Els contractes de futurs de CME caduquen demà, el preu de Bitcoin s’enfonsarà encara més?


publicitat Phemex

Les recents troballes ho revelen contractes de futurs a CME han tingut un efecte profund en el preu del bitcoin la majoria de les vegades. Segons un informe d’Arcane Research, els analistes de bitcoins i criptomonedes van descobrir que el bitcoin cau al voltant d’un 2,27% de preu en una mitjana per davant de les liquidacions mensuals de CME.

El preu de Bitcoin es manipula abans de la liquidació mensual de futurs

Els analistes d’Arcane Research tenen raons per creure que la reiterada caiguda de preus de Bitcoin abans de la liquidació mensual de futurs a CME no pot ser simplement una casualitat. Explicant la possible situació, Bendik Norheim Schei d’Arcane va escriure,

“Estadísticament, és molt improbable que el preu baixi abans de la liquidació de la CME hagi de ser causat per mera coincidència”,

“Les xifres donen suport a la hipòtesi que el preu del bitcoin es manipula abans de la liquidació de la CME. Tot i això, les xifres no diuen res sobre la manipulació intencionada o, per exemple, només com a resultat de l’estratègia de cobertura dels inversors … ”

Schei també diu que el fet que els futurs bitcoin de CME es liquidin en efectiu i no en bitcoin fa que aquest mercat estigui ple d’especulacions

“Aquests contractes de futurs són òptims per a la seva manipulació. Es liquiden en dòlars i no en bitcoins. El preu de la liquidació ve determinat pel preu del bitcoin al mercat subjacent. Per tant, mai no és el bitcoin real el que canvia de mans i només és un mercat superior negociat en dòlars “.

Com es manipula el preu de Bitcoin?

Tot i que els resultats de la investigació no revelen del tot els mecanismes implicats en la sospita de manipulació de preus, el fet que CME liquidi els seus contractes futurs mensuals en dòlars fa possible que els especuladors i els comerciants apostin pel preu del bitcoin. Mensualment, cap al període d’assentaments, se sospita que els comerciants intenten jugar el sistema en curtcircuit de bitcoin.

Ocurrències recents de suposada manipulació de preus

En els darrers dos anys, des de gener de 2018 fins a agost de 2019, l’anàlisi demostra que el preu del bitcoin havia registrat una tendència a la baixa per davant de les liquidacions de contractes de futurs CME en 15 dels 20 mesos que es revisen. Segons l’anàlisi, només els cinc mesos (2018-2019: abril, setembre, desembre, març, juliol) van augmentar els preus del bitcoin abans d’aquest període de liquidació. En els mesos restants, Bitcoin havia caigut un 2% de mitjana.

Preu de Bitcoin contra liquidacions mensuals de contractes de futurs CMEPreu de Bitcoin contra liquidacions mensuals de contractes de futurs CME

Els analistes també ponderen la situació. Al butlletí d’eToro’s Daily Market Updates, l’analista sènior Mati Greenspan diu que, atès que els volums d’aquests contractes han estat particularment elevats aquesta setmana: 142.340 BTC a partir de dilluns, el preu de Bitcoin podria experimentar una alta volatilitat a finals de mes.

Crypto Welson, al seu tweet, a principis d’avui, va assenyalar que Bitcoin s’havia recuperat cada vegada que baixava a causa de la liquidació de futurs CME. També va suggerir que el preu de Bitcoin estava en una inversió de tendència després de l’expiració dels contractes de futurs de CME divendres.

Des del març del 2019, #Bitcoin CME Futures ha caducat al final dels mesos.

Cada vegada, abans de l’expiració, el BTC ha caigut. Mentre que un cop vençuts els futurs, BTC va tenir una reversió!

Els futurs de CME caducaran demà, cosa que significa que es podria produir un canvi de direcció aviat! #Octubre pic.twitter.com/IYzWt8EH6q

– Crypto Welson? (@CryptoWelson) 26 de setembre de 2019

Què és diferent amb els futurs Bitcoin de Bakkt??

Molts observadors del mercat esperen que els contractes de futurs bitcoin establerts físicament per Bakkt desviaran els inversors de posar diners en contractes liquidats en efectiu, reduint l’abast de la manipulació de preus. A més, Mati Greenspan opina que la recent caiguda del preu es va deure a la “introducció del descobriment de preus únic que només comporta una opció que compleix la normativa per canviar bitcoin directament per dòlars nord-americans”. CME, tot i ser un canvi regulat, només havia estat capaç de resoldre parcialment el problema del descobriment de preus perquè els seus contractes es van liquidar en efectiu. També va suggerir que els intercanvis no regulats podrien haver mantingut el preu de Bakkt inflat i volàtil.

No obstant això, Bakkt va arrencar bastant lentament i els desenvolupaments, en termes de volum de negociació de bitcoins durant els darrers dos dies, no han estat impressionants. Per tant, queda per veure si l’adopció de Bakkt ajudarà a minimitzar aquesta suposada manipulació de preus associada als futurs bitcoin de CME..

Per fer un seguiment de les actualitzacions de DeFi en temps real, consulteu el nostre canal de notícies DeFi Aquí.

PrimeXBT

Sorry! The Author has not filled his profile.

Add Your Comment