Estratègia de cap i espatlles

Ja ho hem comentat “Estratègia comercial de candelers” que ens permet entendre els gràfics de canelobres i el que indica cada canelobre. Tot i això, per convertir-nos en un mestre real dels gràfics, hem d’aprendre alguns patrons de gràfics habituals i quina informació podem extreure d’ells sobre el futur..

El patró “cap i espatlles” és un dels molts patrons de gràfics reconeixibles i comercialitzables. En l’argot de divises, es coneixen com a “xampú” a causa de la marca de xampús del mateix nom. Els patrons de divises del cap i les espatlles consisteixen en un pic alt al mig i dos pics dobles a banda i banda d’aquest, tal com es pot veure a la il·lustració següent. El pic més alt és el cap i els dos inferiors són les espatlles. El propi patró sembla un cap entre dues espatlles, d’aquí el seu nom.

Comerç de cap i espatlles

Els patrons de cap i espatlles esdevenen rellevants quan es penetra l’escot. Un cop trencat l’escot, és possible que obrim una posició curta al costat oposat de l’indicador comercial de cap i espatlles.

Alguns comerciants entren immediatament, mentre que d’altres prefereixen entrar en un retrocés i tornar a provar l’escot. Aquesta última opció és més segura perquè ara sabem que això no és només una falsa sortida. El nombre de pips objectius en aquesta estratègia és aproximadament el mateix que el nombre de pips entre la part superior del cap i l’escot. Quan el mercat estigui bé i hi hagi més marge per assolir després d’assolir l’objectiu, és possible que busquem beneficis més grans i deixem funcionar el comerç.

Head_and_Shoulders.gif


http://www.forex-tribe.com/img/Patterns/head-and-shoulders

El patró comercial de cap i espatlles consisteix en un pic alt (cap) i dos cims inferiors (les espatlles).

h & amp; s.GIF

Patró de divises de cap i espatlles en un gràfic típic de canelobres.

Les imatges anteriors són molt clares i permeten un reconeixement molt clar del patró de negociació del cap i les espatlles. No espereu que els gràfics reals siguin tan nets, ja que suposaran un repte més gran. Per canviar aquests patrons, hem de localitzar-los en temps real a mesura que passen, no després que siguin irrellevants.

La línia de fons, coneguda habitualment com l’escot, és en realitat un nivell de suport. No sempre és una línia recta, sinó una línia ascendent o descendent. El component de pendent de l’escot fa que sigui molt més difícil de detectar, per tant, ens hem de centrar en la imatge més gran. Els comerciants júnior probablement haurien de canviar a un gràfic de línies que faci més visibles alguns patrons, en lloc del gràfic de les espelmes. La imatge següent és un gràfic real que mostra un patró de divises de cap i espatlles. Reconèixer el patró de negociació de cap i espatlles en temps real i canviar-lo amb èxit és molt més difícil del que es mostra a les il·lustracions.

Detectar patrons de divises de cap i espatlles

Com s’ha esmentat anteriorment, l’escot s’ha de trencar perquè el patró del cap i les espatlles sigui útil. Tot i això, el comerç de la vida real no segueix les regles del manual de manera tan estricta. Hem de ser flexibles i intel·ligents per detectar aquests patrons a mesura que es van formant, per minimitzar el risc i maximitzar els beneficis.

Un truc per al reconeixement de patrons primerencs i per introduir operacions guanyadores d’alta probabilitat és mirar els volums. No importa el període de temps, se suposa que el volum disminueix amb cada pic. Per descomptat, com passa amb la majoria de coses, no sempre és així. El menor volum del segon pic, que és el capçal, significa que els compradors van provar a l’alça, però sense molta força. Com a resultat, el preu finalment baixa.

Quan estem a la part superior de la segona espatlla i el volum és baix, hauríem de comprovar altres indicadors com RSI i Stochastics per veure si el parell està sobrecomprat. Si aquest és el cas, i si s’estan formant pins, dojis o martells invertits a la carta de les espelmes, és possible que entrem al comerç amb una parada a sobre del cap. D’aquesta manera gairebé duplicem l’objectiu de beneficis i augmentem la relació risc-recompensa. El gràfic següent il·lustra l’ús d’aquesta estratègia comercial de cap i espatlles en un patró ascendent.ascendiong h & amp; S

El volum disminueix amb cada pic.

Cap i espatlles inverses

Els patrons de cap i espatlles inverses són el contrari que el cap i les espatlles. S’apliquen totes les normes, però simplement són de cap per avall. En aquest cas, l’escot també serveix de resistència. Això vol dir que hem de mirar de comprar en trencar l’escot. Igual que el cap i les espatlles, poden ser rectes, ascendents o descendents.

inv h & amp; s

El comerç invers de cap i espatlles és exactament el mateix però al revés.

Els patrons de cap i espatlles no són una estratègia de comerç de divises per si sols. Tot i això, ens ajuden a obtenir una millor imatge del que passa i del que passarà després. Poder detectar aquests patrons pot ser la diferència entre un comerç guanyador i un perdedor.

A mesura que guanyeu més experiència com a comerciant, intenteu incorporar tantes d’aquestes tècniques a la vostra cistella de tècniques comercials com sigui possible. Els resultats probables són un rendiment millorat i una oportunitat per guanyar més diners.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me