Anteriorment, vam publicar la primera part de la sèrie de gestió de riscos. Allà vam explicar algunes de les tècniques de gestió de riscos de sentit comú, com ara l’exposició comercial, la relació risc / recompensa, mantenir-se al dia amb les notícies del mercat, gestionar el palanquejament i el diari de negociació. En aquesta part, explicarem les tècniques desenvolupades per operadors, economistes i analistes, que poden ser una mica més complicades, però que són essencials per entendre i formar part del vostre comerç per minimitzar el risc. Aqui venim!

Com més baix sigui el risc, millors possibilitats d’èxit

menor risc, més possibilitats d’èxit

Augmenteu les probabilitats de guanyar (mitjançant anàlisis fonamentals i tècniques) – Si no sou un banquer central o el cap d’un gran fons d’inversió, no podeu fer res per afectar el mercat; tot el que podeu fer és estar al costat correcte en el moment adequat. Tot i que no és tan fàcil com sembla, és per això que heu d’utilitzar anàlisis fonamentals i tècniques per augmentar les vostres probabilitats de guanyar i minimitzar el risc de perdre el màxim possible. Moltes d’aquestes estratègies s’han desenvolupat al llarg de molts anys, de manera que hi ha moltes opcions per triar. Podeu trobar algunes de les millors estratègies aquí a fxleaders.com a la secció d’estratègies. Al meu entendre, algunes de les millors estratègies són: “Nivells de suport i resistència”, “L’estratègia de l’espelma”, “Comerç de notícies”, “Mitjans en moviment” i “Comerç del sentiment de mercat”.

Un cop hàgiu provat diferents estratègies i hàgiu decidit quina us funciona millor, creeu un pla comercial i seguiu-lo sempre que us doni resultats positius. Podeu fer controls periòdics per veure si us heu adherit al pla i jutjar-ne l’èxit mantenint un diari de negociació. Un diari de negociació és com un diari de les seves operacions, tal com hem explicat a la primera part.

Per obtenir més informació sobre com mantenir un diari de negociació: mantenir un diari de negociació: estratègies de negociació de divises

La cobertura us protegeix contra esdeveniments inesperats

La cobertura us protegeix contra esdeveniments inesperats

Cobertura – La majoria de les grans empreses d’inversió i fons de cobertura utilitzen la cobertura per protegir-se de les fluctuacions del mercat i minimitzar els riscos, d’aquí el seu nom. La cobertura és una estratègia comercial on es compra i es ven simultàniament dos parells correlacionats positivament. Hi ha vegades que l’anàlisi tècnica demostra que hauríeu de comprar el dòlar nord-americà perquè està sobrevendut, però l’anàlisi fonamental us deixa incert. En aquest cas, hauríeu de triar dues monedes correlacionades positivament com el dòlar australià i el de Nova Zelanda. Podeu vendre AUD / USD perquè l’economia australiana no funciona tan bé com l’economia de Nova Zelanda i comprar NZD / USD.

Si els fonaments del USD surten positius, el vostre benefici de la posició curta AUD / USD serà més gran que la pèrdua de la posició llarga NZD / USD, ja que el AUD és més feble. Si es produís el contrari, el vostre benefici de la posició llarga de NZD / USD serà més gran que la pèrdua de la curta AUD / USD. D’aquesta manera, minimitzeu el risc i, la majoria de les vegades, obteniu beneficis, tot i que potser no sigui tan fantàstic com quan només canvieu un parell.

Per llegir l’article complet de cobertura: Hedging – Forex Trading Strategies

Aplicació del mètode anti-Martingale – La mida de la posició és un factor molt important de la gestió del risc. El comerciant de divises hauria d’ajustar la mida de l’operació segons el comportament del mercat i les probabilitats guanyadores de cada operació. Només és lògic assignar més fons a les operacions amb una alta probabilitat de guanyar i reduir una part dels fons per a les operacions amb una probabilitat de guanyar més baixa. Aquesta és la base del mètode Martingale. Aquest mètode es va desenvolupar com a estratègia d’apostes, però també s’ha utilitzat en divises, només en la direcció oposada.

El mètode martingale consisteix a duplicar la vostra posició d’aposta (posició comercial en el nostre cas) després de cada pèrdua. D’aquesta manera, estarà assegurat en cada operació, fins i tot si es perd cinc oficis seguits. El problema del mètode és que quan esteu negociant divises, només teniu set oportunitats consecutives per recuperar el que heu perdut, encara que comenceu amb un risc molt raonable, com ara el 2% del compte. Amb l’extrema volatilitat que hem vist recentment, no és estrany tenir set operacions perdedores consecutives. Per tant, molts comerciants utilitzen el mètode Martingale a la inversa. D’aquesta manera, van reduir la mida de la posició a la meitat després de cada pèrdua, cosa que significa que bàsicament es pot perdre infinitament i, tot i així, es queda sense fons. Després, quan s’acaba la cadena perdedora, comencen a doblar la mida de la posició fins a obtenir una altra pèrdua. Per a mi, aquest és un mètode de gestió de riscos molt raonable.

Distribució del risc – La distribució del risc és la principal línia de defensa que utilitzen els bancs i els fons d’inversió / pensions contra les pèrdues. Els bancs difonen el risc diversificant les seves carteres de préstecs i hipoteques, mentre que els fons d’inversió diversifiquen les seves inversions distribuint-les en molts instruments financers. La mateixa lògica s’aplica a les divises: repartiu la mida del vostre comerç en dos, tres o més parells correlacionats. D’aquesta manera, diversifiqueu la cartera de posicions obertes i distribuirà el risc a més d’una moneda. Tanmateix, això es pot veure afectat per esdeveniments econòmics, polítics o nacionals que podrien ocórrer al país al qual pertany la moneda.

Prenem un exemple per fer-ho més fàcil d’entendre. A finals d’agost, el dòlar nord-americà havia patit fortes pèrdues i s’havia sobrevendut al gràfic diari en comparació amb la majoria de les divises principals. Això va passar perquè la recuperació tècnica s’havia esperat des de feia temps després de la tendència alcista de l’any i el mercat borsari xinès havia afegit un cert impuls extra. Fonamentalment, res no havia canviat: l’economia nord-americana era una de les dues economies amb millor rendiment entre els països desenvolupats.

Vam veure aquesta situació com una molt bona oportunitat per comprar el dòlar nord-americà enfront de l’AUD, ja que l’economia australiana està lligada a l’economia xinesa, que en aquest moment no anava bé. Però en lloc de destinar tots els nostres diners a una operació breu de AUD / USD, hem distribuït els fons en tres parells diferents, tots ells de llargada en USD. Vam vendre AUD / USD, EUR / USD i vam comprar USD / JPY, per si de cas es produís un esdeveniment positiu per a l’australià que enviaria la parella en la direcció oposada (tot i que teníem raó sobre el USD). Diversos dies després, després que el mercat borsari xinès es va estabilitzar AUD / USD va acabar uns 50 pips més, també vam patir una petita pèrdua en aquesta posició. Però el benefici que vam obtenir de les altres dues posicions va ser molt més gran ja que el ien i l’euro van disminuir uns 900 pips junts. Per tant, si creieu que una moneda (és a dir, USD) augmentarà en el futur, en lloc d’obrir un lot en EUR / USD, obriu una posició de venda de 0,3 lot en aquest parell, una posició de venda de 0,3 lot en GBP / USD i una altra Posició de compra de 0,3 lots en USD / JPY.

La distribució del risc minimitza les pèrdues i augmenta els beneficis

La distribució del risc minimitza les pèrdues i augmenta els beneficis

La gestió del risc és un dels aspectes més importants de la negociació. Només podeu obtenir beneficis a finals de mes si minimitzeu la quantitat de transaccions perdudes i la quantitat de pèrdues, per això és fonamental implementar aquestes tècniques de gestió de riscos i diners. Al cap i a la fi, els bancs, les companyies d’assegurances, els fons d’inversió / hedge i els operadors amb èxit es basen principalment en la gestió del risc per tenir èxit a la llarga. Aquest article posa fi a la nostra sèrie de gestió de riscos, que esperem que aporti als nostres seguidors un avantatge addicional necessari per tenir èxit en aquest negoci.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment