guia imatge de portada de negociació d’opcions bitcoin

Els bitcoins i les opcions no podrien ser més diferents pel que fa al risc. Tot i que la inversió en Bitcoin es considera àmpliament una aposta massiva, el comerç d’opcions pot ser bastant segur per a aquells que saben què fan. A la nostra guia per al comerç d’opcions de Bitcoin, analitzarem què passa quan es combinen els dos.

Què són els bitcoins?

Bitcoin és la criptomoneda original. Va ser creat el 2009 per una persona o grup desconegut que anava amb l’àlies Satoshi Nakamoto. Una criptomoneda és una forma especial de moneda digital i portàtil electrònicament que es basa en protocols i algorismes criptogràfics.

Les característiques bàsiques de la majoria de criptomonedes són les següents:

  • El seu subministrament no està determinat per cap banc central, sinó per un algorisme disponible públicament.
  • Les transaccions de criptomonedes es realitzen directament entre els participants. Dit d’una altra manera, estan descentralitzats i no necessiten intermediaris.
  • Les transaccions es realitzen de forma anònima.

L’auge de les criptomonedes

Les raons de l’augment de les criptomonedes (en aquest cas Bitcoin, i específicament el comerç d’opcions de Bitcoin) es poden dividir en termes financers, tecnològics, socioeconòmics i psicològics..

Financer: Comencem per la raó òbvia: els diners. La gent ha vist com els primers adoptants de Bitcoin s’havien convertit en milionaris en menys d’una dècada i volen una part d’aquesta acció. És tan senzill com això.

Tecnològic: Amb ràpids avenços en IA i contractes intel·ligents, les empreses de tecnologia fintech s’esforcen per oferir productes financers peer-to-peer cada vegada més sofisticats. El seu objectiu és que la seva tecnologia assumeixi el paper d’intermediació financera i, bàsicament, elimini la necessitat dels bancs.

Socioeconòmic: T’ho creguis o no, hi ha un fort cas d’ús humanitari per a les criptomonedes. La rapidesa de les transaccions, les taxes baixes i l’anonimat dels participants fan que un canvi de Bitcoin pugui ser una opció més estable i democràtica que un banc per a moltes persones. Als països on l’economia és inestable o un gran percentatge de la població roman sense bancs, les criptomonedes podrien tenir un impacte important en la vida de les persones.

Psicològic: La reputació tant de les institucions financeres (principalment dels bancs) com dels mercats financers s’ha vist compromesa significativament des de la crisi financera mundial del 2007 i del 2008. La minació de la confiança pública en les finances tradicionals, les “guerres de divises” lliurades pels bancs centrals durant períodes de dèbil creixement econòmic , i les tensions geopolítiques han influït en molts inversors per canviar al mercat de criptomonedes de ràpid creixement.

Bitcoin es va començar a comprar i vendre per dòlars nord-americans amb l’aparició de plataformes de negociació especialitzades com Mt. Gox a Tòquio, que va permetre que el nombre de transaccions de Bitcoin comencés a créixer exponencialment. En els anys posteriors, han sorgit molts serveis populars que accepten BTC com a pagament. Alguns exemples destacables d’aquestes empreses són Microsoft, Newegg i airBaltic.

Una altra forma en què ara s’utilitzen les criptomonedes per comprar béns i serveis reals és mitjançant targetes regal. Des del 2013, fins i tot els caixers automàtics de Bitcoin han començat a aparèixer. Aquestes màquines del món real faciliten la compra o venda de criptomonedes per diners tradicionals.

Quines són les opcions de Bitcoin?

Les opcions de Bitcoin són instruments financers derivats que donen als seus propietaris el dret (però no l’obligació) de comprar o vendre Bitcoin a un preu especificat en una data de caducitat acordada. Aquest preu s’anomena preu de vaga i la data de caducitat també es coneix com la data de venciment. Per comprar una opció, heu de pagar una prima, que sol ser més barata que la pròpia moneda digital.

Hi ha dos tipus bàsics d’opcions: les opcions de trucada i de venda. Una opció de compra és un contracte entre el comprador i el venedor, amb el qual obteniu el dret a comprar actius a un preu fix. Una opció de venda us dóna el dret de vendre una inversió a un preu predeterminat.

El comerç de derivats criptogràfics té un anell nefast; sembla altament complex i desconegut. Tanmateix, un cop d’ull a la història ens demostra que s’han utilitzat contractes similars a les opcions des d’almenys el 332 aC. En aquella primera instància, un filòsof grec va comprar els drets sobre una collita d’olives.

Pel que fa a la complexitat, és cert que el comerç d’opcions no s’ha de prendre a la lleugera. Heu d’estudiar el camp amb força deteniment i mantenir-vos informat de qualsevol esdeveniment que pugui afectar el preu de l’actiu subjacent objecte del contracte d’opcions..

Malgrat tot, les operacions d’opcions amb les habilitats i coneixements adequats poden fer un bon cèntim amb el comerç d’opcions de Bitcoin.

Ós i bou

Per canviar opcions, heu de familiaritzar-vos amb els termes “ós” i “toro”. Per descomptat, no parlem dels animals reals; aquestes expressions van derivar-se de la manera com ataquen els seus oponents.

Un toro confia en les seves banyes a l’aire, mentre un ós fa lliscar les potes cap avall. Aquestes accions s’han associat durant molt de temps amb la volatilitat dels mercats financers. Quan voleu dir que un mercat està en augment i és econòmicament sòl, l’anomeneu mercat alcista. Si el mercat retrocedeix, es coneix com a mercat baixista.

Si us dediqueu al comerç d’opcions de Bitcoin, probablement també us trobareu amb els termes “baixista” i “alcista”. Els comerciants d’opcions utilitzen aquests termes per expressar ràpidament el seu sentiment de mercat. Un sentiment de mercat és simplement l’actitud general dels inversors respecte a un valor específic o al mercat financer general.

Hi ha moltes eines dissenyades específicament per mesurar el sentiment del mercat. Els inversors els utilitzen per crear les seves pròpies estratègies comercials. Per exemple, alguns comerciants prefereixen seguir el consens vigent i vendre quan tothom ho fa. Altres utilitzen aquestes dades per trobar valors infravalorats i comprar-los de forma econòmica.

Quan es tracta d’opcions de criptomoneda, aquest tipus d’informació és excepcionalment valuosa, ja que el comportament del mercat de criptografia pot ser molt irregular, molt més que els mercats tradicionals. Els comerciants tendeixen a tenir reaccions més fortes a les pujades i baixades dels diners virtuals escollits que en relació amb altres actius.

No hi ha cap misteri al darrere; les persones simplement responen de manera natural a la sensació d’inseguretat que comporta alguna cosa nova. Al cap i a la fi, amb alguna cosa tan intangible com Bitcoin, Ether o Litecoin, és natural estar almenys lleugerament preocupat pel que queda per davant..

Com canviar les opcions de Bitcoin

Abans d’endinsar-vos en el món de les opcions de criptografia, heu d’investigar i decidir on voleu fer el vostre comerç. Malauradament, les vostres opcions seran limitades, ja que només hi ha un grapat de plataformes de derivats de criptomonedes per triar.

Els més populars són Derbit, FTX, LedgerX, IQ Option i Quedex. Per als comerciants nord-americans, recomanem LedgerX, ja que té la seva seu a New YorK City i està regulat per la Comissió de Comerç de Futurs de Mercaderies (CFTC) dels EUA..

Estils d’opcions

Un cop hàgiu triat una plataforma, haureu d’acostumar-vos a un petit però important detall pel que fa al comerç d’opcions. Hi ha dos estils d’opcions: europea i americana.

Les opcions d’estil europeu només es poden exercir en la data de venciment. Tanmateix, podeu comprar o vendre el contracte en si mateix en qualsevol moment abans que venci l’opció. Les opcions d’estil americà es poden executar en qualsevol moment anterior a la data de venciment.

Ara pot semblar un detall minúscul, però conèixer diferències com aquestes sovint pot ser el factor principal que separa les operacions reeixides dels fracassos.

Estratègies comercials

En aquesta part de la nostra guia per al comerç d’opcions de Bitcoin, ens centrarem a fer-vos conèixer algunes estratègies bàsiques de negociació.

Trucada coberta

Una estratègia de trucada coberta consisteix a mantenir el vostre BTC i, alhora, vendre una opció de trucada. El vostre objectiu aquí seria generar ingressos en forma de prima.

Tot i que estem en qüestió de retenció, hauríeu de ser conscient del terme “hodl” per no confondre-vos quan el vegeu. No, no és una sigla; és l’argot criptogràfic que va guanyar popularitat a la comunitat el 2013, quan un usuari del fòrum Bitcointalk va escriure accidentalment que estava “hodling” en lloc de “mantenir”. Avui en dia, cada fan de criptografia escriu “hodl” en lloc de “mantenir”.

Put protector

L’estratègia de venda protectora per a les opcions de Bitcoin també requereix que canvieu el vostre BTC, però aquesta vegada compreu una opció de venda simultàniament. Molts comerciants recorren a això com una manera de protegir-se del risc. Hauríeu d’emprar-lo quan us sentiu optimista pel vostre actiu, però temeu que el seu preu baixi de sobte.

Cavallet

Com el seu nom indica, l’estratègia a cavall és l’equivalent a no poder decidir entre dues cadires i triar-ne les dues. En les nostres circumstàncies, això significa comprar una opció de venda i de compra que tinguin el mateix preu de vaga i la data de caducitat.

Aquesta estratègia de negociació d’opcions de Bitcoin s’utilitza quan el comerciant sospita que hi haurà un gran canvi en el preu de l’actiu, però no està segur de la direcció d’aquest canvi. El comerç a cavall produirà beneficis sempre que l’actiu es mogui en qualsevol direcció.

Conclusió

El ràpid ascens del mercat de criptomonedes i la seva popularitat han obert les portes a nombrosos dilemes sobre els seus potencials avantatges i riscos. Tot i que alguns creuen que les criptomonedes i la tecnologia que hi ha darrere transformaran tectònicament el món de l’economia i les finances, d’altres pensen que només és qüestió de temps que les criptomonedes s’enfonsin completament.

Amb això en ment, és difícil dir si el comerç d’opcions de Bitcoin és una bona idea o no. Per una banda, definitivament no és l’actiu més segur en el qual podríeu invertir. Per contra, aquest tipus de negociació pot ser molt lucrativa si sabeu el que feu i preneu mesures de precaució..

En resum, heu de decidir per vosaltres mateixos si la recompensa val la pena apostar.

Preguntes freqüents

Quina és la millor opció d’estratègia comercial?

Una de les millors estratègies de negociació d’opcions que recomanem és l’estratègia de trucades cobertes. És senzill però eficaç. Només implica contractar accions que tingueu. Com que vendreu, rebrà una prima immediata.

Es pot enriquir negociant Bitcoin?

Tècnicament, podeu enriquir-vos mitjançant el comerç de Bitcoin, però heu de saber que les probabilitats que això passi són baixes. Això no vol dir que no se’n pugui treure profit, però a causa de l’alta taxa de volatilitat de Bitcoin, les pèrdues són tan habituals com els beneficis.

Per què les opcions de negociació són una mala idea?

Les opcions de negociació no són necessàriament una mala idea; de fet, pot ser molt rendible si es tenen els coneixements necessaris i són diligents en recopilar informació rellevant per a les fluctuacions potencials de preus de l’actiu escollit. Dit això, el comerç no comporta cap risc, ja que mai no podeu estar segur que les vostres prediccions seran correctes.

Com puc canviar les opcions de Bitcoin?

La nostra guia per al comerç d’opcions Bitcoin tracta aquest tema amb detall. En resum, primer heu d’aprendre tot el que pugueu sobre el tema i, a continuació, triar una plataforma de derivats de criptomonedes que sigui el millor per a vosaltres..

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment