Token2049: entrevista amb el fundador de WanChain

CoinFi va assistir a Token2049 i va tenir l’oportunitat d’entrevistar el fundador de Wanchain, Jack Lu. Mireu el vídeo següent si esteu interessats en conèixer més sobre el que els entusiasma Wanchain el 2018!

 

Som aquí amb Jack Lu, el fundador de WanChain al Token 2049.

Podeu parlar-nos una mica de com us apareix el nom de WanChain??

El 2016 vaig crear una empresa a la Xina, es diu Wanglu. Els primers 3 caràcters són WAN i significa Xarxa d’àrea ampla. En xinès, WAN significa deu mil, de manera que per a una moneda hi ha 10.000 monedes. Estic segur que a tothom els va agradar! Vam mirar al nostre voltant i ens va encantar molt aquest nom. Wanglu es va utilitzar per crear l’ecosistema, per enganxar totes aquestes aplicacions WAN.


Es pot parlar una mica sobre WanChain i què és?

Com ja he esmentat, WAN significa Wide Area Network (Xarxa d’àrea ampla), intentem enllaçar tots aquests diferents blocs siled en un internet connectat de cadenes de blocs. Tot i que aquest bitcoin s’assembla més a una xarxa global, però quan ho mires, és realment com una xarxa tancada silenciada. És com Internet d’abans. Com tot el que sabem, per alliberar realment l’energia, cal mirar-los tots connectats. WanChain va intentar utilitzar un mecanisme molt senzill per integrar totes aquestes diferents cadenes de blocs i els actius es poden moure d’una cadena a una altra i, al mateix temps, utilitzarem la privadesa i també alguns contractes intel·ligents. Podeu crear contractes intel·ligents privats amb una combinació de tots els actius de diferents cadenes, de manera que realment podeu crear aplicacions financeres molt complicades en aquesta nova economia digital. Això es convertiria en una infraestructura que permetrà a tercers desenvolupar aplicacions a més d’això i crear una economia totalment nova, l’economia simbòlica.

Parles de la interconnexió de les cadenes, sé que tens una aliança amb Aion i ICON. Esteu desenvolupant algun tipus de protocols d’interoperabilitat similars a la que es diu IP TCP per a Internet?

Crec que aquest és l’objectiu, intentàvem crear una IP TCP per a la paret de blockchain, però això trigaria una mica. Diverses empreses Aion, ICON i WanChain van iniciar aquesta aliança, l’objectiu per a nosaltres és reunir-nos perquè intentem resoldre el mateix problema. És molt difícil, però estem intentant treballar junts. Una vegada que creem la nostra petita xarxa, podem interconnectar o connectar les nostres xarxes primer i després podem començar a treballar en els estàndards de la tecnologia de cadenes creuades.

Creieu que l’objectiu seria elaborar el protocol acordat a les tres cadenes i, a continuació, com imaginar que l’adopció generalitzada de tothom, perquè ha d’haver alguns estàndards d’interoperabilitat? És correcte?

Sí, estem treballant amb el govern xinès i altres entitats governamentals i altres associacions. En aquest moment necessitem veure propostes, ara mateix és una mica massa aviat per parlar dels estàndards, però farem que la nostra petita xarxa funcioni primer i després haurem d’integrar totes aquestes xarxes.

També mencioneu que un aspecte únic de WanChain és aquest concepte de contracte intel·ligent de privadesa. En pots parlar una mica? I després crec que també podeu fer un testimoni de privadesa a WanChain, de manera que si poguéssiu explicar com funciona això al nostre públic seria fantàstic.

En realitat, la tecnologia en si està ben desenvolupada. El que vam fer és que vam agafar signatures cerebrals d’estil neuro en comptes d’una sola vegada en combinació amb contractes intel·ligents d’Etherum. Amb les combinacions, els usuaris o qualsevol persona poden crear un contracte intel·ligent privat a sobre de WanChain. També podeu utilitzar alguns estàndards, podeu utilitzar les nostres plantilles per crear fitxes de privadesa. Així, amb aquests contractes intel·ligents, els usuaris tindran l’opció d’enviar la transacció en privat. S’assembla més a un magatzem, m’agrada fer-ho com a exemple. Si vull enviar-vos una transacció o fitxes privades, al principi dipositaria les meves fitxes en un magatzem gran, perquè molta gent diposita fitxes en un magatzem i la gent no dirà quina és de quina. I després farem transaccions al magatzem i, quan ho necessiteu, us retirareu. Bàsicament, ampliarem les transaccions d’on a on.

Quan preveieu que el primer testimoni de privadesa es llançarà a WanChain i com seria això? Quin tipus de testimoni de privadesa seria a la vostra visió?

Per defecte, crec que totes les fitxes de cadena creuada estaran en fitxes de privadesa, de manera que crearem aquestes plantilles. De fet, les plantilles ja hi són i, a partir de la versió 1.0, tothom pot utilitzar la plantilla ara per crear fitxes de privadesa. Crec que diferents parts presentaran casos d’ús diferents, hi ha molts casos d’ús. Per exemple, perquè una empresa enviï els salaris o les bonificacions moltes vegades que utilitzeu Ether, no voleu que els vostres col·legues sàpiguen quant enviarà. Crec que és una situació incòmoda, crec que aquest seria el cas d’ús perfecte per a això. El segon seria el testimoni de privadesa ICO. Alguns inversors poden preferir transaccions privades.

Preveieu possiblement en el futur a WanChain que hi hagi algú que pugui llançar un ICO i la quantitat de diners recaptats, la mida de cada inversió i qui ha invertit que estigui completament abstracte??

Crec que depèn dels usuaris i dels projectes i del que volen fer. En alguns casos, és possible que alguns inversors vulguin privadesa, però crec que encara voleu que el vostre projecte o ICO sigui el més transparent possible perquè els vostres inversors puguin veure què passa. Als contractes intel·ligents, podeu definir què pot ser privat i què no.

Una cosa que he trobat molt interessant sobre WanChain és que hi haurà moltes coses, com ara càrregues de criptomonedes de seguretat i altres aplicacions possibles a la cadena de blocs de WanChain. Amb aplicacions financeres així, i òbviament es trobaven en un entorn on veiem moltes més accions reguladores. Com veieu que això afectarà el full de ruta de WanChain en el futur??

Crec que entrem en una etapa reguladora i més restringida el 2018, però el nostre full de ruta és molt clar. WanChain està intentant construir la infraestructura, estem intentant construir el nou carrer de muralla, de vegades l’anomenen Alibaba. Només proporcionem “electricitat”, les bases, i deixem que tercers facin les aplicacions a més. Si tenen una llicència, han fet tot el treball de compliment i, després, poden construir tots aquests 10 pisos de bancs o companyies d’assegurances on poguessin oferir algun tipus de serveis, seguretat o intercanvi criptogràfic, aquest tipus de serveis. Per a WanChain, no volem entrar en aquest tipus d’aplicacions comercials, de manera que estem intentant evitar qualsevol risc normatiu allà.

Som al tercer trimestre del 2018, què és el que més us emociona d’aquest any 2018 per a WanChain i també per l’espai de criptomonedes en general??

Em fa molta il·lusió que WanChain ja estigui en directe. Al gener de 2018, la majoria de treballs a WanChain ja estaven fets, a la segona meitat de l’any volem que es treballi la cadena transversal. Amb sort, aconseguirem l’avenç en els propers dos mesos i a mitjans d’any o més tard aquest any aconseguirem que la cadena creuada es posi en producció. Amb sort, a finals d’any aconseguirem la cadena creuada amb Ethereum i Bitcoin, les principals economies criptogràfiques, i les reunirem. A continuació, permetrem a tercers crear moltes aplicacions, com ara un intercanvi descentralitzat o un crowdfunding multiactiu i moltes altres aplicacions. Crec que és molt emocionant per al nostre projecte d’aquest any. Per a la comunitat blockchain, moltes vegades el preu puja i baixa, però ens centrem en el llarg termini, no ens preocupa molt això. He estat cert aquest tipus de coses el 2013, normalment els projectes centrats a llarg termini tindran èxit a la llarga. No voleu mirar la fluctuació dels preus i fer una negociació a curt termini.

Moltes gràcies, Jack! Agraïm molt el vostre temps per compartir les vostres opinions sobre WanChain durant aquest any.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me