Els gràfics de candelers són els tipus de gràfics més habituals que fan servir els comerciants i inversors minoristes. Hi ha molts altres tipus de gràfics, com ara gràfics de línies, gràfics de barres, etc., però no expliquen la història de l’acció de preus passada, com ho fan els patrons d’indicadors de canelobres. Quan el comerç actiu es basa únicament en anàlisis tècniques, projectar accions futures de preus es basa en el comportament del preu en el passat.

L’anàlisi de canelobres és una forma d’anàlisi tècnica molt útil. Funciona gairebé perfectament en èpoques volàtils, però també funciona adequadament en èpoques menys volàtils. Amb tot, els canelobres, així com el comerç de canelobres, funcionen bastant bé aïlladament o quan es combinen amb un o dos indicadors més.

Els canelobres representen fluctuacions de preu durant un període de temps determinat. Les durades poden ser tan baixes com un minut o tan grans com una setmana o un mes. El cos del canelobre és la diferència de preu entre l’hora d’obertura i la de tancament. Les dues línies verticals de cada costat, anomenades ombres o metxes, mostren el punt més alt i el més baix del preu durant aquest període de temps.

El canelobre verd de la imatge següent és un canelobre alcista en què el punt de tancament és més alt que l’obertura. El canelobre vermell és un canelobre baixista, que indica que el preu al tancament era inferior al de l’obertura. Els colors del cos són irrellevants, podeu configurar-los segons les vostres preferències personals.

color-candelers.png

En el comerç de canelobres, una espelma verda és alcista i una espelma vermella és baixista. 

Ara que hem explicat què és un canelobre, vegem les diferents formes que pot adoptar un canelobre.

Comerç de canelobres: patrons de gràfics populars

Els comerciants realitzen anàlisis tècniques per construir idees i estratègies per a l’execució de futures operacions. Les formacions de canelobres són una eina molt útil per indicar possibilitats d’entrada i sortida. Les seves formes mostren molt clarament què passa amb el preu. Vegem alguns dels patrons més populars i fàcils de reconèixer en el comerç de canelobres.

Dojis: En un doji, el preu s’obre i tanca gairebé al mateix nivell després d’haver estat negociat per les dues parts. Tant els compradors com els venedors intenten empènyer el preu cada vegada més, però finalment el preu acaba en el punt de partida. Això significa que les forces són les mateixes des de les dues direccions. Després d’una tendència alcista en què els compradors tenien la ventaja, un doji indica que els venedors han tornat a treballar. Això significa que està a punt de produir-se una inversió, o almenys un retrocés. El contrari s’aplica a una tendència baixista.

doji.png

Esquerra: un típic canelobre de doji

Dreta: inversió indicada per un canelobre de doji.

Pins / Pins inversos: En un canelobre, el preu cotitza per sota del nivell d’obertura i acaba al mateix nivell en tancar el període. Això significa que els compradors coincideixen amb la convicció dels venedors. En una tendència a la baixa, això significa que els óssos perden vapor, per tant es pot produir una inversió. En una tendència alcista, un pin indica que els venedors van intentar baixar el preu, però que els compradors els van superar. Aquesta és una confirmació de la continuació de la tendència i els llargs tenen probabilitats molt millors que els pantalons curts.

pin reversal.png

En una tendència a la baixa, un canelobre de pin sol indicar una inversió.

pins.png

En una tendència ascendent, els canelobres de pin solen indicar la continuació de la tendència.

Els passadors inversos són els mateixos que els passadors, però actuen en la direcció oposada. L’espelma s’obre, els bous hi poden provar i els óssos carreguen per tornar el preu al nivell inicial. En una tendència alcista, això significa que una tendència baixista està a punt de començar; en una tendència baixista, un pin d’inversió indica una continuació de la tendència.

inv pin reversal.png

En una tendència alcista, els canelobres de pin inversa solen indicar l’inici d’una tendència baixista.

Martells / Martells inversos: En el comerç de canelobres, els martells són bàsicament els mateixos que els pins i els pins inversos, però amb un impuls més fort. En un martell de tendència a la baixa, el preu s’obre i cotitza per sota abans de tancar per sobre del nivell d’obertura. Això significa que els compradors coincideixen més que amb els venedors.

La mida de l’ombra pot variar. Alguns argumenten que hauria de ser com a mínim el doble de la mida del cos, però una cosa és segura; com més gran sigui l’ombra / metxa, més gran i forta serà la inversió. Això també és cert per als pins. En una tendència alcista, un martell és un signe de continuació de la tendència. Els martells inversos són el contrari, igual que els passadors inversos. Indiquen canvis de tendència en tendència alcista i continuació de tendència en tendència alcista.

hammer.png

Els martells indiquen que la inversió de tendència està al seu lloc.

rev hammer.png

El martell invertit en una tendència alcista indica una inversió de la tendència.

Estrella al matí / nit: Les estrelles del matí i les estrelles del vespre només poden significar una cosa en el comerç de canelobres: la inversió. Una formació d’estrelles del matí inclou tres espelmes, una espelma baixista, una espelma neutra i una espelma alcista. La formació significa que augmentarà el preu, d’aquí el nom de ‘estrella del matí’. Les estrelles del vespre consisteixen en una espelma alcista, una indecisa i una espelma baixista. Indiquen que es produirà una caiguda del preu. Entre les tres espelmes, se suposa que hi ha llacunes, que només poden passar a les cartes diàries o setmanals, però no sempre és així.

matí al vespre star.png

Les estrelles del vespre i del matí sempre indiquen una inversió.

Absorció baixista / alcista: Un embull baixista és una espelma d’ós molt més gran que l’espelma de bou anterior. La nova espelma envolta el cos de l’espelma anterior. En aquesta formació, la tendència no importa, ja que indica una caiguda independentment de la tendència. A l’inrevés de l’espelma alcista que envolta.

envoltant bearish.png

Inversió baixista que engloba: les caigudes segueixen cada espelma baixista.

bull egulf.png

Inversió i continuació de l’enfonsament alcista: la formació d’enfonsament alcista va seguida de pujades del preu.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment