. Però, en realitat, un dels factors més importants va ser la fortalesa del dòlar nord-americà en aquell moment.

L’índex del dòlar va superar al començament del 2017, que és el mateix moment en què BTC va començar el seu ral·li de rècord. Tot i que és molt extens pensar que un feble dòlar nord-americà va provocar aquesta pujada de preus, és més que probable que l’amplifiqués.

Ara, esperonat per l’enduriment de les polítiques i altres elements de la Fed que van enfortir el dòlar nord-americà, podria impedir que BTC entrés immediatament en un important rally. No hauria de propagar la caiguda del valor BTC, però probablement dificultarà que la criptomoneda revisiti els seus nivells a 5.000 dòlars a curt termini.

El potencial de recuperació

L’anàlisi tècnica demostra que l’actual liquidació està entrant en una fase d’excés i que s’està realitzant una concentració de socors menor. Però, és difícil mesurar, fins i tot amb l’ús del mètode de Fibonacci, on es produirà el punt de concentració. Ara mateix, la millor conjectura situa el mateix punt entre 3.300 i 3.400 dòlars.

No obstant això, la majoria adverteix que el valor podria baixar fins a 2.350 dòlars si les notícies dels intercanvis xinesos continuen d’aquesta manera. Dit d’una altra manera, si la Xina continua pressionant el comerç intern de BTC, baixarà el preu per sota dels 3.000 dòlars sense cap mena de dubte..

Al mateix temps, les dades tècniques mostren que no es produirà cap ral·li important sense estar en sintonia amb un debilitament del dòlar nord-americà. Històricament, els gràfics mostren que la mateixa moneda fiduciària guanya força en el tercer i quart trimestre. Això és completament lògic, ja que la temporada de vacances substitueix la temporada de vacances, cosa que comporta més despeses en efectiu i més activitat industrial i del sector serveis.

Lliçons apreses

La gran caiguda de setembre encara està en curs, per la qual cosa és difícil assenyalar-hi punts. Ethereum va ser durament afectat per la Prohibició xinesa dels ICO mentre que la caiguda actual de l’intercanvi nacional està afectant BTC, que al seu torn afecta tota la resta. Tot plegat també es veu afectat per un fort dòlar nord-americà.

No obstant això, si bé la interacció aquí és complexa i difícil de mesurar, una cosa és certa: la Xina és la principal nació del domini de la moneda digital, per bé o per mal. Això és encara més evident quan el fet que la majoria de les mines de moneda digital també es troben al mateix país.

Amb aquesta quantitat de potència i rellevància, és cada vegada més clar que en aquest moment les operacions de divisa digital de tot tipus estan directament lligades als passadissos del poder de Pequín. Tot i que aquest fet no va ser creat pel disseny, és una realitat freda que molts s’atrevirien a negar i qualsevol moviment dins d’una mateixa nació continuarà reflectint amb força i efecte sobre el camp de la criptomoneda global..

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment