L’estratègia de negociació de Fibonacci és una de les estratègies tècniques a llarg termini més conegudes i més utilitzades a la divisa. Intenta situar l’acció de preus en el context adequat mitjançant la seqüència de Fibonacci, una representació estreta de la històrica “proporció daurada”. Els números de Fibonacci no només s’utilitzen amb freqüència als mercats financers, sinó que també s’apliquen a la física, la geometria, l’enginyeria i l’art.  

Dins de l’àmbit del comerç de divises, hi ha molts usos d’aquesta construcció matemàtica única. Aquesta estratègia comercial específica de Fibonacci depèn d’un fenomen anomenat “retrocés”. Per entendre completament com funcionen els retrocessos, primer hem de discutir un concepte més fonamental: la tendència.

Una tendència és simplement un moviment direccional del preu durant un període definit. Quan es contempla cada canvi de preu individualment, pot ser un repte trobar un patró diferent. Tanmateix, mirant el panorama general, les tendències són fàcilment identificables. Identificar una tendència vàlida és una part fonamental per implementar una estratègia comercial de Fibonacci. Sense la presència d’una tendència, aquesta estratègia té una efectivitat limitada.

Desglossar l’estratègia comercial de Fibonacci

estratègia de comerç de divises: indicador de Fibonacci

La imatge superior mostra una tendència moderadament curta, que és el tipus de tendència en què ens centrarem en desglossar aquesta estratègia comercial específica de Fibonacci. La tendència es compon de tres potes: dues de pujada i una de baixada.

Com que la direcció general de la tendència és cap amunt, la part mitjana, on hi ha una caiguda momentània, es denomina “retrocés”. El problema d’identificar els retrocessos és que quan veiem que una tendència comença a invertir-se, és molt difícil distingir un retrocés d’una inversió de la tendència. Aquí és on intervé l’estratègia comercial de Fibonacci. La tècnica ens permet analitzar les dades, avaluar l’acció de preus i elaborar una decisió final..

Per obtenir més informació sobre l’ús de tendències per determinar els negocis: Trend Trading – Forex Trading Strategies

Els números i les proporcions de Fibonacci són famosos entre matemàtics i artistes des de fa centenars d’anys. Es troben amb freqüència a tota la natura i, quan s’apliquen als mercats financers, poden funcionar com a excel·lents eines d’anàlisi. No es requereixen matemàtiques per utilitzar aquests números: les plataformes comercials de programari realitzen automàticament tots els càlculs necessaris. A la pràctica, executar una estratègia comercial de Fibonacci en divises és senzill i intuïtiu. L’única tasca que hem de realitzar és prendre una decisió en funció de les línies que apareixen al gràfic.

Aplicació de la seqüència de Fibonacci

A la pràctica, hi ha diversos nombres de Fibonacci derivats de la seqüència. Els tres més importants són 0,382, 0,5 i 0,618. A més, tingueu present 0,764 i 0,236.

els nivells de fibonacci més populars al comerç de divises

Al gràfic anterior, les proporcions de Fibonacci són les línies morades dibuixades horitzontalment. Representen el retrocés del 38,2%, el 50,0% i el 61,8% de la tendència alcista dominant. En examinar fins a quin punt ha arribat el retrocés a l’escala de Fibonacci, podem determinar dues coses: si el preu es reprendrà al toro o es revertirà en una nova tendència baixista. Sigui com sigui, podem elaborar un pla per canviar cada escenari potencial.

La regla general de l’estratègia comercial de Fibonacci estableix que, mentre el preu es mantingui per sobre de la línia del 61,8%, podem esperar que la tendència continuï. Això indica que l’acció baixista del preu és només un retrocés, no una inversió total. D’altra banda, un cop el preu creua la línia del 61,8%, l’hem de tractar com un inici de tendència baixista. Si som llargs en aquest mercat, és hora de tancar i passar al següent comerç.

Anàlisi

El gràfic anterior il·lustra un retrocés que forma un fons al voltant del marcador del 50% de Fibonacci. Això indica que el preu augmentarà probablement i que continuarà la tendència alcista general. D’acord amb aquest fet, podem ajustar correctament la nostra gestió comercial. Si som llargs en aquest mercat, mantenir aquesta posició és una estratègia de gestió comercial adequada. En el cas que busquem una entrada curta, l’obra és esperar una millor ubicació comercial.

Sigui com sigui, l’ús de la seqüència de Fibonacci ens ha proporcionat un marc concret per elaborar posicions de gestió de posicions sobre la marxa. Ara podem identificar rutinàriament els nostres nivells de preus ideals per obtenir beneficis i aturar la pèrdua. Amb aquesta informació, podem equilibrar el risc amb la recompensa i maximitzar la recompensa alhora que limitem el risc.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment