La setmana passada va ser força important per als mercats internacionals i en dòlars en general. El FED es va tornar molt obscur en l’última reunió, de manera que els mercats tenien possibilitats molt elevades de reduir els tipus a finals d’aquest mes durant la reunió del FED de juliol. Però vam veure algunes xifres econòmiques positives dels Estats Units en les últimes setmanes, que van posar en dubte la reducció de la taxa d’aquest mes. Tot i que, Powell no va deixar gaire espai per a la interpretació sobre això la setmana passada durant el seu testimoni al Congrés dels Estats Units. Va fer saber als mercats que una pujada de tipus aquest mes és un acord definitiu, d’aquí la inversió baixista del dòlar americà a mitjan setmana passada..

Però, els mercats encara no estan segurs de si el FED retallarà els tipus d’interès només un cop aquest mes o si entraran en un cicle d’alleugeriment, cosa que els faria semblar bastant immadurs després d’haver caminat tantes vegades els darrers tres anys. Així, després de la venda de dòlars dimecres i dijous, els comerciants van passar al marge divendres, sense saber si es mantindran baixistes en dòlars nord-americans o si començaran a comprar el Buck, ja que l’economia nord-americana encara és al millor lloc entre les principals economies desenvolupades.

Aquest tipus de sentiment també ha prevalgut en els mercats financers, i la majoria d’actius es cotitzen en rangs reduïts. Les dades econòmiques de la Xina s’han inclinat avui en el costat positiu, tot i la desacceleració del creixement del PIB en el segon trimestre. La inversió en actius fixos va superar les expectatives i va augmentar en comparació amb el primer trimestre, mentre que la producció industrial i les vendes al detall de l’any anterior van fer un salt considerable. Però això no ha millorat el sentiment als mercats financers, que continuen sent silenciosos.

La sessió europea

  • Trump continua pressionant el FED per reduir les taxes – El president dels Estats Units, Donald Trump, fa temps que fa excavacions al FED, intentant convèncer-los que deixin de pujar els tipus en els darrers anys. Ara que l’economia nord-americana s’ha debilitat, s’ha fet obvi que tenia raó i vol que la FED retalli els tipus d’interès. Avui ha fet una altra excavació: “Estem fent una gran economia com a país, el número u, malgrat la política antiquada de la Fed en matèria de tipus i enduriment. Molt espai per créixer! ”.
  • La Xina continua fent les coses difícils – Els Estats Units i la Xina semblen estar en el camí correcte per aconseguir un acord comercial, però, a més del conflicte comercial, altres qüestions continuen sumant-se a les tensions. Els EUA van vendre un lot d’armes a Taiwan, cosa que a la Xina no li agrada. El ministeri d’exteriors de la Xina ha comentat aquest matí aquest assumpte i ha dit que sancionarà les empreses nord-americanes que participin en la venda d’armes a Taiwan. Esperem que això no trenqui l’acord comercial.
  • Inflació suïssa PPI – L’índex de preus al productor (IPP) es va convertir en negatiu a Suïssa a finals de l’any passat, ja que els preus del petroli van continuar disminuint. Els preus de l’IPP van començar a augmentar de nou els dos primers mesos d’aquest any, però van caure de manera plana a l’abril i al juny. Al juny, s’esperava que l’IPP augmentés un 0,1%, però en canvi va disminuir un 0,5%, cosa que probablement afectarà la inflació de l’IPC en els propers mesos.

La sessió dels EUA

  • Trump continua pressionant per un acord amb la Xina – Les dades xineses actuals han estat majoritàriament positives, amb inversions en actius fixos, producció industrial i vendes al detall superant les expectatives, tot i que el creixement del PIB trimestral es va desaccelerar fins al 6,2%, des del 6,4% del primer trimestre. Trump es va afanyar a piular després d’això. Aquests són els tuits: Trump
  • Índex de fabricació de l’Empire State dels EUA – L’índex de fabricació va fer una inversió i va créixer a l’abril i al maig després de suavitzar-se en el primer trimestre, però al juny aquest índex va caure en territori negatiu en -8,6 punts. Avui s’esperava que aquest informe tornés a ser positiu i arribés a 1,6 punts, però en realitat va superar les expectatives arribant a 4,3 punts, cosa que és un signe positiu.
  • Williams Speaking de FED – El membre de la FED, Williams, parlava anteriorment sobre la sessió informativa de Libor, dient que la indústria no pot esperar en el canvi de Libor. No hi ha comentaris sobre les perspectives de la política monetària. No sempre sent la urgència dels participants del mercat de canviar l’idioma dels contractes del USD Libor. El libor és un risc important per a l’estabilitat financera. Ara ens trobem en un punt crític de la cronologia. Els productes de consum són una àrea crítica on la indústria s’ha de centrar perquè serà un repte, però el repte més gran és la voluntat del mercat de deixar d’utilitzar Libor.

Oficis a la vista

Baixista EUR / CHF

  • La tendència principal és baixista
  • El canal ascendent s’ha trencat
  • El 200 SMA proporcionava una resistència sòlida

L’EUR / CHF no pot superar els 200 SMA

L’EUR / CHF es va tornar molt baixista a l’abril, ja que el sentiment es va tornar negatiu als mercats financers, després de l’escalada de la guerra comercial. La tendència baixista va continuar també al maig, tot i que al juny vam veure un retrocés més alt, que va resultar ser només un retrocés abans que es reprengués la tendència baixista. Aquest parell va seguir un canal ascendent, però no va poder trencar els 200 SMA (porpra) del gràfic H4, cosa que va proporcionar una forta resistència i, finalment, va revertir el preu. Ara aquest parell ha tornat a ser baixista i estarem esperant una recuperació fins als MA abans de fer-ho curt.

En conclusió

Els mercats continuen quiets ara i el calendari econòmic és lleuger avui, de manera que no hi haurà ajuda del calendari si voleu volatilitat. Tot i que el dòlar nord-americà comença a arrossegar-se més, potser pels comentaris de Trump sobre la Xina, però la situació encara no està clara. Potser Powell ens donarà alguna direcció demà.

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment