Configuració d’una cartera de Bitcoin

Quan escoltem la paraula cartera, normalment visualitzem l’objecte físic, també conegut com el “estoig plegable pla de butxaca per contenir diners i targetes de plàstic”. No obstant això, en l’àmbit de les criptomonedes com Bitcoin, el significat de la paraula s’ha redefinit alguna cosa completament nou: presentació, la cartera Bitcoin.

Com configurar la cartera de Bitcoin per a principiants

Les criptomonedes com Bitcoin són actius digitals que es poden emmagatzemar en diferents tipus de carteres digitals i físiques. No cal dir que quan una cosa té un valor monetari, ja sigui una moneda digital o un actiu físic, les carteres per mantenir aquests actius evolucionen i s’adapten de forma natural.

Configuració d’una cartera de Bitcoin

En línies similars, algunes de les millors carteres Bitcoin han evolucionat al mercat. En aquesta guia introductòria, respondrem a les preguntes següents.

 • Per què necessiteu una cartera de Bitcoin??
 • Com triar la millor cartera per als vostres bitcoins?
 • Com configurar-ne un per als vostres bitcoins per emmagatzemar les vostres monedes amb seguretat.

Repassarem aquestes preguntes i us informarem de com es pot utilitzar correctament una cartera Bitcoin.


Els millors llocs d’apostes criptogràfics 2021

Els més valorats

# 1

Bovada

Logotip de Bovada Bonificació del 125% fins a 3750 $. Bonificació del 125% fins a 3750 $

 • Joc de reputació

Llegiu la ressenya Juga ara

# 2

Black Chip Poker

Logotip de Black Chip Poker 200% de bonificació fins a 1000 $ 200% de bonificació fins a 1000 $

 • Bons generosos

Llegiu la ressenya Juga ara

# 3

BetOnline

Logotip de BetOnline Bono 100% criptogràfic Bono 100% criptogràfic

 • 4 Cryptos acceptats

Llegiu la ressenya Juga ara

Què és una cartera Bitcoin?

Una cartera de Bitcoin és un lloc on resideixen les claus privades i les claus públiques / adreça pública dels vostres bitcoins, és similar a un compte bancari per a criptomoneda. Des d’aquest lloc, podeu enviar, rebre, emmagatzemar i fer transaccions de bitcoins. Una clau pública és una cadena alfanumèrica en què resideixen les monedes i una clau privada és una altra cadena alfanumèrica que desbloqueja les monedes que resideixen en aquesta clau pública / adreça pública per traslladar-les a una altra adreça..

Una cartera Bitcoin s’ha de veure com un fitxer que conté claus públiques i privades. Ara, aquest fitxer pot ser un fitxer digital o físic, que parlarem més endavant.

En resum, una cartera Bitcoin és un lloc on teniu la clau pública / adreça pública per rebre i emmagatzemar els vostres bitcoins i la clau privada per gastar i desbloquejar aquestes monedes és una cartera Bitcoin. Sense ella, no podreu utilitzar bitcoins amb seguretat i és molt probable que acabeu perdent les vostres monedes.

Triar una cartera

Mentre escolliu la cartera Bitcoin adequada per a vosaltres, heu de buscar una cartera segons els criteris següents:

 • Seguretat & Còpia de seguretat: una cartera que proporciona autenticació 2-FA, recuperació de llavors, frase de contrasenya i funció de codi PIN.
 • Custòdia: on controleu la custòdia dels vostres fons controlant les vostres claus inicials o privades.
 • Equip de desenvolupament: l’equip que desenvolupa la cartera és actiu i accessible per al manteniment de la cartera
 • Compatibilitat: cartera compatible amb diferents sistemes operatius i diferents dispositius.
 • Conveniència: la IU & La UX de la cartera ha de ser prou còmoda tant per a principiants com per a usuaris avançats.
 • Comunitat: és bo tenir una comunitat activa d’usuaris que ja fa temps que utilitzen la cartera. Això serveix de testimoni de la qualitat de la cartera.

Trobar una cartera que satisfaci tots aquests punts pot ser complicat. La custòdia és el punt més important identificat anteriorment.

Carteres de custòdia (carteres de tercers)

Quan trieu carteres on no us proporcionin les claus privades ni la llavor de la vostra cartera Bitcoin, seleccioneu una cartera de custòdia. En aquest cas, les claus o la llavor estan sota la custòdia del servei de cartera de tercers que heu triat. Tenen les claus en nom vostre als seus servidors.

Carteres sense custòdia (carteres autoallotjades)

Quan trieu carteres que us proporcionin la inicial o les claus privades durant la configuració, seleccioneu una cartera sense custòdia. Aquest tipus de cartera també s’anomena cartera allotjada per si mateixa, on es manté el control total de la seva cartera Bitcoin.

És aconsellable utilitzar una cartera sense custòdia on només depengueu de vosaltres mateixos per a la seguretat de les vostres monedes. Això també va amb l’ethos de Bitcoin per al qual va ser concebut.

Però hi ha més:

Una cartera Bitcoin no és més que un fitxer digital o físic. Basant-se en aquesta segregació, hi ha cinc tipus de cartera Bitcoin disponibles a la criptosfera:

 • Cartera mòbil
 • Cartera d’escriptori o cartera de programari
 • Cartera web
 • Cartera de maquinari
 • Cartera de paper

Ens endinsem en cadascun d’ells:

Carteres mòbils

Tal com es desprèn del nom, les aplicacions de cartera iOS i Android instal·lades als vostres dispositius mòbils són carteres mòbils per a Bitcoin.

Són com altres aplicacions de pagament per a mòbils que podríeu haver utilitzat amb les vostres monedes fiduciàries. Tot i això, l’única diferència és que es tracta de carteres criptogràfiques capaces d’emmagatzemar actius digitals com Bitcoin.

En altres paraules, emmagatzema les vostres claus públiques i privades de Bitcoin en una aplicació mòbil. És important tenir en compte que algunes carteres mòbils us proporcionen la clau inicial o les claus privades, mentre que d’altres no. Però, el millor és tenir amb vosaltres les claus inicials o privades del vostre Bitcoin.

Carteres d’escriptori

Les aplicacions d’escriptori per a Mac, Windows o Linux, com els sistemes operatius capaços d’emmagatzemar actius criptogràfics com Bitcoin, són carteres d’escriptori.

Igual que les carteres mòbils, algunes carteres de programari no us proporcionen les claus privades ni les dades inicials. Tot i que molts ho proporcionen, així que trieu-ho en conseqüència.

Carteres web

Les carteres web s’accedeixen directament a través de diferents navegadors web (com Google Chrome, Firefox i IE) i algunes d’aquestes són carteres de custòdia i d’altres no són de custòdia.

En el cas de les carteres web de custòdia, les claus privades de Bitcoin es conserven als servidors de tercers de la cartera web que utilitzeu. Mentre que a les carteres sense custòdia, les claus privades o el codi inicial es xifren al vostre propi navegador per al qual se us dóna la contrasenya.

Carteres de maquinari

Les carteres de maquinari són dispositius de maquinari per a usos especials alimentats per una electrònica minimalista capaç de manejar claus públiques i privades.

Els dispositius de maquinari emmagatzemen el privat i el públic en un microcontrolador autònom. També poden treballar amb sistemes infectats per programari maliciós, cosa que els converteix en la categoria de carteres Bitcoin més fiable.

Aquestes carteres tenen totes les mides i formes. Alguns semblen una unitat flash, d’altres com un penjoll de rellotge encadenat i d’altres semblen targetes de dèbit / crèdit. Aquest tipus de cartera es considera una cartera d’emmagatzematge en fred i és un dels mètodes d’emmagatzematge més segurs per a criptomonedes.

Carteres de paper

Les carteres de paper són el tipus de cartera Bitcoin més minimalista, ja que són simplement trossos de paper impresos amb claus privades i públiques..

Malauradament, les carteres de paper són molestes d’utilitzar i, per tant, són vulnerables a exposar les vostres claus privades a un atacant. A més, quan tenim carteres de programari i maquinari, hi ha pocs motius per utilitzar carteres de paper el 2020.

Carteres Bitcoin recomanades (per a usuaris dels EUA)

Ledger Nano X [Cartera de maquinari]

Ledger Nano X és la cartera de maquinari més recent llançada a principis d’aquest any per Ledger SAS, una empresa pionera que actua en aquest espai des del 2015. La cartera té la necessària funció Bluetooth i una bateria, cosa que el fa ideal per utilitzar-lo directament amb iOS i Android dispositius.

A més, és una cartera HD sense custòdia on podeu controlar plenament els vostres recursos digitals. A hores d’ara, Ledger Nano X admet més de 1.000 criptomonedes, inclòs Bitcoin i s’està convertint ràpidament en la primera opció per als Bitcoin HODLers seriosos..

Cartera Blockchain [web & Cartera mòbil]

La cartera Blockchain és una cartera mòbil i pionera que serveix a les necessitats dels titulars de Bitcoin des del 2013. La versió web va ser la primera i la fan servir milions d’usuaris de Bitcoin que ja testifiquen la qualitat del seu producte. A més, és una cartera allotjada per si mateix que controlarà les claus privades o la llavor dels bitcoins si emmagatzema les seves monedes aquí.

Exodus [Cartera d’escriptori]

Exodus és una cartera d’escriptori gratuïta per a Bitcoin i té la millor interfície d’usuari-UX del mercat. Inclou una representació informativa de gràfics circulars dels actius digitals emmagatzemats a Exodus.

Si voleu una cosa elegant i segura per emmagatzemar els vostres bitcoins al vostre escriptori, la cartera Exodus és per a vosaltres. Nota: Exodus està disponible per a Mac, Windows i Linux.

Electrum [Escriptori & Cartera mòbil]

Una altra cartera Bitcoin gratuïta i de codi obert per a ordinadors i dispositius Android és Electrum. La interfície d’usuari de la cartera és decent i es desenvolupa i es manté sota la llicència MIT.

Aquesta cartera tampoc no és de custòdia i és una cartera lleugera que es pot instal·lar a l’escriptori Mac / Windows o al dispositiu Android..

Configuració de la vostra cartera: Com configurar la cartera de Bitcoin?

Ara que hem vist diferents tipus de carteres i hem après a triar el millor, és imprescindible configurar una cartera per a les vostres monedes. Per tant, anem a entrar i fem servir una cartera Blockchain per veure el procés pas a pas de configuració de la vostra cartera Bitcoin.

Pas 1. Anar a Blockchain.com i feu clic a “Registra’t” com es mostra a continuació.

Captura de pantalla de Blockchain.com

Pas 2. Ara empleneu les dades com la vostra adreça de correu electrònic, contrasenya, etc. segons la imatge següent:

Registrar-se per obtenir una cartera criptogràfica

Pas 3. Feu clic a l’opció “Crea la meva cartera”, tal com es mostra més amunt. Espereu uns segons i us dirigirà a aquesta pantalla donant-vos la benvinguda a la cartera. En una nota lateral, assegureu-vos de verificar la vostra adreça electrònica per a aquest compte anant a la safata d’entrada.

Cartera de criptomonedes a Blockchain.com

Pas 4. Aneu a l’opció ‘Bitcoin’ tal com es mostra més amunt per veure aquesta pantalla que es mostra a continuació, cosa que us ajudarà a obtenir la vostra adreça pública de Bitcoin per rebre bitcoins.

Comprant Bitcoin a Blockchain.com

Pas 5. Ara feu clic a l’opció “Obtenir BTC”, tal com es mostra a la imatge anterior, i se us mostrarà aquesta pantalla amb la vostra adreça de Bitcoin.

Sol·licitud de Bitcoin a Blockchain.com

Pas 6. Ara podeu copiar-enganxar aquesta adreça o fer servir el codi QR per donar-la a altres persones perquè puguin enviar Bitcoin a aquesta adreça.

Pas 7. Per últim, però no menys important, un pas molt important per crear una cartera segura de Bitcoin és escriure la vostra frase inicial. Sovint es coneix com a còpia de seguretat de la cartera perquè pugueu recuperar els vostres fons en cas que la cartera blockchain deixi de funcionar.

Per a això, aneu a la secció “Centre de seguretat” de la cartera Blockchain, tal com es mostra a la imatge:

Còpia de seguretat de la cartera a Blockchain.com

Ara feu clic a l’opció “Fons de còpia de seguretat”:

còpia de seguretat de fons a la cartera criptogràfica

Feu clic de nou a l’opció “Fons de còpia de seguretat”, tal com es mostra a continuació:

activant la verificació en dos passos a blockchain.com

En fer això, us mostrarà les primeres 4 paraules de la llavor de 12 paraules. Assegureu-vos d’anotar-ho de forma segura en un tros de paper.

Cartera Bitcoin

De nou, feu clic a “4 paraules següents” i se us mostraran les 4 paraules següents, que també cal escriure de manera seqüencial:

Cartera Bitcoin

Per últim, feu clic a “4 paraules següents” per veure les 4 últimes paraules que teniu la llavor de 12 paraules i es mostraran d’aquesta manera:

Cartera Bitcoin

Anoteu aquestes darreres 4 paraules de manera seqüencial fins que obtingueu aquest tipus de llista de 12 paraules:

Clau de criptocurrency de 12 paraules

Ara feu clic a ‘Finalitza & Verifiqueu ”tal com es mostra a la imatge anterior i veureu aquesta pantalla que us demana que introduïu paraules específiques per verificar si heu fet una còpia de seguretat correctament de la vostra frase inicial o no. Per tant, feu-ho tal com es mostra a continuació, remetent-vos a la llista de 12 paraules de més amunt. A continuació, feu clic a “Confirma” després d’introduir les paraules corresponents, tal com es mostra a la imatge següent.

Cartera Bitcoin

Finalment, veureu aquesta pantalla que us informarà sobre la finalització correcta de la còpia de seguretat de la frase inicial.

Cartera Bitcoin

Així és com podeu crear una cartera segura de Bitcoin i també mantenir-ne una còpia de seguretat segura.

Però el veritable repte de tenir cura dels vostres bitcoins comença a partir d’aquí, és a dir, un cop hàgiu fet la còpia de seguretat de la vostra frase inicial.

Manteniu la cartera segura

La vostra llavor són els vostres bitcoins. En el moment que perds la frase de llavor, perds les teves monedes.

Això es deu al fet que qualsevol persona que tingui aquesta llavor podrà obtenir les vostres claus privades de Bitcoin i, per tant, controlar les vostres monedes.

Per evitar aquest tipus de destí, podeu fer aquestes coses bàsiques per mantenir la cartera segura:

 • Feu diverses còpies de seguretat de la frase inicial de 12 paraules.
 • No confongueu ni dividiu la vostra frase inicial.
 • Assegureu-vos que hàgiu activat l’autenticació 2-FA a la vostra cartera Bitcoin si en té. La cartera Blockchain proporciona això als usuaris de Bitcoin.
 • Lamina el tros de paper on has escrit la llavor i guarda-la en una volta de seguretat que sigui resistent al foc i impermeable.
 • Assegureu-vos que algú proper conegui la vostra frase original, per si no en sou a partir de demà per motius imprevisibles.
 • Per fi, podeu adoptar carteres de maquinari o, com a mínim, carteres sense custòdia per mantenir segures les vostres monedes, fins i tot si el vostre dispositiu mòbil o d’escriptori està infectat amb programari maliciós.

Si us ocupeu d’aquestes coses, podreu esquivar el 99,9% dels vectors d’atac i els vostres bitcoins romandran segurs..

Ara esteu en camí de comprar Bitcoin. Consulteu la nostra guia per comprar criptografia ara que ja sabeu configurar una cartera Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me