El dòlar nord-americà s’ha tornat força baixista aquesta setmana. L’informe de fabricació ISM d’aquest dimarts s’esperava que aquest sector sortís de la contracció a l’agost, després de caure per sota dels 50 punts al juliol. Però, aquest indicador va caure encara més, la qual cosa va fer créixer el temor que el sector manufacturer es dirigís cap a una recessió com a la zona euro. Aleshores, el PMI no fabricant d’ISM d’ahir va registrar un gran descens i es va apropar força a l’estancament. L’activitat no manufacturera s’ha mantingut força bé als EUA, tot i els vents econòmics mundials. Però ara es va dirigir cap a l’estancament i els comerciants, amb raó, es van tornar encara més baixistes amb el dòlar americà, cosa que implica que l’economia nord-americana podria dirigir-se cap a la resta del món des de fa més d’un any.

Per tant, el dòlar ha estat baixista tota la setmana i la situació semblava realment desoladora per al dòlar, ja que van augmentar les probabilitats de reduir els tipus d’interès del FED. Però, l ‘informe d’ ocupació ha arribat avui millor del que s’esperava, amb el la taxa d’atur disminueix en dos punts fins al 3,5%. Tot i que, després de dos mesos forts de guanys, van caure de manera plana al setembre, tal com mostra l’informe d’avui. Però, la caiguda de la taxa d’atur va ser suficient per aturar la caiguda del dòlar i enviar-li 30 pips més. Però, el Buck encara no té problemes. A veure si la tendència d’aquesta setmana es revertirà la setmana vinent.

La sessió europea

  • Funcionaris de Hong Kong apretant el control – El líder de Hong Kong, Lam, va comentar els disturbis recents, dient que aquesta és una ocasió de greu perill. Fins ara, 400 manifestants han augmentat la violència, han provocat preocupacions pel futur de la ciutat, la violència s’estén i s’estén durant la setmana passada. El vandalisme s’està estenent des dels edificis públics fins a les botigues; el percentatge d’estudiants entre els arrestats va augmentar fins al 38% al setembre. El govern ha invocat poders d’emergència, les màscares facials estaran prohibides sota potències d’emergència i la prohibició serà efectiva a partir de dissabte. Espera que la llei de les màscares dissuadi un comportament radical. Hi haurà exempcions d’algunes persones que necessiten portar màscares. Honk Kong ha entrat en una emergència.
  • La construcció alemanya torna a la vida al setembre – L’economia s’ha debilitat considerablement a Alemanya aquest any i l’activitat industrial i manufacturera ha estat en recessió. Tot i que el sector de la construcció va registrar algunes xifres positives al setembre. El PMI de la construcció va saltar als 50,1 punts els darrers mesos des dels 46,3 punts del juliol, cosa que significa que aquest sector torna a expandir-se.
  • La UE deixa un final obert per a un acord sobre el Brexit – La Comissió Europea va fer comentaris a través de Reuters a principis d’avui. Van dir que no s’estableix cap termini per arribar a un acord sobre el Brexit amb el Regne Unit, però realment esbrinarem en una reunió de ministres de la UE-27 a Luxemburg el proper dimarts si s’ha produït o no prou avenç per a un acord de la cimera de la CE.
  • La portaveu de Johnson comentant el Brexit – La portaveu del primer ministre britànic també ha comentat avui a Reuters. Va dir que el ministre d’Irlanda del Nord es reunirà avui amb el ministre d’Afers Exteriors d’Irlanda. És clar que totes les parts volen un acord sobre el Brexit, a punt per parlar en qualsevol moment durant el cap de setmana. PM veu les propostes com una àmplia zona d’aterratge en què es pot concretar un acord i publicarà el text legal i el transmetem confidencialment i considerarem la publicació.

La sessió dels EUA

  • Taxa d’atur dels EUA – S’ha publicat l’informe d’ocupació dels Estats Units i la taxa d’atur ha perdut dos punts, passant al 3,5% del 3,7% on es va mantenir durant uns mesos. La taxa de participació es va mantenir sense canvis en el 63,2%, tal com s’esperava, igual que el mes passat. La caiguda de la taxa d’atur va sorprendre i el dòlar nord-americà s’ha invertit més. La subocupació de l’U6 va perdre tres punts i va caure fins al 6,9% del 7,2% anterior.
  • Canvi d’ocupació no agrícola als EUA – Les nòmines no agrícoles de setembre van baixar a 136.000, enfront de 145.000 que s’esperaven. Tot i que les anteriors nòmines no agrícoles, que es van situar en 130.000, es van revisar per sobre de les 168.000, de manera que l’ocupació torna a estar en bon camí..
  • Guanys mitjans dels EUA – Els ingressos horaris mitjans dels Estats Units també es van reduir a un 0,0% MoM a l’agost, davall del 0,4% al juliol i contra el 0,3% esperat. Els guanys per hora mitjans interanuals també van disminuir fins al 2,9%, des del 3,2% anterior. No és un bon senyal, però almenys arriba després de dos mesos forts per obtenir beneficis.

Oficis a la vista

NZD / USD alcista

  • La tendència s’ha tornat alcista aquesta setmana
  • El sentiment ha millorat per a aquest parell
  • Els 20 SMA augmenten el preu

Els 20 SMA han tornat a oferir suport avui

El NZD / USD ha estat baixista durant molt de temps, però aquesta setmana s’ha tornat alcista, ja que el USD continua disminuint. El sentiment per aquest parell ha millorat i la tendència alcista és força forta, ja que el 20 SMA (gris) proporciona suport i fa augmentar el preu al gràfic H1. Vam perdre l’oportunitat d’anar molt de temps en aquest parell quan va retrocedir a la baixa després de publicar l’informe d’ocupació dels Estats Units, perquè la inversió més alta va passar força ràpidament. Però, podríem anar molt de temps quan arribi la següent retrocés inferior als 20 MSA.

En conclusió

La situació del dòlar va millorar una mica després de publicar-se l’informe d’ocupació fa un temps. El Buck va obtenir alguns guanys, però no sembla que continuï més amunt. Monedes de risc com AUD / USD i NZD / USD tornen a fer còpies de seguretat, però almenys el sentiment global als mercats ha millorat una mica ara.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment