El comerç amb la tendència és una de les maneres més segures d’implicar els mercats de capitals i una gran estratègia per maximitzar els beneficis. Els principals analistes de FX Leaders utilitzen les estratègies de negociació de tendències com un dels seus principals enfocaments als mercats. A més, abans de fer un comerç o emetre un senyal, sempre confirmen en quin costat de la tendència es troben.

Què són les tendències?

Les tendències tenen diverses formes i mides diferents. Alguns són canals amb línies de tendència superiors i inferiors paral·leles, mentre que d’altres només tenen una línia de tendència única. Aquesta és una distinció important, ja que una tendència amb una línia de tendència només tindrà una línia que actua com a suport en una tendència alcista i una línia que actua com a resistència en una tendència baixista..

Hem de tenir en compte que, a causa de la naturalesa humana del mercat, les tendències no sempre segueixen una línia de tendència perfectament simètrica. Quan operem, hauríem de ser flexibles i reaccionar davant les accions del mercat.

Els comerciants novells tendeixen a pensar que el comerç de tendències és fàcil. Simplement busqueu la tendència i participeu al costat de l’acció de preus vigent. A la pràctica, no és tan fàcil. Com passa amb la resta d’aspectes d’aquest joc, apareixen molts dilemes quan s’intenta identificar la tendència. A continuació, es presenten algunes preguntes que es plantegen regularment quan s’intenta seguir una tendència:

  • És aquesta una nova tendència o només un retrocés?
  • He arribat massa tard per seguir la tendència?
  • Val la pena prendre la relació risc / recompensa??

Aquestes són algunes de les preguntes que ens fem quan intentem identificar i utilitzar estratègies de negociació de tendències. Fent una anàlisi exhaustiva, podem superar aquests dilemes i obtenir una millor visió de la visió general del que està passant i del que vindrà..


És una nova tendència o només un retrocés?

Per veure si el que s’està formant és una nova tendència, o simplement un retrocés d’una tendència existent, hem d’esperar que la tendència s’estableixi correctament i es trenqui nivells específics. Si no ho fem, és possible que estiguem saltant al final d’un retrocés i ens cremem per una inversió de preus.

Al gràfic setmanal GBP / USD que apareix a continuació, podem veure com el preu es rebutja en els mínims anteriors. Tot i això, no podem fer un comerç llarg ja que no sabem si s’està formant una tendència real. La confirmació d’una nova tendència vàlida arriba després de l’aturada i tancament de la línia negra llarga, que és un suport previ a llarg termini.

Estic massa tard per entrar a la moda?

Els comerciants més atrevits pretenen captar les tendències aviat. Per fer-ho, han d’anticipar l’acció de preus abans que es defineixi. A continuació, podem veure al gràfic mensual GBP / USD que el parell ha cotitzat en un rang ajustat després d’una tendència baixista. Hi ha dues espelmes mensuals que mostren que hi ha una forta pressió de compra al voltant del nivell 1,48-49. A més, hi ha divergència en els tres indicadors, MACD, estocàstics i RSI. Tots aquests elements serveixen per confirmar que s’està formant una nova tendència.

No sabeu què són les espelmes? Feu clic aquí per aprendre

Val la pena prendre la relació risc / recompensa?

Per obtenir una millor recompensa de risc / recompensa en les estratègies de negociació de tendències, primer hem de veure el potencial de la direcció que volem entrar. Al gràfic mensual que apareix a continuació, veiem que el parell solia operar-se al voltant de 2,1, fa 5 anys i, després d’una gran caiguda, va cotitzar a la franja d’1,60 a 1,70 durant la major part d’un període de 5 anys. Això ens proporciona un objectiu potencial de 2000 pip i unes 350 pèrdues de potencial de pip, cosa que fa que la proporció risc / recompensa sigui d’1 a 6.

gbpusd-w1

El preu s’està rebutjant als mínims anteriors, però encara no podem situar-nos molt, ja que no sabem si s’està formant una tendència real.

gbpusd-mn1

Dos pins indiquen una forta pressió de compra, cosa que significa que una tendència alcista està a punt de començar

Estratègies de negociació de tendències: triar la millor per al treball

Identificar la tendència no és tot el que s’ha de fer. Després d’haver identificat la tendència, hem de decidir quines estratègies comercials tendència cal seguir.

Hi ha tres estratègies comercials de tendència principals:

  1. Entra i deixa córrer – Aquesta estratègia és per als comerciants més conservadors als quals no els agrada arriscar molt o arriscar-se molt sovint. Com el seu nom indica, consisteix a fer un comerç després d’identificar la tendència i deixar-lo seguir. Aquest tipus d’operacions, que són operacions conservadores, se solen col·locar després de confirmar la tendència, normalment després de trencar-se la línia de suport del gràfic diari..
  2. Dins i fora – Aquesta estratègia és per als comerciants amb risc moderat que els agrada augmentar una mica el risc a canvi de més beneficis. L’estratègia ‘In and Out’ consisteix a col·locar operacions en funció de la tendència principal, però amb una anàlisi de gràfics de períodes de temps més reduïts. Els comerciants que opten per utilitzar aquesta estratègia adopten posicions durant la recuperació dels gràfics de períodes de temps més petits quan els indicadors mostren que el parell està sobrevendut i els descarreguen quan el mateix gràfic mostra que ha assolit els nivells de sobrecompra, cosa que indica que s’ha de tornar a recuperar. El gràfic diari següent mostra els nivells per entrar.  Obteniu més informació sobre l’ús de diversos períodes de temps
  3. Sumant – Aquesta estratègia és per als comerciants que vulguin treure el màxim partit a la tendència i treure’n cada pip. Introduïu una operació després d’haver identificat una tendència, molt llarga en aquest cas, i seguiu afegint a aquesta posició a cada recuperació dels gràfics de períodes de temps més curts. Aquesta és una estratègia extremadament rendible, però haureu de ser molt prudents com més amunt vagi. A causa del nombre de posicions a l’extrem superior, el vostre benefici es pot erosionar molt ràpidament en cas d’inversió i fins i tot podríeu acabar amb una pèrdua.

gbpusd-d1

Les àrees sobrevendudes indiquen oportunitats de llarga durada

audusd-h1

AUD / USD cotitza en un canal de tendència alcista. Quines estratègies comercials de tendència són les millors per a la feina?

audusd-d1

Introducció a Tendències

Les tendències són una part integral dels mercats financers. Tant si es negocia divises, futurs o renda variable, seleccionar una estratègia de negociació de tendència ideal pot ser un exercici rendible. Per obtenir més informació sobre les tendències a mesura que es desenvolupen en temps real, estigueu atent al feed de notícies en directe de FX Leaders. Si hi ha un mercat en moviment, els analistes oferiran informació, senyals i idees sobre com intervenir en l’acció..

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment