El mercat de divises mai no és el mateix, el que passa avui no vol dir que demà passarà el mateix. El mercat podria augmentar a partir de les dades econòmiques positives d’avui, però la setmana vinent es podria estavellar després de publicar aquestes mateixes xifres. Quantes vegades hem vist això al llarg dels anys? La resposta és massa sovint.

Sabem que el comerç de divises és un negoci difícil en els millors moments, i molt menys en els moments en què el mercat és irracional i va en contra de tots els motius. Què fem, doncs? Bé, no podem canviar el mercat, només el podem seguir. Com diu la dita, “el nostre no és raonar, sinó que fer o morir”. La primera causa de mort dels comptes de divises intenta lluitar contra el mercat. Però, com seguim el mercat, com sabem quan continuar la tendència o com ha canviat la tendència en contra de la lògica? Els exemples següents us mostraran com entendre el mercat i respondre a aquestes preguntes.

Per obtenir informació sobre com operar en un mercat irracional: l’estratègia adequada en un mercat irracional: estratègies de negociació de divises

mercat esbrinar la direccióSi no podeu esbrinar la direcció, deixeu-lo guiar pel mercat

USD / CAD

El USD / CAD ha estat en una tendència alcista a llarg termini des del 2011 i va augmentar el ritme el 2014 i el 2015. Això es justifica perquè l’economia nord-americana ha millorat des del 2011 i el FED va entrar en un cicle d’enduriment monetari al finalitzar el programa QE i planejava augmentar els tipus d’interès. L’economia canadenca, en canvi, s’ha anat debilitant i la inflació és a prop de zero. Durant l’últim any, les dades econòmiques mensuals van suggerir que l’economia es trobava en recessió diverses vegades. A més, la caiguda del preu del petroli ha jugat un paper per debilitar encara més el Canadà, que té la tercera reserva de petroli més gran del món. Per tant, aquesta tendència alcista en USD / CAD ha tingut tot el seu sentit.

Però a partir de mitjans de gener d’aquest any, la parella va invertir i va caure uns 23 cèntims en pocs mesos. Aquest moviment va totalment en contra de la raó, ja que el flux era a la baixa, però sempre hem d’anar amb el flux. A mitjan febrer, el mercat ens havia donat tres grans signes que el flux havia canviat, almenys a curt termini, de baixista a baixista. Quins eren aquests signes?

1. El primer senyal del canvi va ser l’espelma baixista que va engolir la tercera setmana de gener. Després de dues grans espelmes alcistes les dues primeres setmanes d’aquest mes, vam tenir una espelma baixista encara més gran. Ara, això ens indica que alguns grans agents del mercat havien tancat les seves posicions de compra a llarg termini o, pitjor encara, que poden haver obert posicions de venda grans.

2. El mercat ens va donar un segon senyal la primera setmana de febrer. En algun moment d’aquesta setmana, el preu va arribar a 1,3630 segons el pic de 1,47 a mitjan gener. Es tracta d’un moviment d’11 cèntims (o 1.110 pip) en poc més de dues setmanes. Un moviment tan gran a la baixa fa pensar que alguna cosa molt important havia canviat al mercat de divises.

3. El mercat ens va donar un tercer i últim signe la segona setmana de febrer. Sabem que el dòlar canadenc depèn força del preu del petroli i el USD / CAD està estretament correlacionat amb ell. No obstant això, la segona setmana, els preus del petroli es van situar en el punt més baix, a la regió de 26-28 dòlars / barril, mentre que el dòlar canadenc va ser uns 1.000 pips més alt. Com podria ser això? No tenia sentit, però el mercat intentava dir-nos alguna cosa. Faltar a USD / CAD no tenia massa sentit, però hem de seguir el mercat i el mercat ens guiava amb senyals. Tot el que havíem de fer com a operadors de divises en aquest moment és llegir els senyals i seguir el flux.

ens va donar el mercat de tres senyals sagrats

Els tres sants signes que ens va donar el mercat

EUR / USD

El segon exemple és una mica més fàcil d’entendre. El segon dia de març d’aquest any, el BCE va reduir els tipus REPO del 0,05% al ​​0%, va reduir els tipus d’interès del -0,20% al -0,30% i va augmentar les seves compres mensuals d’actius QE de 60.000 milions a 80.000 milions d’euros. . La lògica us indica que quan un banc central aboca molts més diners en una economia i obliga els bancs de segon nivell a augmentar els préstecs, el preu d’aquesta moneda normalment baixarà perquè les monedes encara es consideren mercaderies igual que la resta. L’euro va caure 200 pips en els primers moments després del llançament de la declaració, però es va invertir i va tancar el dia 400 pips més. Al final del dia, tothom es va rascar el cap.

L’endemà, tota mena d’especulacions van envoltar el mercat, com ara (1) ara que el BCE va fer aquests passos, ja no hi interveniran; (2) ara el BCE es queda sense cap protecció o (3) el mercat ho veu com un signe positiu per a l’economia de la zona euro a la llarga. Cap d’ells era cert, però sigui quina sigui la raó, no podeu ignorar el mercat.

Si mirem el gràfic diari, la retrospectiva és del 20/20, el mercat volia pujar. Hi ha una gran espelma diària alcista i, malgrat els fonaments baixistes, el mercat va donar a entendre que el seu biaix era alcista. I, com sempre, que el mercat sigui el vostre guia. El mercat ens deia que compréssim, de manera que el millor lloc per comprar era tornar al nivell de resistència 1.1050 anterior, que ara s’havia convertit en suport. Tot i que lentament, aquest parell va apreciar gairebé 600 pips.

mercat insinuava alcista

El mercat va donar a entendre que una tendència alcista estava a punt de començar

Com hem dit al paràgraf inicial, el mercat de divises sovint pot ser molt irracional. Però, si mantenim el cap clar i veiem la imatge més gran, sempre ens dóna senyals sobre quin camí vol seguir. Aquests signes són la seva manera de guiar-nos. Els fonaments poden indicar-nos d’una manera, però el mercat de divises no sempre segueix aquesta anàlisi. Darrerament hem vist força d’aquest comportament irracional del mercat. De vegades, la millor estratègia de divises és no tenir cap estratègia o, almenys, deixar-la de banda fins que el mercat de divises torni a estar en compte..

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment