Facebook llança la seva pròpia moneda digital


Facebook va anunciar que llançarà la seva pròpia criptomoneda durant la primera meitat del 2020, Balança, que permetrà a la gent comprar coses o enviar diners amb prop de zero comissions. Primer de tot, Balança no és una moneda estable; en el seu lloc, estarà avalat per una cistella d’actius denominada en quatre monedes fiduciàries: USD, GBP, EUR i JPY. Tot i això, la cistella consisteix en actius de baixa volatilitat amb l’objectiu de mantenir el valor de la Balança relativament estable. Podeu involucrar-vos en Libra comprant o cobrant el vostre Libra en línia o en llocs d’intercanvi local, com botigues de queviures, i gastar-lo amb la cartera Calibra de Facebook que s’incorporarà a WhatsApp, Messenger i la seva pròpia aplicació, o bé per un altre tercer interoperable. aplicacions de cartera de festa.

Lliura està descentralitzada?

No, però Facebook no controlarà completament Balança. En canvi, Facebook obté un sol vot en la seva governança com altres membres fundadors de l’Associació Libra, que inclouen Paypal, Visa, eBay, Uber i altres 24 membres que aviat es fundaran. La cadena de blocs és operada i verificada constantment pels membres fundadors de l’Associació Libra, cadascun dels quals invertirà 10 milions de dòlars o més per obtenir drets de vot en la governança de Libra i la capacitat d’operar un node validador.. Mark Zuckerberg va assenyalar en una publicació: “(…) està dirigit per moltes organitzacions diferents en lloc de només una, cosa que fa que el sistema sigui més just en general. Està disponible per a tothom que tingui connexió a Internet i té uns costos i tarifes baixos. I està assegurat per una criptografia que us ajuda a mantenir segurs els vostres diners. Aquesta és una part important de la nostra visió per a una plataforma social centrada en la privadesa, en la qual pugueu interactuar de totes les maneres que vulgueu en privat, des de la missatgeria fins als pagaments segurs “.

L’associació Balança

L’associació Libra té seu a Ginebra, Suïssa, a causa de l’estat neutral del país i del fort suport a Fintech, inclòs tecnologia blockchain. Facebook pretén arribar a 100 membres fundadors abans del llançament oficial de Libra el 2020. Els membres van des de serveis de pagament, mercats, telecomunicacions, cadenes de blocs, capitalistes de risc fins a organitzacions sense ànim de lucre.

Però Facebook, certament, no busca a ningú. Per unir-se a l’associació, els membres han de complir diversos requisits, com ara mig rack d’espai al servidor, com a mínim una connexió a Internet de 100 Mbps, un enginyer de fiabilitat del lloc a temps complet i seguretat de nivell empresarial. Les empreses han de tenir més de 1.000 milions de dòlars nord-americans en valor de mercat o més de 500 milions de dòlars en saldos de clients, han d’arribar a més de 20 milions de persones a l’any a nivell mundial i / o han de ser reconegudes com un dels 100 principals líders de la indústria per una associació específica de tercers. empresa de mitjans com Interbrand Global o S&Pàg.

Els inversors centrats en criptografia han de tenir més d’1 mil milions de dòlars en actius gestionats, mentre que les empreses de cadenes de blocs han d’haver estat en el negoci durant més de 12 mesos, han d’utilitzar operacions de seguretat, privadesa i infraestructures de nivell empresarial recolzades per polítiques i processos moderns. divulgats públicament mitjançant auditories de seguretat i / o informes de proves de penetració i custòdia o participació de més de 100 milions de dòlars en actius. És més, només un terç dels membres fundadors poden ser empreses relacionades amb la criptografia o excepcions convidades individualment.

Curiosament, Facebook també accepta organitzacions de recerca com universitats i organitzacions sense ànim de lucre que compleixin tres de quatre requisits, inclòs treballar en la inclusió financera durant més de cinc anys, tenir una enorme xarxa d’usuaris mundial i / o la designació més important de 100 per Charity Navigator o alguna cosa així. similars i / o 50 milions de dòlars en fons.

Token d’inversió Libra

Les fitxes es vendran als membres fundadors del nou consorci de Facebook, l’Associació Libra, amb una inversió mínima de 10 milions de dòlars necessària per executar un node de validació i participar en la governança de la plataforma. El valor del testimoni es deriva del valor de participar en aquesta governança, o potencialment dels ingressos o recompenses (dividends) pagats als mantenidors de la xarxa i es desacobla del valor diari del testimoni de pagaments. En canvi, el valor del testimoni de governança depèn de la utilitat real i futura del testimoni de pagaments que ofereix el consorci.

Declaració de missió

1.700 milions d’adults a tot el món (31%) romanen fora del sistema financer sense accés a un banc tradicional, tot i que mil milions d’usuaris tenen un telèfon mòbil i gairebé la meitat de la població mundial té accés a Internet. A més, els pagaments transfronterers són lents i ineficients, trigant de tres a cinc dies hàbils a arribar. A més, els costos són molt alts, ja que costa un set per cent de mitjana per enviar diners a nivell internacional. És més, la població sense banc fins i tot paga 4 $ més en comissions per accés en efectiu, de mitjana mensual.

Libra té com a objectiu resoldre aquests problemes, amb la seva pròpia cadena de blocs, la cadena de blocs Libra.

La cadena de blocs Libra

Libra té com a objectiu gestionar 1.000 transaccions per segon si els nodes utilitzen almenys connexions de 40 Mbps i discs durs SSD de 16 TB. En comparació, Bitcoin pot processar set transaccions per segon i Ethereum 15. La cadena de blocs Libra està utilitzant

el Sistema de tolerància a fallades bizantines, el que significa que només el 66 per cent dels nodes han de consensuar perquè la transacció sigui legítima, verificada i executada. A causa de les estructures de Merkle Tree al codi, es reconeixen fàcilment els canvis a la cadena de blocs Libra.

Lliura és anònima?

La cadena de blocs Libra no és anònima, sinó pseudònima. Respecte a les preocupacions sobre les dades privades dels usuaris de Facebook, Markus, el cap de Calibra, va respondre: “La realitat és que tindrem un munt de carteres que competiran amb nosaltres i moltes d’elles no seran socials, i si volem guanyar amb èxit la confiança de la gent, hem d’assegurar-nos que les dades estiguin separades ”.

Cartera Calibra

La cartera Calibra és un bon pas en la direcció correcta, ja que té el potencial d’augmentar dràsticament l’adopció general. A diferència de les carteres d’ús habitual, Calibra fa moltes coses de manera diferent:

En cas de ser piratejat o estafat o perdre l’accés al vostre compte, Calibra us reembossarà les monedes perdudes quan sigui possible mitjançant el servei de xat les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. És més, tampoc no haureu de recordar cap contrasenya criptogràfica llarga i complexa que pugueu oblidar i bloquejar dels vostres diners, ja que Calibra us gestiona totes les claus. Tenint en compte aquests fets, Calibra probablement es convertirà en la cartera predeterminada per a molts usuaris de Libra.

El cap de producte de Calibra, Kevin Weil, va comentar que Facebook podria llançar altres eines financeres a través de Calibra que podria monetitzar, com invertir o prestar. “Amb el temps, esperem oferir serveis addicionals per a persones i empreses, com ara pagar factures amb només prémer un botó, comprar una tassa de cafè amb l’exploració de codi o muntar el transport públic local sense necessitat de transportar diners ni metro passa ”, afirma l’equip de Calibra.

Perspectives de futur

Facebook té dades extremadament detallades sobre més de dos mil milions d’usuaris. La seva àmplia capacitat de verificació d’identitat i de mineria de dades protegeix el potencial de construir la plataforma més gran per nombre d’usuaris de qualsevol institució financera.

Al contrari que els mètodes de pagament existents, com Visa o Paypal, Libra no necessita passar pels bancs de la gent per verificar la seva identitat, que és molt costosa, manual i inescalable. Facebook ja disposa de totes les dades sobre vosaltres i, per tant, no necessiten cap banc, cosa que resulta en una escala molt més ràpida.

Un altre avantatge important de Libra és que els usuaris poden fer transaccions entre iguals només a través d’una institució, i això suposa per al 28% de la població mundial, el nombre d’usuaris de Facebook..

Balança, recolzada per actius avalats per monedes nacionals, en última instància pot ser recolzada pel dòlar nord-americà, ja que totes les altres monedes nacionals en aquest moment estan recolzades per dòlars nord-americans i gestionats per bancs centrals (que estan sota el control de la Reserva Federal dels Estats Units)..

Tot i això, les preocupacions sobre el futur des d’un aspecte regulador continuen sent vàlides, ja que el Banc per a Assentaments Internacionals (BIS), la institució financera mundial més antiga del món, ha publicat recentment un informe on adverteix que Balança podria suposar una amenaça per al domini del món sector bancari, segons financemagnates.

En l’informe, el BIS va aclarir que les principals empreses tecnològiques, com Google, Apple i Facebook, podrien “establir ràpidament una posició dominant” a causa del seu gran nombre d’usuaris.. 

Però no només això, l’informe també demanava mesures normatives:

“La política pública ha de basar-se en un enfocament més integral que es basi en la regulació financera, la política de competència i la regulació de la privadesa de dades”. “L’objectiu hauria de ser respondre a l’entrada de grans tecnologies als serveis financers per tal de beneficiar-se dels guanys tot limitant els riscos”.

Encara no està clar com es tractarà Balança des d’un punt regulador. Segons per a Reuters, el govern de França crearà una força del G7 “per estudiar com els bancs centrals asseguren que les criptomonedes com el Libra de Facebook es regeixin per regulacions que van des de lleis de blanqueig de diners fins a normes de protecció del consumidor”.

Per tant, segur que podem esperar regulacions sobre criptomonedes com Libra.

Comparació amb Bitcoin

Bitcoin és diners sòlids. És apolític, neutral, lliure de censura i no us pot espiar, encara que ho vulgui. Tots aquests punts són diferents de Libra, que mai no pot ser una millor alternativa al bitcoin, però sens dubte una criptomoneda més escalable i adoptable..  

Conclusió

Balança marca el primer intent de crear una moneda mundial, mitjançant la cadena de blocs, que pot ser utilitzada cada dia per milers de milions de persones i institucions de tot el món.

Tot i això, la magnitud del seu èxit variarà molt en funció de com Libra convenç les institucions financeres per col·laborar amb el consorci en la creació d’un marc de treball que serveixi a la necessitat d’una governança descentralitzada, tot i que compleixi les lleis nacionals i internacionals existents..

Independentment de la possibilitat que Libra es converteixi en l’èxit més gran de la indústria criptogràfica, Libra contribuirà sens dubte a l’adopció generalitzada de la tecnologia blockchain concedint a persones de tot el món connectades digitalment i encara sense banc el dret d’accedir als serveis financers bàsics..

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment