Hem tractat la majoria dels patrons de gràfics tècnics importants a la nostra secció d’estratègia. Tot i així, encara queden algunes estratègies. “Triangles” i “falques” són dos dels 10 patrons de gràfics més importants i en aquest article explicarem com intercanviar-los. És cert que són patrons diferents, però són molt similars, de manera que els ensenyarem tots dos en un article.

A part d’ocasions especials molt rares, tots sabem que el preu no puja ni baixa en línia recta. En el seu lloc, forma tendències seguint diferents tipus d’ones, tal com hem explicat a l ’“ Estratègia d’Olliot Wave ”. En una tendència alcista, la primera etapa puja i es consolida abans de començar la segona etapa, i viceversa per a la tendència descendent.

Durant el període de consolidació, el preu forma un triangle o una falca. Per tenir una millor visualització, heu de canviar els gràfics a un període de temps més petit.

Si esteu negociant gràfics d’una hora, quan comenci a produir-se la consolidació, canvieu a gràfics de 5 o 15 minuts i traqueu una línia de tendència que connecti els tops i una altra que connecti els fons de l’interval de preus durant aquesta consolidació. Com el seu nom indica, es forma un triangle quan les línies de tendència superior i inferior culminen en un sol punt, limitant el preu entre elles. En una falca, el preu esclata en qualsevol direcció abans de coincidir les dues línies de tendència. A les imatges següents es pot veure un triangle i una falca que s’està formant.


Falca ascendent

Falca ascendent asimètrica

Triangle descendent

Podeu començar a canviar una falca o un triangle mentre es forma. Com podeu veure a la primera imatge, les línies superior i inferior proporcionen resistència i suport respectivament.

Podeu dibuixar la línia de resistència un cop el preu hagi format dos pics i podeu dibuixar la línia de suport un cop el preu hagi format dos mínims. El segon mínim hauria de ser superior al primer per tal de ser considerat una falca o un triangle. La forma més senzilla i òbvia de canviar una falca o un triangle és canviar entre aquestes dues línies. Bàsicament es ven a la línia superior amb una parada per sobre de la resistència i es compra a la línia inferior amb una parada per sota del suport.

Aquesta estratègia funciona millor en gràfics de períodes de temps més grans, com ara els gràfics diaris o de 4 hores, perquè hi ha més espai entre les línies. D’aquesta manera, l’objectiu de benefici pot ser més gran i la relació recompensa / risc també és més gran. Si canvieu gràfics de períodes de temps més petits, hauríeu de triar un intermediari amb spreads petits i una execució ràpida.

Aquesta és una manera d’aprofitar aquestes formacions gràfiques, però les falques i els triangles són més famosos per indicar brots. Per predir de quina manera es produirà el trencament, hauríem de conèixer els tipus d’aquests patrons de gràfics. Hi ha tres tipus de falques i triangles: falca ascendent / triangle, falca / triangle descendent i falca / triangle simètric.

Falca ascendent / Triangle

Al primer gràfic següent, es forma una falca ascendent / descendent després d’una tendència alcista. Això significa que els venedors coincideixen amb els compradors, reduint el preu en un rang ajustat, de manera que es podria produir una inversió. Després de la ruptura amb el desavantatge, veiem que la línia de fons, que va actuar com a suport, ara es converteix en resistència. Alguns comerciants venen quan el preu trenca la línia de fons i alguns fan una parada de venda just per sota d’aquesta línia. Però tots sabem que a Forex no hi ha res que funcioni exactament i que no siguin estranys els falsos brots (false-outs). Prefereixo esperar fins que el preu es tanqui clarament per sota de la línia de fons i intenti vendre-ho a la recuperació. D’aquesta manera, minimitzeu el risc i maximitzeu l’objectiu de benefici. La mateixa lògica s’aplica als triangles.

El preu forma una falca ascendent
El preu trenca la línia superior que es converteix en resistència

Falca descendent / Triangle

Les falques i triangles descendents són el contrari dels ascendents i esdevenen vàlids després d’una tendència descendent. Per tant, en lloc de vendre després de la ruptura de la línia de fons, compreu després que la línia superior cedeixi. Quan intercanvieu aquests patrons, l’objectiu de benefici que voleu ser tan gran com l’espai entre la primera part superior i la primera part inferior de l’interval, tal com es mostra al segon gràfic següent. La raó per la qual dic la primera part superior i la primera inferior és perquè hi ha ocasions en què cap de les dues línies de la falca no és horitzontal, com l’ascendent superior.

La falca descendent s’està formant després d’una tendència descendent

Després de la ruptura a l’alça, l’objectiu és tan gran com l’espai entre la primera part superior i la primera part inferior.

Falca simètrica / triangle

En un triangle simètric, podeu intercanviar entre les dues línies i després del trencament

Durant aquestes formacions, els bous i els óssos lluiten amargament, fins que finalment un bàndol es rendeix. No importa si aquesta consolidació es produeix després d’una tendència alcista o una tendència baixista. Quan utilitzeu patrons de gràfics de falques o de falques ascendents i descendents per negociar, ja sabeu de quina manera anirà el preu després de la ruptura, però les falques i triangles simètrics no us donen una direcció clara. Això no vol dir que no els pugueu canviar; podeu canviar-los de la mateixa manera que canvieu falques / triangles creixents i descendents. Vostè compra i ven mentre el preu rebota dins de les dues línies del triangle. I, per descomptat, podeu canviar el desglossament a banda o banda fent una compra de parada o una comanda de venda de venda per sobre i per sota del triangle.

Personalment, m’agrada obrir un comerç després de la ruptura del preu i tornar a provar una de les línies.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment