Com comprar Bitcoin

Quan es va llançar Bitcoin per primera vegada el 2008, pocs van imaginar realment les altures que aconseguiria la moneda. Actualment, Bitcoin és l’estàndard d’or de la criptomoneda. Tot i que el preu pot fluctuar enormement, la moneda encara té el potencial d’obtenir guanys monumentals.

Per descomptat, heu de tenir Bitcoin per aprofitar aquests guanys. Si esteu a punt per pujar al tren Bitcoin, heu arribat al lloc adequat. T’ensenyarem tot el que necessites saber sobre com comprar Bitcoin, així com les opcions d’emmagatzematge tant per a titulars de llarg termini com de curt termini.

Com es compra Bitcoin?

El procés de compra Bitcoin ha evolucionat al llarg dels anys. Els primers anys de la moneda, l’única manera d’adquirir-la era comprar-la directament a altres usuaris de Bitcoin o fer-ne la mina. A mesura que la popularitat de Bitcoin va créixer, van començar a sorgir altres opcions per comprar la moneda.

Comprar il·lustració de Bitcoin

Avui en dia, hi ha diverses maneres legítimes de comprar Bitcoin sense recórrer a la costosa mineria. Avui analitzarem com comprar Bitcoin, juntament amb alguns mètodes alternatius per adquirir-lo.


Comprar Bitcoin: pas a pas

Molta gent evita entrar a Bitcoin perquè creu que el procés serà complicat. La realitat és que és més fàcil que mai comprar i vendre Bitcoin. Avui us oferirem un procés senzill de quatre passos per comprar Bitcoin. Et guiarem des de la configuració de la cartera de Bitcoin fins a la primera compra.

Pas 1: escollir una cartera de Bitcoin

Una cartera Bitcoin és similar a una cartera física però amb funcions addicionals. Una cartera s’utilitza per emmagatzemar la vostra moneda digital, però també es pot utilitzar per enviar i rebre Bitcoin.

Hi ha diverses versions de carteres Bitcoin disponibles i, en aquesta secció, desglossarem les carteres més habituals disponibles.

Carteres de paper

Aquesta és la forma més senzilla de cartera de Bitcoin. És només un tros de paper amb la vostra adreça de Bitcoin i les vostres claus privades impreses. Aquestes carteres generalment s’imprimeixen com a codis QR per poder escanejar-les fàcilment en una cartera digital.

Les carteres de paper s’anomenen emmagatzematge en fred perquè no estan físicament connectades a Internet. Si teniu previst HODL el vostre Bitcoin durant períodes llargs i no necessiteu accés immediat al vostre xifrat, aquesta és una opció fiable.

Carteres mòbils

Les carteres mòbils són fàcilment la forma més popular de cartera Bitcoin, ja que es poden utilitzar fàcilment en gairebé qualsevol dispositiu mòbil. Aquests són per a persones que operen Bitcoin o que utilitzen Bitcoin per comprar regularment. Airbitz, Blockchain.info i Mycelium són carteres mòbils populars.

Carteres d’escriptori

Les carteres d’escriptori són carteres Bitcoin que s’emmagatzemen a l’escriptori o al portàtil. Les carteres d’escriptori us proporcionen més control sobre la vostra cartera, inclosa la possibilitat de fer una còpia de seguretat de la vostra cartera en una unitat externa. Electrum és una de les carteres d’escriptori més populars amb altres opcions, incloses Atomic i Exodus.

Carteres de maquinari

La cartera més segura que hi ha és una cartera de maquinari. Són petits dispositius que utilitzeu per emmagatzemar el vostre Bitcoin i realitzar qualsevol transacció. Excepte quan us connecteu al web per fer transaccions, el vostre Bitcoin es mantindrà fora de línia. Les carteres de maquinari protegeixen les vostres claus privades i es consideren inaccessibles. El principal inconvenient de les carteres de maquinari és que són costoses i poden ser difícils de configurar. Nano Ledger i Trezor són dos dels proveïdors de carteres de maquinari d’elit.

Pas 2: configuració de la cartera

Configurar una cartera Bitcoin no és molt difícil. La majoria del procés es fa automàticament. Hi ha dues coses a les quals cal prestar molta atenció. El primer és la llavor de la vostra cartera. La majoria de carteres generaran una frase de contrasenya de 12 paraules que haureu de conservar. Anoteu-ho i mantingueu-lo segur. Això us ajudarà a recuperar la cartera en cas que oblideu la contrasenya o si tingueu problemes en l’ordinador.

A continuació, haureu de crear una contrasenya segura per a la vostra cartera. No utilitzeu cap contrasenya que s’utilitzi en cap altre lloc. De la mateixa manera que no voleu que algú conegui el vostre PIN de caixer automàtic, no voleu que algú conegui la contrasenya de la vostra cartera.

Un cop hàgiu verificat la vostra llavor i hàgiu configurat la contrasenya, la resta de la configuració de la cartera s’hauria de completar automàticament. La vostra cartera crearà una adreça que s’utilitzarà per enviar i rebre Bitcoin. Això també es coneix com a clau pública. Podeu trobar aquesta adreça a la secció de recepció de la vostra cartera. Per enviar Bitcoin, aneu a la secció d’enviament per introduir l’adreça que vulgueu enviar.

Per últim, parlem de les claus privades de la vostra cartera. Les claus privades són la forma en què la vostra cartera realitza físicament les transaccions. Penseu en la vostra clau pública com l’adreça del vostre compte bancari. La vostra clau privada és el vostre PIN que cal per treure efectiu d’un caixer automàtic.

Tingueu en compte que la vostra clau privada és la peça més crucial del trencaclosques. Si algú aconsegueix la vostra clau privada, pot controlar-vos la cartera. Com la vostra llavor, no doneu mai a ningú les claus privades de la vostra cartera. Ara que heu configurat la cartera, és hora d’aprendre a comprar Bitcoin.

Pas 3: triar un intercanvi de Bitcoin

Intercanvis de Bitcoin funcionen de manera similar a les plataformes borsàries. L’intercanvi estableix un preu per a Bitcoin o altres criptomonedes i podeu fer una comanda mitjançant la vostra targeta de crèdit o dèbit per finançar el vostre compte. Alguns intercanvis accepten fins i tot transferències bancàries directes. Igual que les borses de valors, podeu fer comandes de mercat, límit o stop-loss.

Un cop hàgiu comprat el vostre Bitcoin, podeu optar per mantenir el vostre xifrat a la borsa o enviar-lo a la vostra cartera de Bitcoin. En general, és una bona idea enviar el vostre Bitcoin directament a la vostra cartera. D’aquesta manera, no estareu sotmesos a cap retard si l’intercanvi experimenta problemes tècnics o es pirateja.

Hi ha nombrosos intercanvis, però alguns dels millors inclouen Binance, Coinbase pro i eToro. Mantingueu-vos allunyats dels nous intercanvis de criptografia o dels que semblen sospitosos.

A més, la majoria dels intercanvis de criptomonedes requereixen que completeu els procediments de verificació del client. Això es deu al fet que els governs comencen a reprimir les transaccions criptogràfiques. Alguns intercanvis comencen a bloquejar determinats països, com els Estats Units. Consulteu amb l’intercanvi per assegurar-vos que es permeten les transaccions des del vostre país.

Pas 4: Com comprar Bitcoin a un Exchange

Un cop hàgiu seleccionat un intercanvi i us hàgiu registrat a un compte, és hora de comprar una mica de Bitcoin. En primer lloc, heu de finançar el vostre compte d’intercanvi. Per a la majoria de vosaltres, això significa finançar el vostre compte. Alguns us permetran comprar Bitcoin amb targetes de crèdit. Altres requeriran que depositeu fons des d’una targeta de crèdit o d’un compte corrent. El vostre intercanvi pot acceptar altres opcions de pagament.

Després d’haver finançat el vostre compte, ja podeu comprar Bitcoin. Per a les compres més ràpides, podeu seleccionar una comanda de mercat que comprarà Bitcoin al preu establert quan s’executi la comanda. Si voleu comprar Bitcoin a un preu específic, haureu d’executar una comanda límit.

Un cop hàgiu seleccionat el tipus de comanda i quant voleu comprar, executeu la comanda. Un cop finalitzada la comanda, el vostre Bitcoin es transferirà directament al vostre compte. A continuació, podeu transferir el vostre Bitcoin a la vostra cartera de Bitcoin.

Altres maneres de comprar Bitcoin

Hi ha alternatives a la compra de Bitcoin a les borses en línia. Vegem com comprar Bitcoin a algunes de les alternatives més populars i fins i tot mitjançant una aplicació mòbil.

Caixers automàtics

Una de les alternatives més populars als intercanvis en línia són els caixers automàtics de Bitcoin. Aquestes màquines es troben a botigues de conveniència i altres llocs i funcionen de manera similar als caixers automàtics dels bancs. Dipositeu diners a la màquina i es canvien a Bitcoin. El vostre xifrat es pot enviar a la vostra cartera de Bitcoin o imprimir-lo com a codi QR.

Diverses empreses, incloses GetCoins, ByteFederal, NetCoins i altres, ofereixen caixers automàtics de Bitcoin. El principal inconvenient de l’ús d’un caixer automàtic de Bitcoin és que generalment pagareu un preu més alt per la vostra criptografia que en un intercanvi en línia. Hi ha diversos llocs web en línia on es pot comprar Bitcoin mitjançant caixers automàtics.

Transferències d’igual a igual

Una altra alternativa és comprar directament a altres propietaris de Bitcoin. LocalBitcoins.com és un lloc web popular entre iguals que us permet comprar Bitcoin directament d’altres propietaris. Podeu veure quant volen per a cada moneda i les seves condicions generals de venda. Quan estigueu a punt per comprar, podeu contactar directament amb el propietari per fer la venda.

Comprar Bitcoin amb Paypal

Si voleu comprar Bitcoin amb Paypal, les vostres opcions seran limitades. L’únic intercanvi que utilitza Paypal és eToro. Els bitcoins locals són una opció, però esteu comprant directament d’altres usuaris en lloc de l’intercanvi directament. Paypal s’ha de considerar com una opció d’últim recurs per comprar Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me